sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăNewsUn nou accident produs de un bărbat pe trotinetă electrică. Venit cu...

Un nou accident produs de un bărbat pe trotinetă electrică. Venit cu viteză, a izbit o persoană pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul faptei

-

Un nou accident care se putea încheia cu urmări grave, produs de un „trotinetist“, s-a petrecut joi în București. Camerele de supraveghere au surprins un posesor de trotinetă electrică, venit cu mare viteză, care lovește un bărbat pe trecerea de pietoni și, apoi, fuge de la locul accidentului.

Înregistrarea difuzată de Digi 24 arată că un bărbat și o femeie traversau liniștiți, regulamentar, pe trecerea de pietoni, când din stânga apare trotinetistul care nu schițează niciun gest de a încetini la apropierea de trecerea de pietoni.

Conform legislației rutiere în vigoare, adoptată de Guvern încă din februarie anul trecut, viteza maximă a unei trotinete electrice în România, pe drumurile publice, este de 25 de kilometri/oră. Din imaginile captate de camerele de supraveghere se poate ușor observa că trotinetistul avea o viteză mult mai mare decât cea legală.

Bărbatul lovit aproape în plin a fost aruncat pe jos, iar conținutul plasei cu cumpărături ale acestuia a fost împrăștiat pe carosabil. O femeie aflată în apropiere a fost, de asemenea, lovită de pietonul azvârlit de impact.

- Advertisement -

Posesorul trotinetei s-a ridicat, s-a scuturat, și-a luat trotineta și a părăsit locul accidentului.

În urmă cu doar câteva zile, un accident asemănător, dar cu urmări mult mai grave, a avut loc în zona Tineretului din București. O tânără a fost atât de tare lovită de un alt trotinetist, încât s-a lovit serios la cap și a ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. În acel caz, bărbatul vinovat de accident n-a scăpat, el fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

În România, ca și în restul lumii, numărul trotinetelor electrice s-a înmulțit foarte mult. Pentru că folosirea lor nu necesită permis de conducere și e permisă folosirea lor de la 14 ani în sus, cei care se urcă pe trotinetele electrice sunt, în foarte mare proporție, persoane care nu cunosc legislația rutieră. În consecință, încălcarea unor norme elementare de circulație sunt la ordinea zilei.

- Advertisement -

O altă problemă este nerespectarea vitezei maxime admise. Foarte des, trotinetiștii pot fi văzuți circulând (uneori chiar pe trotuar) cu 30-40 și chiar 50 de kilometri la oră, de multe ori fără cască de protecție, punându-se în pericol atât pe ei, cât și pe cei din jur.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -