Dăncilă, ce ţepară! A ascuns Europei şi presei ordonanţa lui Tudorel, adoptată azi. Prima reacţie a lui Timmermans, cel care i-a cerut să nu mai umble la ordonanţe

5
8917

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat marți, la Bruxelles, că nu a fost informat de guvernul României în legătură cu ordonanța de urgență adoptată azi, pe şest, de guvernul Dăncilă.

Timmermans îi ceruse expres premierului Viorica Dăncilă să nu facă greşeala de a da vreo ordonanţă de urgenţă în favoarea penalilor din politică, indiferent că e vorba de anularea unor sentinţe definitive sau de modificarea legilor justiţiei.

Viorica Dăncilă însă n-a dat doi bani pe avertismentele „numărului 2” din Comisia Europeană, prim-vicepreşedintele Frans Timmermans (foto alături). Ea nici măcar nu a anunţat, în deschiderea şedinţei de guvern, când presa are acces la discursul ei, că un astfel de act normativ este pe ordinea de zi! A spus doar că, la finalul şedinţei de guvern, Tudorel Toader va ţine o conferinţă de presă. Nimeni nu s-a gândit că acela va fi momentul în care lumea va fi pusă în faţa faptului împlinit.

Întrebat azi cum comentează faptul că guvernul Dăncilă a adoptat o nouă ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției, Timmermans a spus: ”Nu am știut. Înainte de a putea comenta trebuie să văd care e OUG. Nu știam că va fi adoptată, o să mă uit deîndata ce voi ajunge la birou”,  răspuns oficialul european la întrebarea reporterului G4 Media.ro.

Întărirea grupării Savonea, pro-Dragnea

Guvernul a decis azi să schimbe din nou legile justiţiei, care abia ce fuseseră schimbate. A ales din nou calea ordonanţei de urgenţă. Cea aprobată de Guvernul Dăncilă azi prevede, printre altele, modificări grave, care lasă numirea procurorilor-şefi la mâna acelei părţi de la vârful justiţiei aliată a grupărilor penale din PSD şi ALDE.

Practic, o procuroare ca Adina Florea (dreapta), auto-declarat neindependentă, nu va mai putea fi oprită să ocupe şefia DNA nici măcar de un simplu aviz al CSM. Avizul numirii unora ca ea va fi dat acum, potrivit ordonanţei, de secţia de judecători a CSM (condusă acum de Lia Savonea, foto stânga), cea care a fost mereu aliata clanurilor penale PSD-ALDE. Înainte de ordonanţă, avizul era dat de secţia de procurori a CSM, cea care a „rejectat” de fiecare dată influenţa reţelelor infracţionale în CSM.

În urma modificărilor adoptate azi prin OUG, Toader blochează posibilitatea ca procurorul general, Augustin Lazăr, să infirme a actele de urmărire penală ale procurorilor din secția specială dacă le consideră ca fiind nelegale sau netemeinice.

CITIŢI ŞI:

Cine-i mai opreşte?! Au dat ORDONANŢA pro-clanurile penale, care dă procurorii pe mâna unor Adina Florea sau Lia Savonea

Europa ia taurul de coarne cu ordonanţa infractorilor. Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, o somează pe Dăncilă să nu sară calul

Vine CIUMA Ciumelor. Tudorel „coace” o nouă ordonanţă care îngroapă justiţia la picioarele lui PSDragnea! Secţia marionetei Adina Florea „rade” totul

 

5 COMENTARII

  1. Vina e a noastra, a mai tuturor bastinasilor. Parte, care sunt atat de imbecili incat ii voteaza pe ciumatii rosii, desi vad ca sunt inselati, mintiti, batjocoriti, sfidati, iar ceilalti, cca 60% , indolenti, lenesi, lasi, care nu catadicsesc sa mearga vot. Prea putini cei care se impotrivesc ciumei rosii, dar care nu pot razbi, in marea de tampenie colectiva a turmei manipulate. Pacat. Tara de vis, locuita de natangi, condusa de canalii.

  2. Inca nu s-a trezit nici Timmerman, doarme la Bruxelles sperand ca proasta satului din fruntea statului roman sa-i spuna ce urma sa faca in sedinta de guvern. Proasta nu stie ca daca si-a dat cuvantul trebuie sa-l si respecte, asta nu se face la PSD, acolo se spune una si se face exact invers!!!
    INVATA SI D-TA TIMMERMAN CA GUVERNUL ROMANIEI ESTE UNUL DE MINCINOSI!!!!!!
    LA PUSCARIE CU VEORICA!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here