Cum prosteşti poporul… cu Sputnik!

4
2449

Ce înseamnă „patriot”, prin comparație cu „naționalist”? Ce înțeleg oamenii prin „interes național”? Ce pricep românii prin „a fi ortodox”? Din păcate, aproape o treime din români sunt… praf! Asta, graţie propagandei ruse, care a căpătat amploare pe fondul umflării muşchilor lui Putin către Ucraina.

Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem. Când veţi pricepe vreodată că ei vă mint pe zeci de mii de euro, iar voi îi credeţi gratis?

Sunt exact temele cu care mistificatorii ruși, artiştii ai dezinformării şi ai manipulării maselor, îi stăpânesc pe deplin şi îi adoptă nu doar pe proprii cetăţeni, ci şi naţiunile lumii unde sămânţa falsului naționalism prinde teren.

Aşa au ajuns ruşii să-şi implementeze comunismul în lume, timp de zeci de ani; aşa ajung să domine popoare, spălându-le creierul şi implementând “omul nou”; aşa îşi menţine câte un specimen ca Putin hegemonia; şi tot aşa, dintr-un dictator care se proclamă ţar, îşi căpătuieşte familia pentru 777 de generaţii de acum încolo, îşi înfometează poporul şi îşi elimină oponenţii, aruncându-i de la balcon şi otrăvindu-i cu Noviciok. Și după toate astea, devine un idol al tinerilor rătăciţi ce poartă tricouri cu Che Guevara şi al nostalgicilor ceauşişti din România.

Lucruri confirmate de Alina Inayeh, directorul German Marshall Fund România, care explică totul pe şleau.

Când se amestecă sensurile, apare dezorientarea în rândul maselor și devin mai simplu de manipulat. Vocea poporului, puterea poporului, psihologia poporului sunt câteva dintre conceptele care descriu și analizează ce vrea și cum este o națiune. Definiția termenilor cu care se lucrează este însă esențială.

Sinistru este că aproape o treime din români uită că majoritatea lucrărilor, modernizarea României şi subvenţiile au fost posibile cu fonduri europene, şi nu ruseşti. Uită că Occidentul le-a pus o pâine bună pe masă când, de foame, au luat calea pribegiei. Adică, muşcă mâna care i-a hrănit. Şi-au îndestulat familiile, şi-au construit case, au renovat case, unii încasează pensii din Vest şi au scăpat de griji.

Dar, prin nu ştiu ce paradox, s-au trezit că, subit, urăsc visceral „dujmanul” capitalist, globalist, pe Bilgheiţ, care le pune cipuri în măşti şi în vaccin, ca să-i controleze cu telecomanda 5G. Se descoperă, subit, prieteni ai Rusiei. Acea Rusie care a căsăpit un million şi jumătate de oameni când a invadat Basarabia şi care a umplut România de agenţi, propagandişti şi lideri ce au făcut viaţa celorlalţi un iad.

Comuniştii implementaţi de ruşi au aruncat românii în închisoare fiindcă s-au opus barbariei bolșevice, le-au confiscate casele şi pământurile şi au dărâmat biserici. Iar acum ne pomenim, graţie propagandei oribile şi a extremiştilor crescuţi peste noapte, adoratorii lui Putin! Bezna minţii.

Cu ce-i zăpăcesc propagandiştii ruşi pe români?

Interes naţional înţeles greşit. Mitul exploatării României de către puterile străine, care, bineînţeles, este o aberaţie. Dacă ne amintim, pădurile, resursele şi multe unităţi industriale au fost puse pe butuci sau înstrăinate de Iliescu, Năstase şi oamenii lor, exact după Revoluţie, când s-au autoînscăunat.

Românii nu înţeleg că trăim într-o epocă a globalizării, care a prins chiar şi Rusia, China şi ţările comuniste sau fost comuniste şi nu se poate altfel. Nimeni nu se descurcă izolat, pe cont propriu, de sine-stătător. Apropo: am fost buricul Universului vreodată?!

Frustrați că lucrurile nu merg atât de bine cum ar dori ei, românii găsesc ca țap ispășitor tot ceea ce înseamnă străini: capital străin, companii străine și, din când în când, chiar și Uniunea Europeană. Pe anumite segmente, pe anumite domenii, găsesc țap ispășitor în propriul guvern. Uită că fiecare din ei caută marfă mai ieftină şi mai bună în supermarketurile care oricum vând mai mult de jumătate marfă românească, au angajaţi români şi plătesc taxe şi impozite statului român. Nu caută la jepcarii români, care iau pielea de pe proprii semeni.

O mulţime de români cred că firme străine sunt responsabile și de poluarea din România. Nu cumva industria poluatoare ceauşistă ne-a intoxicat pe toţi şi a umplut ţara de cancere? Nu cumva noi, care ardem gunoiul în curte sau ne aruncăm deşeurile în ape şi păduri? Nu cumva noi, care ardem cauciuc şi plastic, pentru a extrage cupru şi alte metale ce aduc bani în buzunare?

Ne batem cu pumnii în piept că suntem neam de daci, dar uităm câte popoare migratoare s-au împreunat aici, pentru a crea naţia română. Ne împăunăm că suntem fii de daci şi purtăm ii, dar sorbim propaganda picurată-n minţi şi-n suflete de o femeie cu origini sârbo-balcanice care jeleşte în faţa Ambasadei Rusiei şi le cere iertare ruşilor. Ne agităm că suntem mari creştini şi ortodocşi, dar în cel mai pur spirit creştinesc, hulim, blestemăm şi acoperim de ură tot ce nu e ortodox, uitând că şi catolicii, protestanţii şi evangheliştii sunt tot creştini. Fraţi creştini!

Nu ne vindem ţara, dar i-am lăsat pe Iliescu şi pe ai lui s-o dea aproape gratis, iar azi plătim facturi la alte porți.

Închidem ochii în faţa adevărului, dar îi căscăm la televiziuni mincinoase, care propagă diversiuni ruşești. Suntem în stare să-i scuipăm pe cei care ne aduc bani, dar să-i pupăm pe cei care ne-au luat garnituri de tren cu porci congelaţi şi ne-au înfometat atâția amar de ani! Chiar și aurul ni l-au luat! Și Tezaurul!

Halal naţiune!

CITIȚI ȘI:

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

* Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

* Cîțu și Barna intervin la Primăria Capitalei. Îi cheamă la mediere pe Nicușor Dan + reprezentanții PNL și USR-PLUS. „Trebuie să avem un buget rapid”

* Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

* Alexe și Chirica, încolțiți de DNA și DIICOT: puși sub acuzare pentru corupție, cu restricții judiciare

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

4 COMENTARII

  1. RUȘII (mai ales în… ultimii 20 de ani, ai PUTINISMULUI!!!) au făcut din MANIPULAREA-OPINIEI-PUBLICE (interne-și-internaționale) o… ADEVĂRATĂ INDUSTRIE (!!!), o ARMĂ-NIMICITOARE a „Războiului-HIBRID”!!!

  2. Superb material!! Nu pot sa nu comentez! Un Bunic Wittenberger(austriac) un bunic CRSTCI(sirb)…eu sint roman. Nu doar român dar si ramin aici!!Politica toxica a Rusiei e greu de combatut din cauza inculturii asa zisei clase politice. Asta ne costa pe toti!!O zii frumoasa va doresc!!

    PhD Mihai W

  3. Pe cat e de adevarat ceea ce e scris in acest articol, pe atat e de disperata e situatia, pentru ca cei manipulati de agentii pro-rusi de la noi nu citesc acest text. El ar trebui citit pe televiziuni si radiouri, dar acestea au ajuns sa fie feude separate. Romania e divizata infiorator. S-au adunat atatea minciuni inoculate in capete seci, incat ma tem ca partida sa nu fie pierduta….Rusia e mai vicleana decat vestul. Stie cu ce material uman lucreaza…pentru ca ea chiar a creat un tip de oameni redusi ca pretentii ce inghit extrem de usor marsavele minciuni in interesul Rusiei!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here