De duminică, liber la Spania! Nu intrați în carantină sau izolare, dar purtați mască și păstrați distanța de 1,5 metri

1
3807

Duminică, 21 iunie, se deschide Spania! În primă fază, pentru cetățenii Uniunii Europene, prin deschiderea aeroporturilor, dar și a frontierei terestre cu Franța. În faza a doua, începând din 1 iulie, Spania își va deschide aeroporturile pentru străinii din toată lumea, precum și granița terestră cu Portugalia.

La miezul nopții dintre sâmbătă și duminică, Spania ridică starea de alertă decretată pe 14 martie și își redeschide granița terestră cu Franța, precum și porturile și aeroporturile pentru cetățenii din statele UE. Portugalia nu își redeschide frontiera cu Spania acum, ci peste 11 zile (pe 1 iulie).

De duminică, 21 iunie, cetățenii din statele UE nu vor mai fi nevoiți să stea două săptămâni în carantină sau izolare la intrarea în Spania.

Totuși, vor continua să existe anumite restricții. Toată lumea va trebui să poarte mască în spațiile închise, dar și în aer liber atunci când nu este posibilă menținerea distanței de siguranță de 1,5 metri.

Aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sănătății vor fi detașați în aeroporturi pentru a controla călătorii care ajung în țară. Cetățenii vor fi întrebați unde locuiesc și li se va lua temperatura.

Cazurile suspecte vor fi examinate de medici, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Salvador Illa.

Apelul premierului Sanchez

Cu câteva ore înainte ca Spania să-și redeschidă frontierele pentru europeni, premierul Pedro Sanchez a reamintit populației că rămâne vulnerabilă în fața Covid-19. Cetățenii UE nu vor mai fi obligați să rămână timp de două săptămâni în carantină la sosirea în țară.

”Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem în gardă și să respectăm cu strictețe măsurile de igienă și de protecție”, a spus Sanchez într-o declarație televizată.

”Fiecare dintre noi poate fi un zid în fața virusului sau în fața contagierii, depinde de noi”, a insistat Sanchez.

Spania – una dintre țările cel mai grav afectate de pandemie, cu peste 28.000 de morți – iese din carantina severă care a durat 14 săptămâni.

Pe 1 iulie, Spania își va redeschide granițele pentru toate naționalitățile, în special pentru a încerca să salveze sectorul turistic, care este principalul pilon al economiei spaniole, cu 12% din PIB.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here