Dan Barna, liderul USR: „Dacă ne aliniem cu PLUS, câştigăm alegerile europarlamentare”. Dar dacă nu?

1
2495
Dan Barna, USR
Dan Barna îi cere lui Ludovic Orban să ia rapid o decizie în ce privește alegerea primarilor

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, susţine că în situaţia în care partidul său se va alia cu PLUS, va câştiga alegerile europarlamentare.

USR şi PLUS vor anunţa în 2 februarie dacă vor candida pe o listă comună la europarlamentare.

„USR este într-un proces de negociere cu partidul PLUS şi probabil până la finalul săptămânii viitoare, în următoarele zile, vom avea o decizie dacă vom merge pe listă comună la europarlamentare sau vom merge separat. Pot să vă asigur că în situaţia în care această negociere va avea un rezultat pozitiv şi vom avea o listă comună, această posibilă alianţă are toate şansele şi va câştiga fără îndoială alegerile europarlamentare”, a spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

Potrivit liderului USR, negocierea cu PLUS este strict pentru candidaturile la europarlamentare, însă se discută şi despre obiectivul comun, de a ajunge la guvernare în 2020.

„În momentul de faţă discutăm despre alianţa la europarlamentare. (…) Strict tehnic, discuţia nu trece de europarlamentare, dar obiectivele sunt acelea ca această alianţă să guverneze România din 2020”, a explicat Dan Barna.

Barna spune că dacă USR va candida singur la europarlamentare are şanse să obţină, probabil, patru europarlamentari.

„Dacă această alianţă nu va avea loc, ceea ce este o posibilitate de negociere, evident, noi suntem convinşi că USR are potenţial să devină a doua forţă politică a României. (…) În momentul de faţă, cu peste 8.000 de membri, cu peste 300 de filiale, cu aceste instruiri (…) şi cu capacitatea de campanie pe care am dovedit-o (…) nu avem nicio îndoială că avem capacitatea şi resursele să fim a doua forţă politică la europarlamentare. (…) Ce pot să vă confirm este că am discutat cu colegii mei diverse scenarii de rezultate la europarlamentare. (…) Datele din sondaje sunt 12-14%, acest procent generând foarte probabil un scor la europarlamentare cu patru europarlamentari, o variantă logică”, a arătat Barna.

Alături de Dan Barna, la conferinţa de presă au fost prezenţi şi primii trei candidaţi la europarlamentare ai USR, Cristian Ghinea, Clotilde Armand şi Nicolae Ştefănuţă.

USR a discutat în acest week-end, la Sibiu, despre strategia la europarlamentare. La această întâlnire au fost prezenţi aproape 600 de membri USR, potrivit lui Dan Barna, citat de Agerpres.

CITIŢI ŞI:

Cioloş, candidat unic al USR şi PLUS la alegerile prezidenţiale? USR spune DA, însă cu o condiţie

De ce-l crucifică pe Cioloş? De frică!

Cioloş şi-a luat „Doza de Haş”. Cum s-a aliat PLUS cu 1,4 milioane de abonaţi ai vloggerului mai popular decât Smiley

Mikey Hash, super-vlogger-ul cu 1,4 milioane de abonaţi pe YouTube, aflat în sală la alegerea lui Cioloş ca preşedinte PLUS. Oana Pellea şi Mihaela Miroiu, invitate de onoare

 

1 COMENTARIU

 1. Rares Bogdan, operatorul national de la actualul „serviciu 1-1-2 !
  „Fraților, ce trag ăștia pe nas?” Aburii electoratului PSD captiv rezidual !

  „Tara e pe dric” , cum zice Ion (‘Mircea fa-te ca lucrezi’) Caramitru
  si Barna inca se intreaba ‘daca se aliaza toata opozitia sau nu’ ?
  D A C A ? Cui nu-i place CASCAVALUL ?

  Politica este in primul rand despre „cascaval” ! Politica este un altfel de job al carui examen este doar rezultaul (naiv) al scrutinului national ! Vezi primele alegeri libere din Duminica orbului din nastere din 20 mai 1990.
  1. Campaniile electorale demostreaza ‘cat de greu de cap’ este electoralul, chiar si dupa 29 de ani nelumina ;
  2. Aliantele sunt strict conditionate de ce le revine fiecarui candidat sau grup aliat din „cascavalul national” ! Nu se-mparte, nu se-alege ! Si uite asa ajungem ca sa ne conduca altii , de prin „alte capitale” …!
  Romania a ajuns cea mai saraca tara din U.E. cu cei mai bogati politicieni ( fara pedigree si C.V. ) Romania fara buget personal inca „devasteaza” acum , timp de 6 luni presedintia Consiliului Europei = Guvernul Europei si bugetul acesteia ! Romania va intra in … Cartea Recordurilor absolute !? 🇪🇺🤝🇺🇸🤒

  Motto: Sindromul obedienţei necondiţionate sau „La noi, numai curul se schimbă – limbile rămân aceleași …!”

  https://ziaristii.com/dan-barna-liderul-usr-daca-ne-aliniem-cu-plus-castigam-alegerile-europarlamentare-dar-daca-nu/?fbclid=IwAR2mqkxFSOkhI37YGT0SA0-9TD525WBX532qzW9ejW0tsnA2obB-tOONyFE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here