„Comuniștilor de la PSD+ALDE, opriți atacul împotriva capitalului privat! Opriți subminarea economiei naționale”

0
629
Florin Citu, ministrul Finantelor
Florin Cîțu

Senatorul Florin Cîțu (PNL), expert în economie, publică pe pagina sa de Facebook un text bine documentat despre nenorocirile pe care le aduc economiei naționale măsurile de tip comunist luate de guvernarea PSD-ALDE.

Cîțu face un apel disperat la oprirea acestor experimente criminale. „Atacul asupra capitalului privat este cea mai mare ticăloșie și echivalează cu subminarea economiei naționale. Companiile cu capital străin au cea mai mare cifră de afaceri, au cel mai mare salariu mediu net și au cea mai mare productivitate”, spune și demonstrează senatorul liberal.

„Rechizitoriul” senatorului Florin Cîțu

Comuniștilor de la PSD+ALDE, opriți atacul împotriva capitalului privat!

Atacul asupra capitalului privat este cea mai mare ticăloșie și echivalează cu subminarea economiei naționale

Ce spun datele pentru 2017.

Între 2014 și 2017:

– numărul companiilor cu capital privat românesc a crescut de la 422.834 la 476.882.
– numărul companiilor cu capital privat străin a SCĂZUT de la 38.261 la 36.554.

Companiile străine reprezintă doar 7,6% din numărul companiilor private cu capital românesc, dar au o cifră de afaceri mai mare – 697 de miliarde de lei versus 611 miliarde de lei în 2017.

Totuși, companiile cu capital privat, românesc și străin, au reușit să crească cifra de afaceri în această perioadă, chiar dacă multe companii străine au părăsit Romaânia.

Un element foarte ciudat și mai ales îngrijorător: în 2017, numărul companiilor de stat a crescut cu 7%, la 1.420. Sinecuri, bineînțeles.

Impactul companiilor private pentru economie – și mai ales al capitalului străin – se vede când ne uităm la salarii și productivitate.

Număr de angajați:

– companii cu capital privat românesc: 2,5 milioane
– companii cu capital privat străin: 1,2 milioane
– companii de stat: 280.000.

Salariu mediu net pe lună (lei):

– companii cu capital privat românesc: 1.500
– companii cu capital privat străin: 3.000
– companii de stat: 2.820 (!!!)

Și acum, productivitatea măsurată în lei, pe salariat, pe an:

– companii cu capital privat românesc: 242.337
– companii cu capital privat străin: 560.755
– companii de stat: 183.340 (!!!)

Pondere cheltuieli cu personalul în cifra de afaceri:

– companii cu capital privat românesc: 13%
– companii cu capital privat străin: 11%
– companii de stat: 31% (!!!) – sinecuri și ATÂT.

Companiile cu capital străin au cea mai mare cifră de afaceri, au cel mai mare salariu mediu net și au cea mai mare productivitate.

Companiile de stat au crescut ca număr, au o cifră de afaceri care nu contează, plătesc salarii mai mari decât în sectorul privat și au cea mai mică productivitate a salariaților. Iar multe dintre companiile de stat beneficiază de iertări de datorii sau sunt lăsate în pace atunci când nu plătesc contribuțiile sociale sau alte impozite. Toate aceste companii sunt de fapt o masă de voturi pe care o folosesc PSD+ALDE. De aceea nu există nicio dorință pentru a privatiza comapaniile de stat, mai ales pe cele cu pierderi.

Această guvernare toxică PSD+ALDE atacă, prin retorică și măsuri, partea din economie – sectorul privat cu capital românesc și străin – care aduce valoare adăugată și plătește pentru cei peste un milion de funcționari a căror productivitate este zero.

OUG 114 a lovit PREMEDITAT în capitalul privat, în special cel românesc. La fel au făcut și creșterea supraccizei la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, supraimpozitarea veniturilor altele decât cele din salarii, TVA defalcat, impozitarea pe cifra de afaceri, creșterea salariului minim fără corelare cu productivitatea etc. etc etc.

Toate aceste măsuri trebuie oprite și abrogate. Modificarea lor, așa cum se încearcă cu OUG 114, menține condițiile îngrozitoare pentru sectorul privat, SINGURUL motor al economiei.

Surse date: PIAROM.

CITIȚI ȘI:

Brașov: PSD a inventat mitingul secret, de 12 minute, sub paza jandarmilor. Dragnea se ascunde de frică

Deputatul USR Iulian Bulai îl pune pe Tăriceanu la locul lui: „E urmaş de securist”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.