Cum încearcă Firea să strângă capital electoral fără să facă nimic: a anunțat deschiderea teatrelor deși știe că nu e posibil acest lucru

0
908

În lipsa unor realizări concrete pe care să le prezinte bucureștenilor, Gabriela Firea continuă să bombardeze spațiul public cu petarde mediatice. Ultima ispravă: deși știe că nu se poate acest lucru, primărița Bucureștiului a anunțat că, de luni, se vor redeschide teatrele din Capitală.

Operațiunea e una pur de imagine și care nu necesită niciun efort organizatoric. Reglementările stării de alertă nu permit organizarea de spectacole în spații închise. Firea a făcut anunțul știind că nu e posibil acest lucru, apoi se va plânge că guvernul ticălos îi pune bețe-n roate.

Deși știa că nu există prevederi legale pentru acest lucru, Firea a anunțat deschiderea teatrelor. Scopul: o nouă operațiune de victimizare

Exact ca și în cazul așa-zisei verificări a bucureștenilor pentru depistarea Covid-19, care a început și s-a terminat în câteva ore, după o acțiune de presă și circa 10 persoane testate, totul se reduce la aparențe, în cazul Gabrielei Firea.

Primărița a postat un text pompos pe Facebook: „Cultura este esențială pentru viața unui oraș așa că am decis, împreună cu managerii teatrelor din București, reluarea treptată a spectacolelor cu public, acest anunț fiind așteptat de sute de artiști și mii de bucureșteni”. La ora când scria acest lucru, ea știa cu precizie că reglementările legale din acest moment interzic organizarea de spectacole în spații închise.

Anunțul n-a fost însoțit și de niște acțiuni concrete în acest sens. Primăria nu s-a ocupat de amenajarea unor teatre în spații deschise și nici n-a luat legătura cu guvernul și autoritățile medicale, pentru a vedea ce se poate face pentru a relua spectacolele.

Totul s-a redus la câteva rânduri pe Facebook și la așteptarea momentului în care i se va spune oficial că nu se poate, pentru a putea arăta spre autoritățile care nu vor cultură.

Previzibil, ministul Culturii, Bogdan Gheorghiu, i-a răspuns: „Orice nouă normă de reluare a activității în domeniul cultural se poate face doar în baza ordinului comun semnat de ministrul Culturii și Sănătății. Orice reluare a activității înn afara acestor norme reprezintă în mod cert o ilegalitate”.

Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul guvernului a făcut și el mențiunea logică: „Primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”.

Imediat, aflată la pândă și știind deja ce urmează, Firea a și replicat, tot pe Facebook, acolo unde avusese loc și „deschiderea teatrelor”:

„Guvern : se deschid salile de joc, piscinele, salile de fitness (fara dus), cresele si gradinitele private, mai intai, se permit nunti/botezuri cu 50 persoane.

Primaria Capitalei : se redeschid teatrele, cu numar redus de spectatori, masti, distanta fizica, dezinfectanti, termometre.

Cica nu e bine!

Intr-adevar, intre o sala de teatru si una de pacanele e o diferenta! Parca si virusul e mai cu.. talent! La teatru! La pacanele trece neobservat, dragutul de el!!

Sa ne ducem dupa “fenta”?“.

Nicușor Dan: “Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spațiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor“

Firea a intrat puternic în campania electorală. Vineri, 5 iunie, și-a trimis mardeiașii peste contracandidatul Nicușor Dan, împiedicându-l pe acesta să susțină o conferință de presă.

În weekendul trecut și-a comandat interviuri la 4 posturi TV de știri.
Când un troleibuz a luat foc în centrul Bucureștiului, a acuzat opoziția că l-ar fi incendiat. Ulterior, s-a dovedit că incidentul a avut loc din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică, din cauza proastei întrețineri.

Acum câteva zile a chemat toate televiziunile la Arena Națională, la lansarea unui așa-zis program de testare a bucureștenilor. Operațiunea a eșuat lamentabil și a fost oprită la câteva ore după ce Firea și primarii PSD au părăsit locul. Deși se anunțase oficial că în prima zi vor fi testate 500 de persoane din cele 2.000 care se înscriseseră, în realitate au venit doar vreo 10.

Ulterior, Firea a acuzat – previzibil – un alt act de sabotaj din partea Guvernului, care n-ar lăsa-o să desfășoare acțiunea.

Noua diversiune, privind deschiderea teatrelor, a fost sancționată de matematicianul Nicușor Dan, candidatul Opoziției la Primăria Bucureștiului. Gabriela Firea caută din nou scandalul și victimizarea anunțând deschiderea teatrelor, deși reglementările naționale interzic pentru moment spectacolele în spații închise. Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spațiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din București și-ar fi început activitatea“, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here