Acasă Media Cioloş şi-a luat "Doza de Haş". Cum s-a aliat PLUS cu 1,4...

Cioloş şi-a luat „Doza de Haş”. Cum s-a aliat PLUS cu 1,4 milioane de abonaţi ai vloggerului mai popular decât Smiley

Cei care văd viaţa doar prin ecranul Antenei 3 sau al RTV nu au auzit niciodată de el. Nici nu trebuie. Mikey Hash nu a devenit celebru făcând politică, nici concurând cu Gâdea, Badea sau Ciuvică. Dimpotrivă, a mers pe un drum paralel. Fără legătură cu „statul paralel”. Ci cu lumea nouă. Una care va îngropa televiziunile de ştiri, cele care au zdruncinat zilele trecute parte din electoratul lui Dacian Cioloş, cu dezvăluiri tip fake-news.

Azi, Mihai Holhoş (numele din buletin) a fost invitat de onoare la Convenţia Naţională a PLUS, care l-a ales oficial preşedinte pe Dacian Cioloş. De ce? Pentru că nu e prima oară când se întâlnesc. Fostul premier tehnocrat a fost invitat în studioul vlogger-ului, pe când conducea Guvernul României. Găsiţi mai jos interviul care a adunat nu mai puţin de 119.000 de vizualizări. Mult mai mult decât orice televiziune sau publicaţie clasică.

Doza de Haş

Cine este, aşadar, Mikey Hash? Creatorul propriei producţii de succes, cu numele „Doza de Hash”. Unul dintre cei mai populari vloggeri din România, deţinând în prezent nu mai puţin de 1,4 milioane de abonaţi pe canalul său de YouTube. Nu e bucureştean get-beget. A ajuns în Capitală, din Deva, locul unde a spart gheaţa pasiunii pentru comunicare online. Era prin 2009, după cum însuşi povesteşte.

În România nu exista niciun youtuber, niciun creator de conţinut exclusiv online, era foarte puţin dezvoltată nişa asta, aşa că am încercat să încarc o emisiune pamflet pe care am făcut-o eu la mine în cameră pe genunchi, nu aveam niciun fel de aşteptare. Am dat-o unor prieteni să se uite, iar ei mi-au zis că a ieşit bine şi că ar trebui să mai fac şi altele. Am făcut apoi un clip public şi am primit feedback de la oameni necunoscuţi; mi-a plăcut sentimentul, aşa că am făcut episodul doi din Doza de Haş a doua zi. Oamenii au fost împărţiţi, unora le-a plăcut şi altora nu, dar acela a fost practic începutul. Am postat apoi în fiecare vineri, timp de cinci ani“, le-a povestit „Hash” jurnaliştilor de la Business Magazin.

L-a eclipsat pe Smiley

Au început să vină şi primii bani. Sau mai bine zis, primele…produse.

„Primul client a fost o pizzerie din Deva care s-a oferit să ne dea pizza gratis la toţi, în fiecare zi de filmare comandam ce voiam şi ne aduceau. Dar aveam deja sute de mii de vizualizări, adică ne băteam cu televiziunile; diferenţa era că noi primeam doar trei pizza.“

În 2013, a luat calea Bucureştiului, la invitaţia unui prieten din industria din publicitate, care i-a oferit un salariu rezonabil şi un studiou în care să continue producţia video. Ulterior s-a mutat în propriul lui studiou.

Primul contract mai mare de publicitate l-a semnat cu Cosmote (predecesorul Telekom). Îşi aminteşte că a fost prezent la lansarea iPhone 5, într-un magazin pe Bulevardul Magheru, iar ideea contractului era să promoveze cât mai mult evenimentul. A anunţat pe canalul său de YouTube că va merge, iar sute de fani au venit să-l cunoască: „Smiley, care era şi el prezent, se uita la mine şi nu ştia cine sunt. Habar n-avea de ce e atâta vâlvă în jurul meu. El stătea stingher într-un colţ în timp ce eu dădeam autografe“.

Filmuţe despre orice

Ce face, de fapt, Mikey Hash pe „televiziunea” sa online? Povesteşte. Despre ce? Despre orice. Vacanţe, copii, telefoane inteligente, Formula 1, reclame. Iată doar un exemplu, mai jos.

Oameni ca Mikey Hash sunt cei care pot schimba România în bine. Sunt mulţi, dar destui au întors spatele politicii, pe ideea că nu contează. Iar când ei fac asta, decid în locul lor cei care n-au auzit de YouTube şi de Mikey Has şi sunt abonaţi captivi ai unor televiziuni controlate de liderii unor clanuri politice penale, proveniţi din fosta Securitate.

Mikey Hash a înţeles consecinţele lui „mă piş pe el de vot”. Ştie că dacă tinerii vor ignora implicarea fie şi doar în ziua alegerilor, viitorul sună rău inclusiv pentru cei care au pus pe roate afaceri din nimic. Sau vor fi nevoiţi să le folosească pentru propagandă „roşie”, dacă vor să nu aibă de-a face cu Fiscul blondelor lui Vâlcov.

Nu e fair. Dar o pot păţi, dacă România rămâne prizoniera celor care se folosesc de oamenii simpli, nevinovaţi, care nu deschid niciodată canalul lui Mikey Hash.

CITIŢI ŞI:

Mikey Hash, super-vlogger-ul cu 1,4 milioane de abonaţi pe YouTube, aflat în sală la alegerea lui Cioloş ca preşedinte PLUS. Oana Pellea şi Mihaela Miroiu, invitate de onoare

De ce-l crucifică pe Cioloş? De frică!

Deutsche Welle despre atacurile la Cioloş, Kovesi, Augustin Lazăr: Securiştii strigă „securiştii”. Plus calul de sub Liviu Dragnea

Cioloş şi Securitatea. Ţara arde şi baba Voiculescu se piaptănă

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările