Andrei Caramitru (USR): „Vreau un program de tipul «mani pulite». Au furat, să plătească! Nu putem accepta un «moment 0», așa cum vor ei”. „Am primit amenințări. Mă bucură: înseamnă că am speriat pe mulți din PSD”.

5
1889
Andrei Caramitru

Antreprenorul Andrei Caramitru (42 de ani), proaspăt membru USR, a publicat un nou text de forță. Mesajele sale sunt clare, directe și precise. Mesaje de mare impact. Pur și simplu, acest tip de mesaje, fără a fi extremist sau vulgar, a băgat spaima în tabăra cleptocrată PSD-ALDE. Hoții au intrat în panică, de aceea atacă orbește, cu „argumente” stupide sau mincinoase.

Andrei Caramitru este fiul cel mare al actorului Ion Caramitru – primul dintre cei trei băieți ai acestuia. El este recomandat de o carieră de 20 de ani la mari firme de consultanță americane, precum și de o curajoasă experiență antreprenorială.

Textul lui Andrei Caramitru

CÂTEVA GÂNDURI DUPĂ REACȚIA URIAȘĂ LA POSTAREA MEA ANTI-OUG

Sunt uimit de amploarea imensă pe care o simpla postare pe FB a avut-o. Și de reacțiile pasionale care au apărut:

 • PSD, ALDE și A3 au reacționat violent. Asta e foarte bine. Înseamnă că le e foarte frică. Se uită și ei la aceleași sondaje la care ne uităm și noi și știu că o alianța USR/PLUS va câștiga alegerile. De asta l-au atacat și pe Cioloș acum câteva zile. Ei speră că nu vom face nimic dacă opoziția vine la guvernare (doar măsuri cosmetice gen „comisia de tăiat hârtii”), însa încep să-și dea seama că nu vom accepta să nu reparăm răul pe care l-au făcut ei.
 • Am fost numit de la „Mesia”, „posibil președinte”, „al 2-lea Băsescu” până la „extremist”, „noul Vadim”, „mitraliera USR” etc. Exagerările sunt foarte periculoase – atât cele pozitive, cât și cele negative. Nu mă miră însă – Vlad Voiculescu a fost acuzat ca e omul rețelelor de medicamente, Cioloș că e fiul lui Soros, toți din USR și PLUS că suntem securiști, Iohannis că a vândut copii și alte aberații. Vreau să-i liniștesc pe cei inflamați: nu am ambiții la nu știu ce funcții; am avut suficient succes în zona privată. Vreau doar să ajut opoziția, cu toată forța și experiența pe care le am, să câștige alegerile și să guverneze bine.
 • Am primit atât eu, cât și familia mea amenințări voalate. Nu mă sperie, chiar mă bucură. Înseamnă ca am speriat pe mulți din PSD.
 • Câțiva influenceri și politicieni din opoziție (pe care îi respect foarte mult) au lansat acuzații împotriva postării mele, cu aceleași argumente pe care le-a difuzat și A3. În niciun caz din rea-voință. Capcana a fost inteligent deschisă de PSD: dacă spui că vrei să repari nedreptățile și ilegalitățile lor, înseamnă că vrei să dai foc la țară, că nu vrei să respecți legea. O prostie. Așa s-a întâmplat și cu Dacian acum câteva zile, până s-a demonstrat că informațiile lansate în spațiul public erau „fake news”.

Dacă dau ordonanța sau dacă fraudează alegerile, trebuie să suporte rigorile legii!

În spiritul respectului pentru cei care sunt de aceeași parte a baricadei, aș vrea să clarific câteva puncte:

 • Nu ne putem bate cu PSD cu flori și luminițe. Trebuie să venim cu soluții clare și precise, în spiritul legii. Nu putem accepta un „moment 0” prin care corupții sunt spălați, prin acte ilegale scrise de ei, și să acceptăm după că sunt curați și pot în continuare să aibă un rol în societate. Cine nu a încălcat legea nu are de ce să se teamă. Cei care au furat trebuie pedepsiți conform legii. Şi să nu mai poată fi aleși în funcții publice. E foarte simplu și în spiritul unui stat de drept real.
 • Trebuie să ieșim cu o comunicare mult mai clară, cu măsuri simple, pe înțelesul oamenilor. Altfel nu câștigăm alegerile.
 • Postarea mea, pentru cine a citit-o, spune clar: militez ca PSD să nu dea o OUG de amnistie sau retroactivă. Pentru că distruge justiția, este profund neconstituțională și imorală, și permite măsuri retroactive venind de la orice partid care vine după la guvernare. Așa ceva este imposibil de acceptat. Dar DACĂ dau un asemena act, trebuie să fie consecințe – corupții și cei care au atentat la independența justiției trebuie să suporte rigorile legii. DACĂ fraudează alegerile, trebuie să fie consecințe. Nu putem să „pedepsim” însă oameni nevinovați, și trebuie să ne luptăm pentru dreptul celorlalți de a nu fi de acord cu noi. Bunicul meu a stat 9 ani în pușcăriile comuniste fără niciun proces și a și murit din cauza asta. Așa ceva niciodată nu trebuie să se mai întâmple.
 • Îmi doresc un plan clar și precis al opoziției pe zona de justiție. Nu doar cum blocăm ce vor ei să facă, ci cum reparăm rapid după. Și cum reușim să aplicăm legea după alegeri chiar dacă ei – prin decizii ilegale și imorale – s-au „albit”. Nu putem accepta un „moment 0” așa cum vor ei. Îmi doresc un program de tipul „mani pulite” – corect și ferm (fără acuzații politice însă – cei care au furat să fie pedepsiți, și doar ei). Trebuie să avem un stat european și nu unul mafiot. Nu sunt însă jurist, nu voi structura eu un asemenea plan. Echipa USR pe justiție are toate elementele și experiența și va veni rapid cu soluții precise, pe care le voi susține fără rezervă.

PSD vrea să distrugă zona privată și curată a economiei

Ce vă promit pentru viitor? Că nu voi tăcea, chiar dacă cuiva nu îi convine ce spun. Voi asculta criticile constructive. Mă voi concentra pe zona economică, pentru a structura un program care să permită bunăstare pentru oamenii cinstiți. Însă – atenție! – fără eliminarea dură a robinetelor de bani către grupările corupte, nu avem cum să finanțăm și să implementăm programul de guvernare. Deci, trebuie să acționăm atât prin eliminarea surselor corupției, cât și prin pedepsirea celor corupți și eliminarea lor din funcții. Nu putem să lăsam grupări infracționale să gestioneze banii statului și să saboteze orice măsură pozitivă pentru țară. Este singura șansă ca să ajungem la normalitate și la valori europene reale, nu doar la „forme fără fond”.

Zona economică va fi probabil cea mai importantă în următoarea perioadă – intrăm în criză și PSD vrea să distrugă zona privată și curată a economiei. Trebuie să luptăm acolo cu toții și să „învățam” mecanismele așa cum am fost obligați să o facem și pe justiție.

CITIŢI ŞI:

„Nu vă jucați cu focul! Dacă noi, în prima zi de guvernare, vă aruncăm pe toți în puşcărie, prin ordonanță de urgență?!”

Dan Barna, liderul USR: „Dacă ne aliniem cu PLUS, câştigăm alegerile europarlamentare”. Dar dacă nu?

Cioloş, candidat unic al USR şi PLUS la alegerile prezidenţiale? USR spune DA, însă cu o condiţie

5 COMENTARII

 1. Alianta USR-PLUS si terminat cu pensiile speciale,salariile mari la trantori si mare restructurare la stat degeaba si facut numai rele.Sa terminati cu taxele in justitie ,notariate etc.Tva 10%.Dreptate si iar dreotate.0785946491

 2. e cam fortat sa spui ca vor fi pedepsiti cei care au furat si acum modifica legile pentru a scapa de puscarie,pai nu modifica doar legile pe care sigur le puteti readuce,ei vor distruge probe si astea nu stiu de unde le luati pentru o judecata dreapta,asa cum va laudati

 3. Ce faceti cu diaspora, daca vor fi constransi sa voteze la consulate si ambasade doar daca au domiciliul ( rezidenta ) in tara respectiva, asa cum sa intamplat ultima oară, dupa ce a fost ales Iohanis? Astept raspuns! Multumesc!

 4. Mult succes domnule Caramitru va sustin aveti votul meu am mari asteptari de la dvs.si echipa cu care vreti sa starpiti ciuma rosie va vi o batalie pe viata si pe moarte dar vom iesi invingatori trebuie sa convingeti cetatenii sa iasa masiv la vot printrun program de guvernare realist su nu prin minciuni si manipulare.Mult succes.

 5. Felicitari dle Caramitru, mani pulite!!!!In sfarsit cineva care este coerent, pune punctul pe „i” si stie ce vrea, dl Orban si ceilalti care se lauda ca fac opozitie ar trebui sa ia aminte si sa mai invete cum sa atraga atentia oamenilor din toate partile!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here