Cioloş, candidat unic al USR şi PLUS la alegerile prezidenţiale? USR spune DA, însă cu o condiţie

0
27883
Dan Barna și Dacian Cioloș, la protestele pro-justiție

USR nu exclude posibilitatea de a-l susţine pe preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, drept candidat la preşedinţia României. Dar condiţia unei astfel de înţelegeri electorale este ca USR şi PLUS să formeze împreună o alianţă, după cum a spus duminică liderul USR, Dan Barna.

Întrebat dacă USR îl va susţine pe fostul premier Dacian Cioloş într-o candidatură pentru preşedinţia României, Dan Barna a spus: „Aceasta este o decizie care ar putea fi luată de un comitet politic la momentul respectiv, dacă vom ajunge în situaţia acelei decizii”.

Barna a precizat că este de acord cu Dacian Cioloş, care a declarat că PLUS trebuie să redea „consistenţă” mandatului preşedintelui, nu doar prin candidatul pe care o să îl propună, ci şi prin modul în care vede restructurarea statului.

„Instituţia preşedintelui, atribuţiile ei trebuie definite astfel încât să conteze şi să reflecte faptul că preşedintele este omul cu cea mai mare legitimitate democratică din statul român”, a spus Dan Barna, citat de Agerpres.

USR ia în calcul şi să aibă un candidat propriu la prezidenţiale, dacă nu va forma nicio alianţă electorală.

„Eu văd USR-ul ca un partid care va conta în toate alegerile care contează. Vom avea candidat propriu la Preşedinţie, în funcţie de structura politică pe care o vom avea înaintea acelor alegeri. Dacă vom fi într-o alianţă, vom alege un candidat al acelei alianţe, dacă USR va merge singur, vom avea un candidat al partidului”, a explicat Barna.

USR a discutat în acest week-end, la Sibiu, despre strategia la europarlamentare. La această întâlnire au fost prezenţi aproape 600 membri USR, potrivit lui Dan Barna.

CITIŢI ŞI:

Dan Barna, liderul USR: „Dacă ne aliniem cu PLUS, câştigăm alegerile europarlamentare”. Dar dacă nu?

Andrei Caramitru (USR): „Vreau un program de tipul «mani pulite». Au furat, să plătească! Nu putem accepta un «moment 0», așa cum vor ei”. „Am primit amenințări. Mă bucură: înseamnă că am speriat pe mulți din PSD”.

„Viorica Dăncilă şi Petre Daea, aceşti Anton şi Romică ai circului politic din România”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here