România nu va fi lăsată singură în fața agresiunii Rusiei. NATO: „Nu vom pleca din Marea Neagră!”

7
2135
NATO nu-și retrage flota din Marea Neagră în ciuda acțiunilor tot mai agresive ale Rusiei, avertizează Aliații

NATO își va menține prezența în Marea Neagră în ciuda acțiunilor ostile și a agresiunilor Rusiei, a dat asigurări reprezentantul special al Aliaților pentru Caucaz și Asia Centrală, James Appathurai, citat de Agerpres. Mai mult, NATO intenționează să intensifice cooperarea cu partenerii din regiune.

În ultimele săptămâni s-au raportat cel puțin două incidente grave în Marea Neagră, cu nave NATO hărțuite de aviația rusă. Într-un caz, rușii au deschis focul asupra unui distrugător britanic aflat în apele teritoriale ale Crimeei. În timp ce comunitatea internațională consideră peninsula parte a Ucrainei, Rusia a ocupat-o militar, a transformat-o într-o fortăreață și pretinde acum că-i aparține – act de agresiune în urma căruia a fost supusă embargoului.

Reprezentantul NATO pentru Caucaz și Asia Centrală: „Acesta este un angajament comun al aliaţilor de a asigura securitatea la Marea Neagră“

Într-un interviu acordat postului First Channel, din Georgia, James Appathurai i-a asigurat pe membrii și partenerii NATO din regiune că nu sunt lăsați singuri în fața agresiunilor rusești tot mai dese.

Referindu-se la atacul asupra HMS Defender, distrugătorul britanic asupra căruia avioane Suhoi rusești au deschis focul, oficialul NATO a menționat că organizația are imaginea completă asupra incidentului din 23 iunie: „Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic are o poziţie fermă în ceea ce priveşte libertatea de navigaţie şi a faptului că peninsula Crimeea este Ucraina şi nu Rusia. Aliaţii au manifestat fermitate în apărarea acestor principii în cursul acestui incident. Din câte ştiu, Defender a sosit apoi în Georgia. Deci, acesta este un angajament comun al aliaţilor de a asigura securitatea la Marea Neagră, demonstrând astfel ataşamentul faţă de respectivele principii, ceea ce este important pentru această regiune. Nu vom pleca din Marea Neagră“.

Putin, insolent: „S-au repezit spre granițele noastre!“. Dictatorul consideră că Peninsula Crimeea anexată în 2014 este parte a Rusiei

Vladimir Putin, dictatorul Rusiei, a reacționat arogant după incidentul din 23 iunie, pretinzând că Occidentul planifică tot și organizează provocări: „Un război nu ar fi izbucnit chiar dacă armata rusă ar fi scufundat această navă, pentru că cei care au planificat provocarea ştiu că nu vor câştiga un astfel de război. A fost o provocare, este absolut evident. Una complexă, pusă la cale nu doar de britanici, ci şi de americani. Dar pe mine altceva mă îngrijorează: au făcut mare tam-tam în legătură cu exerciţiile noastre în apropierea frontierei ucrainene. Am ordin de a retrage trupele. Însă în loc să răspundă într-un mod pozitiv, ei s-au repezit spre graniţele noastre“.

În context, “granițele noastre” sunt, de fapt, ale Ucrainei, pe care Rusia o consideră stat aflat de drept în sfera sa de influență și pe care urmărește s-o anexeze. Rușii au invadat Ucraina în 2014, anexând Peninsula Crimeea și ocupând prin intermediul celebrilor „omuleți verzi” estul Ucrainei.

În România, activitatea Rusiei s-a intensificat în mod deosebit. PSD și AUR fac politica acestei țări, urmând liniile narative de la Moscova. Scopul final este în final scoaterea României din UE și NATO și revenirea în orbita Rusiei, așa cum a fost până în 1995.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Interceptări DNA: Mafia e furioasă pe ministrul Drulă. „E o problemă cu acest om, care e un câine! Trebuie găsită o soluție! Cine i-a băgat p-ăștia USR-iști? Îs nebuni! Mai bine lucrezi cu PSD-iștii!“

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională, prin OUG, pentru a lupta cu mafia defrișărilor ilegale

* Turbare anti-Clotilde la televiziunile oligarhilor. Gâdea: “S-o dea, dom’le, afară Barna! Să-și asume asta!”. Budeanu: “Nemernico care ești! Imbecilo!”

* Șoșoacă, prin ieșirile ei grotești, schimbă Regulamentul Parlamentului! Orban: „Acest personaj sinistru nu înțelege unde se află”

* Patru companii municipale înființate de Firea au fost desființate. Salarii medii: 9.000 – 13.000 de lei pe lună

A murit Florin Condurățeanu, „vraciul” gazetăriei române. A fost un om bun. Nu mai are cine să „ne pupe pe suflet”

* Șeful Poliției de Frontieră Mehedinți acoperea mafia contrabandiștilor de țigări. Uriașă anchetă DIICOT și DGA

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

Programul „sferturilor” la Euro 2020. Patru Mari Puteri eliminate în „optimi”: Franța, Germania, Portugalia, Olanda

7 COMENTARII

  • Nu vă supărați, dar… NU există (ABSOLUT!) NICIO LEGĂTURĂ/ASEMĂNARE: în 1940 NU eram în cea mai puternică alianță militară din lume, condusă de cea mai puternică (inclusiv din punct de vedere militar!) țară, care are baze-militare inclusiv pe teritoriul nostru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • America i-a dat nas lui Ivan de pe la 1930. Atunci cand in plina criza economica Americanii exportau tehnologie de ultima ora in URSS. Ford si Studebaker fiind doar doua exemple. Camioanele Studebaker fiind extensiv folosite in diversele operatiuni de deportare. Nu mai vorbim despre Lend and Lease pe toata durata razboiului.

   Bine, trimiteau tehnologie si in Germania, ca sa fie echitate (IBM).

   Ceea ce au facut si in ultimii 30-40 de ani la un nivel de neconceput cu Japonia, Korea, China si India. China s-a transformat intr-o monstruozitate aroganta, agresiva si acaparatoare. Xi, ca si Stalin acum 90 de ani, se lauda ca au cea mai moderna tehnologie in timp ce Europa si America au tehnologii din secolul trecut.

   Corporatiile au un singur scop – profitul, fara a conta prea mult ce se intampla in rest.

   Cand lucrurile se strica corporatia vine cu miloaga la stat.

   Undeva trebuie sa apara niste limite intre etatism si capitalul speculativ.

   Scuze pt povestea mult prea lunga.

 1. Daca nu este oprita expansiunea Chinei pe glog o sa ne trezim precum aia din Honh Kong, cu armata galbena punandu-ne genunghiul pe gat. Ar fi datoria tuturor tarilor care se cred democratice sa-i stopeze, economic prima data, altfel ne incaleca, pe bune.
  Iar asa cum rusii nu s-au temut sa ia Crimeea cand au vrut muschii lor asa nu o sa se opreasca nici chinezul din, sa zicem, sa intre peste Taiwan, etc. Si ma indoiesc ca Nato va face ceva, nu au facut nimic in privinta Crimeii, doar au behait toti, si rusii sunt tot acolo. Cei din Hong Kong sunt masacrati, gazati si batuti iar NATO nu face nimic!?!
  Cateodata te si indoiesti daca mai exista si NATO pt ceva anume, ca nici naiba nu-i baga in seama…vorba lui Trump, useless.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here