De la #Rezist la #Insist. Cum vrea Teodorovici să şteargă scandalul „Chiparosul” şi să-l facă uitat pe Dragnea

2
1211
Teodorovici și Dragnea

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanţelor Publice, a anunţat duminică, pe pagina sa de Facebook, că ”şi-a exprimat deschiderea”, de a participa la competiţia din partid pentru desemnarea celui mai bun candidat la alegerile prezidenţiale, pentru a arăta că un preşedinte poate să facă, nu doar să vorbească sau să tacă.

Teodorovici şi-a creat şi el un „hastag”, care să rimeze cu modelul #Rezist. Emblema sa de candidat în PSD este #insistpentruRomania, una neinspirată atâta vreme cât numele ţării al cărei preşedinte vrea să fie e scris incorect, „Romania”, în loc de „România”. Un detaliu aparent minor pentru un candidat, dar imposibil de trecut cu vederea pentru orice om care pune preţ pe rigoare.

Însă rigoarea nu e punctul forte al lui Orlando Teodorovici. Dezastrul din finanţele publice reflectat acum prin tăierile de bugete, de la primăria Capitalei până la veniturile funcţionarilor statutului, arată că un preşedinte care „poate să facă”, după cum singur de prezintă ministrul Finanţelor, nu face chiar bine ce are de făcut.

Mai mult, de vorbit pretinde că se pricepe, dar de la vorbă la faptă e distanţă mare. Una promite şi acum, când a promis şi pe vremea lui Dragnea, alta e ce face în realitate şi cu banii publici, şi cu comportamentul public.

„Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiţia internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidenţiale. Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată şi mai mult echilibru într-o civilizaţie care ezită uneori să-şi manifeste credinţa în valorile moştenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată şi nevizionară. Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluţii la problemele cu care ne confruntăm şi că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un preşedinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă”, a scris Teodorovici.

Declaraţia de mai sus e ipocrizie curată atâta vreme cât Teodorovici însuşi a semănat dezbinare, nu unitate şi respect, atunci când l-a jignit incalificabil pe senatorul PNL Florin Câţu.

„Urâtule, prostule!”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut, în Parlamentul României, un limbaj care îl defineşte, specific băieţilor de cartier. El l-a jignit pe un senator ales al României, chiar sub cupola Casei Poporului: Florin Cîțu, parlamentar PNL, un economist decent, moderat, atent şi civilizat. ​

În timp ce senatorul PNL Florin Cîțu depunea un amendament la Legea bugetului, ministrul PSD-ist al Finanţelor le-a cerut colegilor săi să-l respingă și i s-a adresat lui Cîțu ca un bădăran fără cei şapte ani de-acasă:

”Ești frumos! Chiparosule! După ce că ești urât, mai ești și prost. Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

Întrebat ulterior de ce a folosit aceste apelative, Teodorovici a susținut că nu a spus nimic urât: ”Am spus ceva urât? Am zis frumosule, chiparosule. Vedeți ce înseamnă chiparos.”.

#insistpentruRomania

Eugen Teodorovici a precizat că decizia de a candida nu a fost determinată de câştigarea unei competiţii, ci de „a face ceva pentru România” şi că are convingerea că ţara noastră va continua să crească în Europa şi în lume.

„Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câştiga sau nu o competiţie, ci este despre a face ceva pentru România şi pentru destinul poporului căruia îi aparţin, aşa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-şi recâştige credinţa, speranţa şi valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar şi despre aceia care îşi asumă şi victoria şi înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde cei care critică au arătat că doar vorbesc şi pentru care România este viitorul asumat şi nu doar ţara pe care o reprezintă la un moment dat. Da, pentru că am şi eu o convingere…Convingerea că România va continua să crească în Europa şi în lume, cu mai multă speranţă, încredere şi respect. Da, pentru că #insistpentruRomania!„, a explicat Teodorovici, potrivit Agerpres.

România va continua să crească în Europa „, fraza aruncată cu atâta nonşalanţă de Eugen Teodorovici este goală de conţinut şi plină de minciună totodată. Pentru că, în vremea în care Dragnea şi Tăriceanu scoteau România din Europa, nu „o creşteau”, el însuşi le făcea jocul celor doi, mai grav, folosind bugetul ţării.

Cum? Girând acte criminale pentru economia naţională, gen „ordonanţa lăcomiei” sau aducerea aurului în ţară, ori pur şi simplu îndatorând România pe generaţii pentru ca PSD şi ALDE să arunce banii împrumutaţi în consum, nu în investiţii – un plan absolut antinaţional.

Aşa că, indiferent ce „hastag” îşi inventează ministrul Finanţelor, istoria recentă şi escalele sale aviatice din ultima vreme arată orice altceva numai patriotism nu.

CITIȚI ȘI:

Orlando, un JEG uman ajuns în Guvernul României. „Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

E oficial: USR a anunţat aderarea la grupul ALDE Europa, din care tocmai a plecat Tăriceanu

Cioloş, lider la Bruxelles, lider la Bucureşti. În ce condiţii poate aduce România pe PLUS

Cel mai scump medicament din lume. Costă 2 milioane de dolari şi ar putea intra pe piaţa europeană „în următoarele luni”

Prima victimă a încleştării SUA-Iran: autorităţile de la Teheran au executat un militar acuzat de spionaj în favoarea CIA

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Păzea! „Chiparosul” vrea să prindă rădăcini la Cotroceni. Teodorovici, disperat să fie candidat

Prima fotografie cu Rareş Bogdan proaspăt tătic de fetiţă

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

VIDEO. Mesajul unui olimpic român ajuns la Harvard pentru Ecaterina Andronescu şi baronii Educaţiei

TVR a câştigat şi meciul cu audienţele: 2,6 milioane de români au privit, în „minutul de aur”, partida victoriei României cu Anglia

Planul lui Dăncilă pentru a aduce „figuri noi” la vârful PSD. Atac la garda veche Oprişan-Buzatu-Stănescu-Codrin Ştefănescu

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Tăriceanu, mesaj de loser frustrat, după moțiunea de cenzură. El confundă votul poporului cu votul cloacei PSD-ALDE

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

Orlando, un JEG uman ajuns în Guvernul României. „Ai auzit? Cîțule, după ce că ești urât, ești și prost!”

Planul lui Dăncilă pentru a aduce „figuri noi” la vârful PSD. Atac la garda veche Oprişan-Buzatu-Stănescu-Codrin Ştefănescu

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

4-1 cu Croația! E generația care ne-ar putea duce la World Cup 2022 și ne va duce sigur la World Cup 2026!

Atacuri PNL-USR&PLUS la Bruxelles. „Grupul lui Cioloş susţine PSD, care a votat anti-Kovesi”. Replica: „Există trei forţe puternice în Parlamentul UE, nu două ca până acum”

Câţi bani a făcut clanul Manda-Olguţa cu nunta la care Dragnea s-a îndreptat de spate, dansând cu Irina

Intoxicarea lui Buble, bărbățel de deputată PSD: Orban „se leapădă” de Iohannis!

Cum a dejucat Ana Birchall planul pentru numirea Adinei Florea la şefia „SS-Gestapo”. Justiţia este la PSD, dar nu mai e a PSD

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Rareș Bogdan a greșit. Poți înghiți broasca râioasă, dar nu spune că e gustoasă!

Incredibil! Vâlcov, blocat de DIICOT la Slatina, dar Adina Florea, implicată în dosar, ţinută în braţe de clanurile din justiţie

Cioloş a dat lovitura: primul român preşedinte de grup în Parlamentul European

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

Michel Platini, arestat pentru corupție! A fost un fotbalist genial și președinte al FIFA, dar șpaga din Qatar l-a distrus

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

Carmen Dan încă nu și-a revenit din șocul arestării lui Dragnea. Zice că-l va vizita la pușcărie

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here