Dacian Cioloș pune presiune pe USR și cere mai multă înțelepciune de la ambele formațiuni

1
786
Dacian Ciolos

Dacian Cioloș, într-un lung mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, enumeră realizările sale politice din 2019, cerând de la partidul său, dar și de la USR mai multă înțelepciune și maturitate politică în 2020.

„…va fi un an care ne va cere multă înțelepciune și maturitate, ne va cere capacitate de a distinge între ceea ce credem că e bun pentru că ne alimentează orgoliul și ceea ce trebuie făcut pentru că cetățenii români ne-au creditat cu încredere”, a scris liderul PLUS.

Ce spune Dacian Cioloș că a realizat în 2019:

– Am intrat în noul an cu un nou partid care să fie un instrument al acestei schimbări asumate.

– S-au adunat în jurul acestui proiect peste 17.000 de oameni în ţară şi în diaspora şi mult mai mulţi susţinători care ne-au dat un credit de încredere.

– A fost un an cu partidul de construit pe teren, dar şi cu două campanii electorale de organizat. Trebuie să recunoaştem, însă, şi cu un guvern PSD care ne-a ţinut uniţi şi cu ochii-n patru.

– Am construit Alianţa cu USR şi am început să învăţăm să lucrăm împreună. S-au adunat în această Alianţă oameni determinaţi să se implice, veniţi din mediul antreprenorial, din societatea civilă, oameni cu multă personalitate şi mulţi cu convingerea că ştiu ce e mai bine de făcut şi că părerea lor trebuie luată în seamă.

– Am luat contact direct, în stradă, cu oamenii din toată ţara şi din diaspora. Le-am ascultat păsurile şi părerile despre ce trebuie făcut cu România. Am început să învăţăm din victorii, dar şi din dezamăgiri că niciunul dintre noi nu este „buricul pământului” şi că trebuie să învăţăm să ne ascultăm şi să ne auzim unii pe ceilalţi.

– Am construit un nou grup politic în Parlamentul European care a devenit al treilea ca mărime, indispensabil formării oricărei majorităţi decizionale. Am început să contăm la Bruxelles şi să fim ascultaţi atunci când avem ce spune.

– Mi-am asumat preşedinţia grupului politic nou format, convins fiind că şi acolo, la fel ca acasă, trebuie să şi facem, nu doar să aşteptăm să se facă. Pentru prima dată, un român a fost ales pe o astfel de poziţie de influenţă politică.

El arată că după „momentele şi ezitările” dacă să fie continuată alianţa sau PLUS şi USR să meargă mai departe separat, s-a hotărât să se continue împreună „pentru că e mult mai uşor să dezbini decât să construieşti încredere”, a scris Dacian Cioloș, fiind citat de Agerpres.ro.

Dacian Cioloș crede că 2020 va fi un an decisiv atât pentru PLUS cât și pentru USR pentru că a venit momentul să împlinească așteptările oamenilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce spun psihologii: de ce se alege praful de relația dintre Irina Tănase și Dragnea? 5 motive

* Povestea de dragoste s-a terminat? Indicii că Irina îi dă papucii lui Dragnea

*Revelionul manelist RTV naște dispute între „jurnaliștii PSD-iști”: Ciutacu face mișto de Sorina Matei printr-o burtieră afișată pe post

* VIDEO. Papa Francisc și-a ieșit din pepeni! I-a dat o palmă peste mâini unei credincioase în ultima zi a anului

* Arafat, „mitraliat” de ministrul Vela în videoconferința cu prefecții: „Ce ați făcut timp de 20 de ani? De ce nu ați angajat piloți SMURD?”

*Sărbători triste pentru șeful Poliției Vâlcea: a rămas și fără permis, și fără funcție! Comisarul Oară, demis de ministrul Vela în videoconferință

1 COMENTARIU

  1. USR-ul este marea dezamagire politica a anului 2019 !
    Barna ,cum vine aia sa afirmi ca iti asumi raspunderea pt pierderea alegerilor prezidentiale in fata proastei satului,dar nu se intapla nimic,doar iliescu proceda asa?
    Deciziile pe care le a luat barna dupa alegerile prezidentiale m au convins ca securistii din USR au preluat conducerea partidului si au inceput sa-si arate adevaratele intentii… pai sa vrei sa inchizi Combinatul energetic Oltenia ca sa cumperi curet de la unguri la un pret dublu ? Sa l inchizi ca sa il privatizezi pt fier vechi ,pff sa initiezi proiecte de legi pt a mari tot felul de taxe,sa ceri eliminarea pensilor speciale cand nicu falcoi senator usr este pensionar de la varsta de 42 de ani ? Doar demagogie ieftina aud de la USR,dar in practica vad ca au idei care ne vor arde la buzunare prin inventarea de taxe noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here