Acasă Infracțiuni Vâlcov a mințit când a spus că n-a luat șpagă! Detectorul de...

Vâlcov a mințit când a spus că n-a luat șpagă! Detectorul de minciuni l-a dat de gol

Motivarea emisă de judecători după condamnarea lui Darius Vâlcov scoate în evidență un amănunt esențial: individul este un mincinos patologic. A mințit vârtos și în cadrul anchetei, și la proces, dar n-a putut păcăli detectorul de minciuni.

În prezent, Vâlcov este consilierului premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, fiind considerat un fel de „guru” al actualei guvernări. În realitate, este un impostor periculos, capabil ca, în combinație cu un personal malefic și disperat ca Liviu Dragnea, să joace la ruletă stabilitatea economică a României.

Tot de la o cacealma s-a ajuns și la testul poligraf în procesul lui Vâlcov, judecat la Înalta Curte. Pe 26 martie 2015, ca să înduioșeze instanța și să nu fie trimis în arest preventiv, fostul primar al Slatinei a acceptat testul poligraf (detectorul de minciuni). Și a reușit! Instanța a decis judecarea lui Darius Vâlcov în stare de libertate, motivând: „Totodată, (inculpatul) arată că, dacă există vreo dovadă că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență, să îi fie aplicată pedeapsa cea mai drastică, precizând faptul că acceptă inclusiv supunerea la detectorul de minciuni, chiar dacă nu există o probă relevantă în cauză”.

Escroc de meserie, Vâlcov și-o fi zis că păcălește el cumva detectorul de minciuni. Dar s-a păcălit pe el însuși: testul poligraf a fost picat cu brio, iar actualul consilier guvernamental a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Motivarea sentinței de anul trecut face referire la Raportul de constatare criminalistică din 18 mai 2015 al IGPR, rezultat în urma testului poligraf. „În urma examinării inculpatului Vâlcov Darius Bogdan cu tehnica poligraf la solicitarea acestuia, s-a constatat că la întrebarea «Aţi primit, în mod direct, vreo sumă de bani de la Berna Theodor în legătură cu contractele încheiate între S.C. Tehnologica Radion şi S.C. Compania de Apă Olt, la sediul Tehnologica Radion?», răspunsul «Nu» al inculpatului a provocat modificări specifice comportamentului simulat”.

Adică a mințit!

Raportul de constatare criminalistică din 2015 arată că, în cadrul testului poligraf, lui Darius Vâlcov i-au fost puse trei întrebări:

  • „Aţi primit, în mod direct, vreo sumă de bani de la Theodor Berna în legătură cu contractele încheiate între SC Tehnologica Radion SRL şi Compania de Apă Olt, la sediul Tehnologica Radion?”
  • „Ai spălat vreo sumă de bani provenită de la Tehnologica Radion prin societăţile SC Plus Confort, SC Cafmin, SC MKS Still Grand Serv SRL şi SC Bogmar PRO Design?”
  • „În afară de ceea ce mi-ai spus, ai controlat activităţile comerciale dintre firmele SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL, SC City Hotel &Louge SRL, SC Enero Prod SRL, SC Rupiah SRL şi SC Aceti SRL?”

La toate aceste întrebări, Darius Vâlcov a răspuns „Nu”, însă aceste răspunsuri „au provocat modificări specifice comportamentului simulat”. Adică a mințit de trei ori!

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările