Cum își rotunjesc veniturile directorii din Primăria Iași. Pe lângă salariul cuvenit, încasează indemnizații din diverse alte funcții la stat. Unii câștigă peste 4.000 euro/lună

0
730
Cătălin Neculau, apropiat al primarului și șeful companiei de salubritate din Iași, a încasat lunar circa 5.400 de euro în 2020

La Primăria Iași lucrează 9 directori ale căror venituri au depășit, anul trecut, 3.000 de euro pe lună, deși salariul pentru activitatea depusă e mult mai mic, relevă o analiză publicată în „Ziarul de Iași“. Artificiul legal prin care veniturile deja absolut decente sunt aproape dublate este băgarea acestor directori în conducerile a tot felul de companii în care Primăria Iași e parte.

„Ziarul de Iași“ notează că acești colaboratori apropiați ai lui Chirica sunt numiți, în paralel, fie în Consilii de Administrație, fie directori la alte societăți ale Primăriei. Iar unii dintre directorii sunt și pensionari, cumulând veniturile.

Cătălin Neculau, directorul Salubris, este regele directorilor de la Primăria Iași la capitolul venituri. El a încasat 316.561 de lei în 2020, adică aproximativ 5.400 de euro pe lună.

Kristian Bărzu, directorul tehnic de la Citadin, cumulează salariu, pensie și indemnizația de membru în Consiliul de Administrație al Termo-Service, ajungând la 22.277 lei/lună (circa 4.500 de euro – cursul mediu euro/leu pe 2020 a fost 4,8371).

Marius Ionescu, șeful lui Bârzu, e și el membru în CA Salubris și a luat 19.924 lei/lună (cam 4.100 euro).

Cu două slujbe la Primărie – director de relații publice și membru în CA Termo-Service) –, dar și pensionar special, în calitate de colonel în rezervă, Vasile Tiron a luat lunar de la statul român, în 2020, peste 17.000 de lei (aproximativ 3.500 de euro). Acesta le-a răspuns ziariștilor că „am salariul cuvenit“.

Întregul material poate fi citit în Ziaruldeiasi.ro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Interceptări DNA: Mafia e furioasă pe ministrul Drulă. „E o problemă cu acest om, care e un câine! Trebuie găsită o soluție! Cine i-a băgat p-ăștia USR-iști? Îs nebuni! Mai bine lucrezi cu PSD-iștii!“

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională, prin OUG, pentru a lupta cu mafia defrișărilor ilegale

* Turbare anti-Clotilde la televiziunile oligarhilor. Gâdea: “S-o dea, dom’le, afară Barna! Să-și asume asta!”. Budeanu: “Nemernico care ești! Imbecilo!”

* Șoșoacă, prin ieșirile ei grotești, schimbă Regulamentul Parlamentului! Orban: „Acest personaj sinistru nu înțelege unde se află”

* Patru companii municipale înființate de Firea au fost desființate. Salarii medii: 9.000 – 13.000 de lei pe lună

A murit Florin Condurățeanu, „vraciul” gazetăriei române. A fost un om bun. Nu mai are cine să „ne pupe pe suflet”

* Șeful Poliției de Frontieră Mehedinți acoperea mafia contrabandiștilor de țigări. Uriașă anchetă DIICOT și DGA

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

Programul „sferturilor” la Euro 2020. Patru Mari Puteri eliminate în „optimi”: Franța, Germania, Portugalia, Olanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here