Cum a vorbit Băsescu de Kovesi, hop şi RTV cu un fake-news. Fostul preşedinte a dezvăluit cum a fost adus în ţară Nicolae Popa

3
6988

Traian Băsescu a declarat că aducerea în ţară a lui Nicolae Popa nu a fost foarte simplă, deoarece SRI a fost informat de prezenţa lui Nicolae Popa în Indonezia de către un serviciu partener, nu prin Interpol. Totodată, Băsescu spune că a vorbit cu preşedintele Indoneziei şi i-a transmis acestuia o scrisoare prin intermediul Laurei Codruţa Kovesi.

„Niciodată nu m-a interesat cu ce vine în ţară Nicolae Popa. Am aflat din dezbaterea publică. Pentru mine era important ca justiţia să se înfăptuiască, în rest erau detalii cu ce vine condamnatul în România”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a avut o poziţie echilibrată legat de cazul anchetei la care e supusă Laura Codruţa Kovesi. El le-a răspuns şi manipulatorilor de profesie, de la televiziunile de ştiri, care l-au acuzat că a făcut un subiect de imagine din aducerea în ţară a lui Nicolae Popa.

„Am aflat că a fost o operaţiune de imagine pentru mine, de la Chiriaci şi Abrahami. Ţineam aşa mult la imaginea mea că am anunţat reduceri de salarii cu câteva luni înainte. Cred că a fost o suprapunere de activităţi, nu vreau să o acopăr pe Kovesi. Dacă se probează că a cerut bani de la Ghiţă, a făcut cea mai mare eroare şi va trebui să răspundă. Dacă nu, ea trebuie să îşi facă parcursul european. Eu chiar am spus că nu e normal ca această investigaţie să-i împiedice candidatura pentru postul de procuror-şef al UE. Dimpotrivă, trebuie găsită o formulă care să-i permită să-şi joace şansa fără obstacole, pentru că e vorba şi de România aici„, a afirmat Băsescu, citat de Mediafax.

Televiziunea lui Sebastian Ghiţă a interpretat imediat vorbele fostului preşedinte, în favoarea mogului fugar care patronează de la distanţă politica editorială a postului TV.

„Cum a fost şantajat Băsescu de Kovesi”, a titrat pe burtiera de la România TV, deşi Băsescu n-a spus nimic despre nicun „şantaj”.

Moderatoarea a continuat să-i facă jocul lui Ghiţă, „aburindu-l” pe invitat cu piste false ale discuţiei menite s-o pună într-o lumină nefavorabilă pe fosta şefă a DNA. Traian Băsescu a încercat de mai multe ori să iasă din încercuire, dar n-a fost chip: agenda emisiunii era clar anti-Kovesi.

Nu e prima oară când RTV produce acest gen de „fake-news”. Televiziunea a adoptat un model tip OTV, în care orice exagerare e permisă. Chiar şi minciunile sunt binevenite, dacă fac audienţă. Adevărul? Îl stabileşte „Sebi” Ghiţă, din Serbia.

CITIŢI ŞI:

Ce ţară-i aia în care procurorii anchetează procurori la comanda unui inculpat fugar?

Prostie EXCLUSIVĂ la Antena 3. „Kovesi și-a pregătit fuga din țară. Pe 27 februarie se întoarce”

La Propaganda TV, Ghiță e un om deosebit, Kovesi e „fugară”, „penala penalelor”

Lazăr poate opri dosarul anti-Kovesi făcut de grupul organizat Ghiţă-Adina Florea-Tudorel-Dragnea după model mafiot

 

3 COMENTARII

 1. Nu mi-a placut atitudinea lui Basescu. Nu am vazut emisiunea de la RTV, dar stiu la ce tertipuri abjecte se pot preta unii de pe acolo, si nu numai. Insa, am citit in „stiripe surse” relatarea pe larg a mult laudatei prestatii. M-a dezamagit total nu prestatia in sine, ci naivitatea unor interpretari. Consider ca Basescu a fost cinic, rauvoitor.
  In atmosfera de linsaj mediatic al televiziunilor unor moguli cu probleme in justitie, a abuzurilor instrumentate de Toader, pe creditarea aberatiilor unui infractor, dl Basescu lasa sa se inteleaga ca adevarul e pe la mijloc. Ca nu e exclus si ca Kovesi sa fi luat mita de la Ghita.
  Apreciaza ca „dânsa nu trebuie să fie ostilă justiției”, (ca si cum ar fi dovedit ca este) ia in consideratie ca e oarecum justificat ce i se intampla: „Sunt unii care spun – ea cui i-a acordat prezumția de nevinovăție?”
  O sfatuieste binevoitor: „Du-te femeie și spune ce ai de spus. Si in fața procurorului și public. Apără-te”. Si inca: „să pună cu demnitate – da, mă duc în fața procurorului” Ba chiar, ca si cum n-ar sti despre cine vorbeste, spune despre Alina Florea: „Până la urmă e colega dânsei care o anchetează. Cum să nu ai încredere în justiție?”
  Multi, ca si autorul acestui articol, lauda atitudineaechilibrata a lui Traian Basescu. Mie nu mi se pare echilibrata, ci parsiva, rea, cinica.
  Nu poti fi echidistant intre adevar si minciuna. Nu poti, mai ales cand esti un fost presedinte si tara trece pri momente de cumpana, sa o faci pe impaciuitorul intre bine si rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here