VIDEO. Ultimul mesaj al criminalului, cu o zi înainte de a o arde de vie pe fata de 17 ani: „Rămas bun! Adio!”. Cele 32 de secunde care anunțau tragedia

2
5003
Criminalul: Ion Cristian Turnagiu

Cu o zi înainte de a o incendia pe fata de 17 ani în comuna Dârvari, județul Mehedinți, criminalul în serie Ion Cristian Turnagiu a transmis un mesaj destul de străveziu, în care i se puteau identifica intențiile criminale.

Joi, 11 iunie, ora 8.12: pe profilul său de Facebook, Ion Cristian Turnagiu (45 de ani) a postat un mesaj video de 32 de secunde, în care vorbește împleticit, părând apăsat de ceea ce urma să facă.

Mesajul începe cu un oftat lung, apoi Turnagiu silabisește:

„Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care-mi sunteți alături… și… bunul Dumnezeu să ne dea la toți, de-acum înainte, după inima și după sufletul nostru. Să fiți sănătoși! Vă iubesc. Adio!”

VIDEO: Mesajul lui Ion Cristian Turnagiu (11 iunie)

https://www.facebook.com/ioncristian.turnagiu.9/videos/280377483370342/

„Bunul Dumnezeu să ne dea la toți, de-acum înainte, după inima și după sufletul nostru” pare a fi o frază-blestem, care o viza pe fata de 17 ani. Aceasta îl reclamase la poliție pentru viol și agresiune. Cum Turnagiu avea un statut riscant – eliberare condiționată, în 2019, după 25 de ani de închisoare, deși fusese condamnat pe viață pentru 5 crime -, plângerea fetei îl putea trimite înapoi după gratii, inclusiv prin reactivarea vechii pedepse, cea cu detenția pe viață.

Simțindu-se înfrânt, considerându-se probabil și trădat de tânăra cu care avusese o relație, Turnagiu își încheie mesajul video cu un cuvânt trosnit ca o piatră de mormânt: „Adio!”.

Gândurile macabre i se citesc și în scurtul mesaj scris, ușor agramat, care însoțește secvența video. Turnagiu folosește majuscule, un indiciu al nervozității, suresciitării sau al dezechilibrului mental:

„RĂMAS BUN DRAGII MEI, VĂ MULȚUMESC TUTUROR PENTRU FAPTUL CĂ ÎMI SUNTEȚI ALĂTURI!!”

Cheia e aici: „Rămas bun!”. Acest mesaj vine pe aceeași frecvență cu acel „Adio!” din filmuleț.

Mai mult, Turnagiu și-a exteriorizat și starea sufltească, adăugând un emoticon – „se simte frânt”. Frânt, adică trădat și învins, pentru că i-a fost făcută plângere la poliție.

Locul incendierii: Dârvari, un sat din lunca Dunării

Profilul de Facebook al lui Ion Cristian Turnagiu ne mai dă câteva indicii despre acest înspăimântător criminal în serie, care la 19 ani avea deja un palmares sinistru: 5 persoane ucise.

Turnagiu este de loc din comuna Dârvari, județul Mehedinți, dar locuiește la Drobeta Turnu Severin. Tot la Dârvari a incendiat-o și pe fată, la ea în cameră, dând foc și casei acesteia.

Dârvari este o comună aflată la periferia sud-estică a județului Mehedinți, în lunca Dunării, la 66 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Mult mai aproape de Dârvari se află localități din județul Dolj, precum Maglavit (celebră prin Petrache Lupu, ciobanul legendar), Cetate (unde-și are moșia scriitorul Mircea Dinescu), Moțăței (unde s-a năcut fotbalistul Ștefan Iovan) și Orodel (locul de baștină al altui fotbalist, Victor Pițurcă).

„Țăran sportiv”, prieten cu interlopii

Turnagiu se prezintă ca fiind „țăran sportiv”, absolvent al Liceului industrial nr. 2 auto din Drobeta Turnu Severin. Printre prietenii lui virtuali se numără destui interlopi, inclusiv un membru al Clanului Corduneanu din Iași. În 25 de ani detenție (de la 19 la 44 de ani, în perioada 1994-2019), criminalul oltean a avut ocazia să cunoască mulți infractori periculoși, categorie din care face parte și el.

Ion Cristian Turnagiu a fost eliberat din pușcărie anul trecut, după 25 de ani de detenție, fiind un beneficiar al masacrării legislației penale de către guvernarea PSD-ALDE-UDMR, cu Liviu Dragnea, C. A. C. P. Tăriceanu și Tudorel Toader în rolurile principale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Dr. Musta: „Sunt persoane care s-ar bucura ca lumea să se îmbolnăvească. S-ar bucura ca pandemia să revină și să nu poată fi ținută sub control”

Ca după război! Din cauza pandemiei, industria României s-a prăbușit în aprilie, față de anul trecut, cu 38%! Afacerile din industrie au scăzut cu 40%

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

2 COMENTARII

  1. „Vă mulțumesc frații mei” că mi-ți fost aproape ATUNCI când ați dat Legea Recursului compensatoriu. Cu alte cuvinte Bestia mulțumește Monștrilor, autori morali ai Legii dedicate bandiților PSD-ALDE-UDMR. Adică Dragnea, Tăriceanu, Toader, Ș. Nicolae, Iordache, Nicolicea, Teodorovici, Mitralieră, Cătăniciu, Dăncilă și toate celelalte putori-slugi comuniste care au votat-o și care oricând ar da foc la țară numai și numai să le fie lor bine.
    Și azi rânjesc la vederea articolului dumneavoastră. O fiară rămâne totdeauna o fiară.

  2. Trebuie neapărat salvată imaginea justiţiei. E bine mediatic liderii coaliţiei PSD-ALDE sprijinite de UDMR, universitarii Iordache şi Toader, Avocatul Poporului, poate chiar Curtea Constituţională, şi cine se mai implică, să efectueze nişte vizite scurte pe la spital, cu flori şi prăjituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.