„De ce au anunțat rușii evacuarea populației din teritoriile ocupate de ei în Ucraina?”

0
2029
Iuri Butusov

Iuri Butusov (45 de ani), editorul-șef al publicației ucrainene Censor.net.ua, care alocă zilnic spații importante pentru conflictul din Donbass, i-a descalificat pe rușii conduși de dictatorul Vladimir Putin, spunând că au pierdut războiul informațional cu NATO din toate punctele de vedere.

Jurnalistul le mulțumește pe această cale aliaților occidentali pentru sprijinul acordat țării sale în lupta cu puterea de la Kremlin, numindu-i pe Joe Biden (președintele SUA) și pe Boris Johnson (prim-ministrul Marii Britanii).

În același timp, Iuri Butusov îi critică pe potrivnicii Alianței Nord-Atlantice, considerând că „au mintea îngustă”.

„Ar trebui să le mulțumim încă o dată aliaților noștri, Biden și Johnson, pentru faptul că NATO a prevenit invazia rusă prin campania sa activă politico-informativă. În timp ce liderii ucraineni cu minte îngustă dojenesc NATO pentru presupusa «incitare la panică», aliații noștri au creat un puternic câmp de informații pro-ucrainean și anti-Putin în întreaga lume. Și acum orice ostilități din Donbass sunt considerate în lume și vor fi considerate ca pregătirea pentru o invazie rusă”, scrie Butusov.

„Rusia a pierdut în fața NATO lupta informațională pentru o invazie militară. Kremlinul intenționează acum să se opună unei campanii NATO eficace de contracarare a agresiunii ruse”

În opinia gazetarului ucrainean, declarația lui Denis Vladimirovici Pușilin (40 de ani) – șeful nerecunoscutei Republici Populare Donețk (DPR) și comandant suprem al Forțelor Armate ale DPR din 20 noiembrie 2018 – despre evacuarea populației din Donbass are două motive. Ambele sunt strâns legate de Rusia.

1. „Rusia este șocată de amploarea reacției presei mondiale la atacurile din 17 februarie. Toată mass-media mondială a arătat bombardarea unei grădinițe și a unei școli din regiunea Lugansk, 25 de instituții mass-media străine importante au făcut reportaje de la fața locului. Drept urmare, bombardamentul din Donbass este clar definit ca o agresiune rusă. Rusia a pierdut în fața NATO lupta informațională pentru o invazie militară. Kremlinul intenționează acum să se opună unei campanii NATO eficace de contracarare a agresiunii ruse. Și Pușilin a început jocul pe imaginea «genocidului ucrainean» și a «ofensivei ucrainene». Cu toate acestea, lupta este fără speranță. Mass-media rusă poate fi crezută într-o astfel de situație doar de către proscrișii absoluți. Mulțumim aliaților noștri din NATO!”, a scris Butusov.

„Criza actuală nu slăbește, așa cum credea Putin, ci întărește rezistența ucraineană. Nimeni de pe front nu vrea să rateze o victorie după 8 ani de război”

2. „Rusia dorește să aibă libertate de acțiune pentru a continua bombardarea și pentru a conduce o operațiune ofensivă locală foarte probabilă în Donbass. Donbass-ul a fost și rămâne principala problemă a întregii politici externe rusești. Cu ajutorul ostilităților, Putin speră să influențeze guvernul și societatea ucraineană pentru a ne izola de Occident și pentru ca Ucraina să semneze acorduri de recunoaștere a ocupației Donbass-ului. Probabilitatea unor greve locale pe pământul ucrainean din Donbass rămâne ridicată.

Criza actuală nu slăbește, așa cum credea Putin, ci întărește rezistența ucraineană. Nimeni de pe front nu vrea să rateze o victorie după 8 ani de război. Poporul ucrainean nu va renunța niciodată nici la Donbass, nici la Crimeea, iar pământurile noastre vor fi returnate. Orice compromisuri vor fi considerate niște trădări. Poporul ucrainean este gata să lupte, și va lupta până la victorie.”

Opinia lui Butusov, intitulată „De ce au anunțat rușii evacuarea populației din teritoriile ocupate de ei în Ucraina?”, a fost preluată și de alte ziare din Ucraina, cum ar fi Obozrevatel.com. Într-o singură zi a strâns peste 100.000 de vizualizări.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Război iminent în Ucraina: separatiștii decretează mobilizarea generală, Rusia anunță că-și va „proteja“ cetățenii, 40% din forțele ruse sunt în poziție de atac

* VIDEO. Deputați ucraineni și jurnaliști străini, atacați cu bombe de militanții pro-ruși în Donbass

* Diplomația bădărană a Kremlinului. De la „Câte divizii are Papa?” la pantoful lui Hrușciov; de la câinele pentru Merkel la umilirea diplomaților europeni

* Eugen Tomac și-a luat partidul înapoi: ales președinte al PMP cu 92,3%. Cristian Diaconescu a rezistat doar 11 luni

* Război total la vârful AUR. Târziu despre Simion: „M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor“

* Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Cum blochează PSD construcția a 25 de spitale pe bani europeni. Rafila a anunțat deja UE că refuză proiectul PNRR în valoare de 1,7 miliarde euro, acuză ex-ministrul Ghinea

Cioloș amenință cu ruperea USR, în caz că Drulă „nu va lucra pentru tot partidul”, ci doar pentru o parte din el

Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here