Dăncilă, DOVEDITĂ bolşevică! Euronews a prins-o că foloseşte… „whataboutery”. Americanii l-au anihilat de mult timp

2
1931

Viorica Dăncilă vorbeşte aproximativ româneşte, dar şi atunci când o face prost uită să fie măcar onestă în exprimare. Cel mai bun exemplu, pe care au ajuns să-l studieze profesori de la universităţi respectabile din Europa, este discursul schizoid-bolşevic pe tema „standardului dublu” al UE în raport cu România.

Folosind un calapod specific propagandei sovietice, Dăncilă amestecă intenţionat comportamentul jandarmilor din Franţa („veste galbene”) şi România (10 august), cu un scop clar: să spună că duritatea intervenţiilor din Piaţa Victoriei trebuie acceptată drept similară celei de la protestele din Paris. Or, adevărul este exact pe dos.

În 10 august 2018, atacul a fost ilegal, comandat de partidul din care face parte şi Dăncilă împotriva populaţiei paşnice, folosind ca pretext persoane violente (protejate de jandarmi). În Franţa, dimpotrivă, violenţa a fost absolut justificată întrucât a fost folosită ca la carte, exclusiv împotriva persoanelor violente (care au fost arestate rapid de forţele de ordine, nu lăsate să atace, ca în Bucureşti), în timp ce populaţia nu numai că nu a fost atacată, ci a fost protejată de jandarmi. Simplu spus, la Bucureşti, jandarmii au comis infracţiuni şi au încălcat regulamentele militare la ordin politic, în Franţa ei au aplicat legea. De aceea, trucul ieftin folosit de Dăncilă după modelul Stalin, când acuză UE de „dublu standard”, nu mai păcăleşte pe nimeni.

Aktual24.ro scrie că Euronews a solicitat pe acest subiect opinia lui Daniel Brett, profesor doctor de ştiinţe politice la University College London, la catedra de studii est-europene.

Ceea ce spune premierul Viorica Dancilă este <<whataboutery>>. România are o problemă cu corupţia. De asemenea, încearcă să slabească legislaţia anticorupţie deoarece elitele economice şi politice se tem de închisoare. Faptul că Europa Occidentală are o problemă cu corupţia este irelevant. Contează ceea ce fac România şi Bulgaria, nu ce fac alţii”, a declarat expertul britanic pentru la Euronews.

Termenul „whataboutery”, folosit de expertul britanic, are următorul sens, conform Wikipedia: „Reprezintă o încercare de a discredita opinia adversarului prin a-l acuza de ipocrizie fără a-i contesta direct argumentele. În Statele Unite, această atitudine este asociată în mod particular cu propaganda sovietică şi rusă. Când Uniunii Sovietice i se reproşau anumite aspecte, sovieticii răspundeau de obicei cu ‘Dar cum este cu…’, urmând apoi situaţii din lumea occidentală”.

CITIŢI ŞI:

JANDRAGNERIA. Dăncilă ori are minte de găină, ori e ticăloasă. Pune semnul egal între intervenţiile din Franţa şi represiunea din 10 august

INCREDIBIL! Au adus două camioane cu pietre în Piaţa Victoriei înainte de mitingul din 10 august! L-au cumpărat pe procurorul militar?

Dragnea ştia cu 4 zile înainte de atacul din 10 august! Procurorii au pus mâna pe secretele lui Carmen Dan

Viceprimarul Bădulescu pune procurorii pe urmele lui Dragnea! „După ce voi declara eu luni, Parchetul va trebui să pornească pe alte piste, pentru a identifica dacă 10 august a fost creația lui Liviu Dragnea”

„Tot în 5 metri pătrați ajungeți, pentru 20 de ani!” PSD-ALDE, acuzate că ne-au vândut energetic ruşilor

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

 

2 COMENTARII

  1. Se pare că domnii israelieni au încetat să mai aibă surse de inspirație pentru discursurile duamnei Dăncilă. Comparația evenimentelor din România cu cele din Franța este obscenă.

  2. Aia care au aruncat cu fecale,cu borduri,care au agresat și bătut erau pașnici,așa-i?Francezii au acționat ca la carte noi nu.Doamne fereste!Citesti și te crucești!Cineva îți spune ca cerul este negru cant tu vezi clar ca este albastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here