Cum a ajuns SRI să se ocupe de PNRR și să-și bage coloneii în ministere, în timp ce PSD și PNL stau cu mâna la chipiu. „Cineva le promisese și elicoptere din PNRR, credeau că li se cuvin cumva”

15
668
Klaus Iohannis și serviciile sale

SRI controlează cu mână forte PSD și PNL, își plasează coloneii în ministere și administrație și a ajuns până acolo încât se ocupă de PNRR, dezvăluie Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene din partea USR, în cartea sa „Cine a făcut România – Un plan liberal de țară“. Ghinea a publicat fragmentul marți, pentru a arăta traseul Lilianei Anghel, care e colonel SRI și pe care Guvernul PSD-PNL voia s-o pună, printr-un concurs trucat, s-o pună director general al Direcției Programare din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), adică funcția cheie care controlează banii europeni. În urma dezvăluirilor făcute de Ghinea, colonelul Liliana Anghel nu s-a mai prezentat la examen. Pentru că n-a ieșit cine trebuia, comisia de examinare i-a picat și pe toți ceilalți candidați.

Incredibilele dezvăluiri ale lui Cristian Ghinea despre sistemul politic și administrativ total corupt din România, controlat cap-coadă de serviciile secrete, au fost provocate tocmai de vestea că Liliana Anghel, susținută de actualul ministru al Fondurilor Europene, liberalul Marcel Boloș, candidează la postul de director general al Direcției Programare din MIPE. Liliana Anghel a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și a făcut draftul de program PNRR cu care președintele Klaus Iohannis și PNL au defilat în campania electorală din 2020. Ghinea a relatat că, după ce a venit la minister și a demis-o, Liliana Anghel a refuzat, pur și simplu, să părăsească biroul, încuindu-se pe dinăuntru. Ulterior s-a descoperit că ea era, de fapt, colonel acoperit al SRI.

Relatările lui Cristian Ghinea sunt cât se poate de edificatoare. Ministru al Fondurilor Europene în două rânduri (2015 și ianuarie-august 2021), acesta relatează că în interiorul partidelor tradiționale și al administrației publice românești este o adevărată paranoia legată de serviciile secrete. Toată lumea suspectează pe toată lumea, în timp ce SRI îi controlează cu mână forte pe toți. Nimeni nu mișcă în front și există ședințe în care participanții justifică deciziile proaste sau lipsa lor de acțiune arătând cu degetul în sus, în sensul că acest comportament nu ține de ei, ci de servicii.

Cazurile Lucian Bode, Sebastian Ghiță și Liliana Anghel

Ghinea exemplifică prin câteva cazuri concrete: Lucian Bode, Sebastian Ghiță și Liliana Anghel.

Bode face chiar caz, în PNL și în minister, de legăturile sale cu SRI, povestește Ghinea. Este o teroare în care sunt ținuți ceilalți. Și-a făcut doctoratul plagiat în 2018 în mod ostentativ, cu șeful Academiei SRI, care era de fapt prietenul adus de Hellvig, șeful SRI, de la Cluj la București. „Din afară pare absurd și amuzant, știind cultul pentru servicii de la vârful PNL și PSD e cu totul logic. E chiar serios, așa funcționează băieții ăștia, ca un fel de chelneri pentru servicii“, explică Ghinea.

Cazul Ghiță ține de patologic. „Frica pe care o inspira Ghiță la Fonduri Europene era tangibilă. (…) Nu era clar unde începe SRI și unde se termină Ghiță. Nu era o teroare a lui Ghiță, era teroarea SRI – Ghiță“, își amintește Cristian Ghinea. Oligarhul care a fugit din țară în ianuarie 2016 direct după ce a participat la o recepție a SRI își angaja în companii generali din serviciile de informații și împânzise ministerul Fondurilor Europene cu directori de la firmele sale. A devalizat zeci de milioane de euro și nimeni nu îndrăznea să spună nimic. Funcționarii care nu semnau de recepție lucrări prost făcute sau care nu existau deloc erau băgați în comisii de disciplină și sancționați. Ghiță stă acum în Serbia și controlează opinia publică prin postul său de televiziune, România TV, dar la minister lucrurile nu s-au schimbat, SRI taie și spânzură.

Despre candidata care marți ar fi trebuit unsă directoare la MIPE, Ghinea povestește că a făcut în 2020 o caricatură de proiect de program PNRR, fără nicio legătură cu cerințele și condițiile Comisiei Europene. În acel draft se ajunsese până acolo încât fuseseră incluse, la cheltuieli din PNRR, elicoptere pentru SRI!

Fostul ministru relatează că Liliana Anghel, pe care el o concediase cu greu din postul de secretar de stat la MIPE, a reprezentat apoi SRI de două ori la discuțiile cu ministerul! Amănuntele sunt șocante: „(…) Odată s-a întâmplat într-o întâlnire unde se discutau alternative pentru finanțarea unor propuneri ale SRI, pe care nu le-am finanțat din PNRR. Elicoptere. Cineva le promisese elicoptere din PNRR, care erau cu totul neeligibile, dar credeau că li se cuvin cumva. A doua era o consultare între instituții legată de sistemul informatic al PNRR. Eu nu am participat la nici una dintre ele, au fost secretari de stat și directori, oricum înțeleg că a fost multă stupoare că elicopterele SRI nu sunt în PNRR. Întâlnirile au avut loc în 23 iunie și 27 octombrie 2021, există tabele de prezență care pot fi cerute și zeci de oameni au auzit cum s-a prezentat, nu e vorba de zvonuri sau de informații clasificate“.

Eduard Hellvig, creatorul USL 1 și USL 2, a preluat și dezvoltat stilul vechii Securități ceaușiste, salvată și reînființată de Ion Iliescu în 1989-1990

Eduard Hellvig, actualul director al SRI și artizanul USL 1 și USL 2, a perpetuat stilul vechii Securități protejate de Iliescu și refăcute sub numele SRI în 1990, după ce a provocat incidentele interetnice de la Târgu Mureș, explică fostul ministru.

Cristian Ghinea își fundamentează textul pe ideea că serviciile secrete trebuie să intre sub controlul statului român, și nu invers. În caz contrar, modernizarea țării nu se va putea realiza, iar România va bălti în corupția și incompetența care o sufocă acum.

Citiți mai jos dezvăluirile făcute marți de Cristian Ghinea, dezvăluiri în urma cărora preconizata numire a colonelului SRI Liliana Anghel ca director general al Direcției Programare din MIPE a fost contramandată. 

„Pentru lucrătorii din SRI: atenție că va trebui să dați explicații. Poate nu imediat, poate nu mâine, dar se va întâmpla. O nouă generație de români are și va avea asta pe agendă: România modernă va controla serviciile secrete sau se va opri cu modernizarea“

„Hellvig, destul!

Sunt pe cale de a preda la editură o carte care se numește ”Cine a făcut România – Un plan liberal de țară”. Este o perspectivă liberală asupra istoriei României și propuneri pentru viitor, unde adaug experiențe proprii legate de aceste subiecte. Are un capitol mare despre serviciile secrete. România are de trecut niște răscruci pentru a continua cursul modernizator. Una dintre ele este controlul serviciilor secrete și scoaterea acestora din sfera media, politică și instituțională. Ce urmează este un fragment din acest capitol. La final veți găsi explicația faptului că îl public astăzi.

—–––––––––––––––-

Tot ce am scris mai sus aș fi scris – și chiar am făcut-o – și înainte de decembrie 2015, când nu avusesem demnități publice. Ce nu aș fi scris atunci, pentru că nu știam, era partea legată de psihoza serviciilor, care bântuie mediul politic și instituțional la nivel înalt. Asta nu ai cum să o vezi din afară. Dinăuntru, o bănuiești. Toți se suspectează cu toți că sunt susținuți de servicii – vorbesc de partidele vechi și de instituții, în USR ne amuzăm pe subiect.

Apropierea de servicii este o marotă chiar când e vorba de politici publice – și spun asta nu doar ca fost ministru în două mandate, ci, mai ales, ca participant în aproape fiecare săptămână la reuniunile liderilor Coaliției PNL – USR – UDMR, timp de opt luni. Ca să nu mai vorbesc despre văicăreala impotentă și arătatul cu degetul în sus, care înseamnă că am putea vorbi despre asta sau am putea face ceva, dar nu stă în puterea noastră, ci a băieților din servicii. După ce ai învățat democrația la Dilema și la Londra, îți vine să urli: suntem guvernul României, noi am fost aleși să conducem țara asta, noi suntem coaliția care are majoritate în Parlament, despre ce băieți e vorba? Și reacția e o privire în gol, care înseamnă că n-ai înțeles cum merg lucrurile. În PSD și PNL după schema asta se câștigă alegerile, se insinuează imaginea cum că ești cu băieții. Lucian Bode face asta aproape deschis, lăutărește. Sunt convins că explicația reală pentru care și-a plagiat doctoratul în 2018 (la mulți ani după ce erau scandaluri publice pe subiect) ține de faptul că l-a făcut cu șeful Academiei SRI și prietenul adus de Hellvig de la Cluj la București. Bode semnaliza încă o dată că el e cu serviciile. Uite, îi dau și doctorat. Din afară pare absurd și amuzant, știind cultul pentru servicii de la vârful PNL și PSD e cu totul logic. E chiar serios, așa funcționează băieții ăștia, ca un fel de chelneri pentru servicii.

În instituții, la nivel de directori, este cam la fel. Zvonul că “ăla e cu serviciile” îl ajută pe fiecare. Frica pe care Sebastian Ghiță o inspira în 2016 la Fonduri Europene era aproape tangibilă. Omul devalizase zeci de milioane de euro din fonduri europene și nenorocise digitalizarea sectorului public. Funcționarii care refuzau să semneze de primire softuri care nu existau sau nu funcționau niciodată, erau băgați în comisii de disciplină. Oameni aduși din firmele lui Ghiță pe post de directori erau promovați și se crease o întreagă rețea în minister. Care a revenit după mine și e și azi. Problema cu Ghiță nu era doar că era un prieten al celui care fusese prim-ministru trei ani, Victor Ponta, șef de televiziune și șef prin PSD. Era și omul care ”controla” SRI din comisia parlamentară de control. Angaja foști generali la el. Nu era clar unde începe SRI și unde se termină Ghiță. Nu era o teroare a lui Ghiță, era teroarea SRI – Ghiță.

Încă un caz care până nu va fi investigat – de către SRI sau din afară SRI – nu cred în controlul civil asupra serviciului. Vreau să văd cu nume și prenume cine a permis asta din SRI. Și, dacă nu mai sunt în SRI, vreau să văd unde sunt, dacă au pensie specială și dacă au fost anchetați penal.

Deocamdată, Ghiță duce o viață de lux în Serbia, ne face agenda la TV, a negociat cu George Simion să aibă niște deputați în viitorul parlament și în schimb Simion (băiat vulnerabil din tinerețe, controlabil de băieți) se lăfăie la RTV.

Statul român democratic nu face absolut nimic serios să fie extrădat în România. Zero atitudine diplomatică a unui stat din UE care se vrea lider regional, când justiția din Serbia declară că Ghiță merită azil politic.

Când am vorbit în 2016 despre Ghiță în Parlament, în fața lui Ghiță care venise să-mi dea lecții de atras fonduri europene, am șocat multă lume, nu doar pentru că demascam corupția, ci pentru că, de fapt, afectam binomul SRI – Ghiță. Când am revenit în minister, unii funcționari, care tăcuseră rușinați, mă priveau ca pe un erou ușor inconștient, și alții erau convinși că am un grad atât de mare încât am îndrăznit să mă iau de Ghiță. Mi-au spus ulterior.

Bun, dar totuși, când ai un stat nefuncțional, nu e bine să pui serviciile să se ocupe de diverse situații? Aici intervine partea cu adevărat perversă: există o percepție generală că ar fi eficiente. De nimic susținută de fapt. Doar pentru că sunt secrete și necontrolate democratic de politicieni mămăligă, s-a creat ideea că ele ar fi profesioniste și bune la orice. Cum am scris mai sus, este o legendă creată de servicii însele încă din perioada interbelică, când au atacat agresiv partidele democratice pentru a sugruma democrația în favoarea lui Carol II și au susținut legionarii.

Preponderența securiștilor după 1990 și chiar crearea SRI pe scenariul piromanului care dă foc la Târgu Mureș pentru ca apoi să pară pompier necesar, face ca scenariul ”servicii competente-stat slab” să fie un narativ esențial pentru serviciile secrete. Este un mit care creează realitate și se autoperpetuează. Am demonstrat anterior să statul român așa cum e el organizat azi nu poate împinge mai mult modernizarea și a devenit o piedică, iar tendința de a băga serviciile secrete să se ocupe de teme de guvernare e departe de a fi o soluție. De fapt, e mai rău, este o cale de a sugruma soluțiile adevărate, este un rău în sine. Sau ca să zic altfel, nu vom ieși din scenariul negativ dacă nu controlăm serios serviciile secrete și nu le interzicem activitățile în media, partide și instituții.

Altfel, în exasperarea unui stat slab și ineficient mergem fix spre capcană: a aștepta ca serviciile să fie mai bune decât restul statului nu facem decât să îl facem și mai slab și mai ineficient. Și am să vă dau două exemple din experiența proprie.

(…)

Al doilea caz este legat de subiectul zilei: PNRR. În 2020 am urmărit din Parlamentul European dezvoltarea regulamentului pe care baza căruia urmau să fie făcute planurile naționale de reziliență. Cu poziția de acolo și faptul că urmăream înainte să intru în politică rapoartele și recomandările de țară, plus faptul că reformele erau legate de bani în Regulament, mi se părea că ne îndreptăm spre ceva revoluționar și așteptam să văd ce face guvernul României. Faptul că PNRR înseamnă nu doar bani, ci și reforme, și că sunt legate între ele este o banalitate acum și în România, dar atunci nu era deloc clar. Guvernul nu zicea nimic.

Celelalte guverne lucrau informal la Planuri, împreună cu Comisia, chiar înainte ca toate negocierile între Parlament, Comisie, Consiliu să fie finalizate. Deciziile mari fuseseră luate, eram sigur că guvernul urmărește situația și e prins în negocieri tehnice cu Comisia. Doar era urgență. Adică, ce am făcut și noi ulterior: opt luni de stat și discutat cu Comisia. Totuși, nu se auzea nimic la Bruxelles despre ce face România. Era campanie electorală și nimeni nu vorbea de reformele care ar fi trebuit să urmeze, doar de bani cu nemiluita.

Am lansat un document despre cum propuneam noi să arate PNRR. Am conceput programul de guvernare USR – PLUS având în minte ce urma, motiv pentru care și acum se mai pun în aplicare chestiuni din acel program, deși suntem în opoziție.

Cu trei zile înainte de alegeri, ministrul Marcel Boloș, premierul Orban și președintele Iohannis au lansat un pdf de 250 de pagini (PNRR-ul final a avut 3000), pe care l-au prezentat triumfalist ca fiind PNRR-ul României. Zero discuții cu Comisia Europeană, ăia au aflat de la TV. Documentul era penibil pentru oricine cunoștea măcar puțin măcar contextul. Zero reforme.

Pe partea de rutier, care ar fi fost greu de negociat, erau în document 7 miliarde de euro și în anexă 16 miliarde de euro. Practic, fiecare baron local PNL primise promisiunea că va avea drumul lui județean sau expres acolo. Fiecare a promis asta în campanie și totul a fost penibil pentru România. Anexa magică. Asta m-a convins definitiv că Boloș este un habarnist periculos și un politician iresponsabil, care poate promite orice, deși nu e realizabil.

Evident, când s-a creionat PNRR-ul real negocierea pe rutier a fost cumplită și am putut finanța doar proiecte de nivel sistemic (reziliență, nu?), adică A7 (care se va face, în Moldova, are, în sfîrșit, finanțare) și finalizarea autostrăzii din Ardeal, plus să începem A8, deci proiecte de importanță și impact național și european, nu drumuri mici fără îndoială importante pentru județe, dar pe care nu le poți vinde ca fiind de impact european.

Apoi, nici gând să fie atinse țintele de 37% verde și 20% digital. Pur și simplu Boloș a scos din burtă cifra de 6 miliarde de euro pentru irigații și a decis că irigațiile sunt verzi, deși anexa de la regulament nu le include, deci zero șanse să le calculezi la procentul de verde. La cheltuieli digitale au calculat și clădiri ale SRI care urmau să găzduiască servere. Că na, dacă zice SRI că betonul e digital ăia de la Comisie urmau să stea drepți și să accepte.

Acel ”PNRR” nu era PNRR, nu avea nici o legătură cu Regulamentul european și era doar o prezentare electorală. Despre care cei din PNL erau convinși că gata, au cheia la bani. Zero reforme, nici o recomandare de țară acoperită (PNRR real trebuia să cuprindă un capitol unde guvernul explica ce recomandare nu acoperă și de ce); țintele de verde și digital de 37% și 20% erau ambele sub 5%, investițiile erau complet invers decât logica de impact sistemic, pe care o presupune reziliența, bugetul se contrazicea între text și anexă de ordinul miliardelor de euro. Pe scurt, o mizerie care făcea de râs România.

Cine îl făcuse ori era habarnist față de ce se discuta la Bruxelles ori un mincinos iresponsabil. Nici nu vreau să-mi imaginez cum ar fi fost dacă ar fi rămas Boloș ministru după alegeri, cum scoatea el din acel pdf jenant un PNRR acceptabil.

Pe acest fond ajung eu ministru să mă ocup de PNRR. Dacă aș fi luat-o de la zero era mai bine, pentru că nu ar fi trebuit să dezumflu așteptările baronilor din județe, care aveau ei în anexă o promisiune de la Boloș, și nici credința PNL că ei făcuseră un PNRR cu care se lăudau în campanie deci e bun. Și toate astea când eu nu aveam voie să zic aproape nimic despre PNRR-ul făcut de Boloș, că noi eram miniștri disciplinați, care nu ne atacam partenerii de guvernare.

Ajung la minister și se prezintă la mine o doamnă secretar de stat, pe nume Liliana Anghel. Oamenii din aceste funcții sunt numiți politic, deci se schimbă o dată cu guvernul. Doamna Anghel avea față de mine un comportament contradictoriu. Când protector, când iritat și superior. A ținut să-mi spună că ar fi fost mai bine pentru mine ca ea să rămână secretar de stat, căci îi fusese delegat PNRR-ul și s-a ocupat îndeaproape de subiect.

Această precizare legată de PNRR m-a făcut brusc suspicios. Știam ce făcuseră, era un motiv solid să plece cât mai repede. Știam pe cine vreau să aduc secretar de stat și că o să mă implic oricum personal la PNRR. I-am luat atribuțiile legate de PNRR, dar procesul de demitere/numire al secretarilor de stat, de către primul-ministru, dura bizar de mult, a trebuit să insist și abia în februarie a eliberat-o Florin Cîțu din funcție.

Timp în care s-au întâmplat mai multe faze ciudate, pe care mi le-am explicat ulterior, dar punctul de legătură era că cineva credea că sunt un fel de chiriaș în casa altcuiva și refuzam să mă prind. Au început să se scurgă direcționat informații la Newsweek, tot tacâmul.

Am insistat la Cîțu să o demită mai repede. Iar când prim-ministrul a semnat decizia a fost șocată. Nu înțelegeam de ce era șocată, în fond, aceste posturi sunt politice. De ce ar fi numit USR un secretar de stat cu care nu aveam nici o legătură și care lucrase la o variantă de PNRR jenantă? Dacă era după mine îi trimiteam și pe ea și pe Boloș în judecată pentru iresponsabilitate, dar nu există infracțiunea asta. Apoi povestea a devenit cu totul bizară. Doamna refuza să elibereze biroul. S-a încuiat înăuntru, fizic. Am considerat că femeia s-a țăcănit de la funcție și nu poate să se despartă de ea. În cele din urmă, șefa mea de cabinet a reușit cu diplomație s-o convingă să plece din birou.

Uitasem de personaj. Câteva luni mai târziu, la consultări între instituții, doamna Anghel s-a prezentat ca fiind colonel SRI și reprezentând acest serviciu. Odată s-a întâmplat într-o întâlnire unde se discutau alternative pentru finanțarea unor propuneri ale SRI, pe care nu le-am finanțat din PNRR (Elicoptere. Cineva le promisese elicoptere din PNRR, care erau cu totul neeligibile, dar credeau că li se cuvin cumva). A doua era o consultare între instituții legată de sistemul informatic al PNRR. Eu nu am participat la nici una dintre ele, au fost secretari de stat și directori, oricum înțeleg că a fost multă stupoare că elicopterele SRI nu sunt în PNRR. Întâlnirile au avut loc în 23 iunie și 27 octombrie 2021, există tabele de prezență care pot fi cerute și zeci de oameni au auzit cum s-a prezentat, nu e vorba de zvonuri sau de informații clasificate.

Acum, ori doamna era ofițer SRI când a fost numită secretar de stat, ori nu era și a ajuns direct colonel după ce nu a mai fost. Ceea nu îmi vine să cred. Ce caută un serviciu secret să se ocupe de PNRR? De programul de reforme, de programul de țară.

Și, mai ales, cine este responsabil pentru dezastrul lansat înainte de alegeri cu numele de ”PNRR”?

Cine răspunde că a pus România într-o poziție penibilă. PNL sau SRI? Boloș sau Hellvig?

—––––––––––––––

Aici se termină fragmentul din cartea ”Cine a făcut România – Un plan liberal de țară”. Public asta pentru că azi, luni, 20 martie, de la ora 10, are loc la MIPE concursul trucat prin care Liliana Anghel urmează să fie instalată în funcția de director general al Direcției Programare din MIPE.

Direcția Programare este sistemul nervos central al MIPE, locul unde se pregătesc deciziile despre cum se cheltuie banii pe mulți ani înainte și unde se fac evaluarile pe ce se duc banii acum. Este cea mai înaltă poziție tehnică din birocrația de fonduri europene. Pe lângă faptul că ea personal nu e potrivită pentru această poziție pentru că nu are habar de regulamente europene și are un comportament labil, este absolut scandalos că un colonel SRI face un du-te vino între minister și serviciul secret.

Hellvig, este prea mult, prea pe față, prea porcesc!

E timpul pentru niște pași în spate. Hellvig a fost nașul USL 1 și USL 2, două coaliții sinistre care au ținut și țin în loc România.

Mai e puțin și se face un an de când în spațiul public au apărut sinistrele proiecte de legi ale securității naționale. O mostră de cum se pregătesc noii securiști să sugrume democrația. Hellvig este tot acolo.

Pentru lucrătorii din SRI: atenție la cum vă implicați în instituții și ce jocuri politice vi se cer. Ce faceți voi acum cu România va face obiectul unor legi viitoare și a unor anchete. Înaintașii voștri au crezut că sunt stăpânii României și acum există o instituție specială care se ocupă doar cu ancheta activității lor, în arhive. Nu e treaba voastră să decideți reforme, strategii și programări de fonduri europene. Nu e treaba voastră să guvernați, nu sunteți aleși, nu aveți legitimitate. Hellvig este un politruc care vine și trece.

Atenție că va trebui să dați explicații. Poate nu imediat, poate nu mâine, dar se va întâmpla. O nouă generație de români are și va avea asta pe agendă: România modernă va controla serviciile secrete sau se va opri cu modernizarea.

 Update despre faza cu SRI la fonduri europene

A fost panică mare în dimineața asta la minister după postarea anterioară.

Rezultatul este că doamna colonel SRI Liliana Anghel nu s-a prezentat la examenul scris de la ora 10. A fost înscrisă, a depus tot dosarul dar… nu a venit.

Hai că funcționează cu rușinea la Hellvig.

Boloș a răspuns presei că el nu știe, habar nu are cum e cu concursul, se ocupă o comisie, dar garantează el că va fi numit un profesionist.

A luat-o secretar de stat în 2020, i-a dat să facă PNRR, organizează concursul dar… nu știe nimic.

Acum hai să vedem cum rezolvăm următoarea speță cu doamna colonel.

Liliana Anghel a (re)devenit funcționar public luna trecută, când a luat un concurs pe funcție de execuție la direcția de implementare a…. PNRR.

Cum ditamai colonelul nu putea rămâne pe funcție mică, Boloș a numit-o (cred că tot fără să știe) director general adjunct la autoritatea de management care va gestiona banii europeni pentru sănătate. De aici urma să sară încă o etapă azi, până în vârf. Doar că s-au panicat.

Așa că doamna colonel rămâne deocamdată doar adjunctă temporară, pe semnătura lui Boloș, șefă pe cele 3 miliarde de euro pentru Sănătate.

Putem dormi liniștiți, SRI are grijă de sănătatea noastră.

Hellvig, retragerea!

Update 2 – SRI la Fonduri Europene. Final de zi.

Cum am scris mai devreme, doamna colonel a fost retrasă din concurs.

Proba scrisă s-a ținut. Toți candidații care s-au prezentat au fost respinṣi. Tocmai s-a anunțat.

Dacă nu poate câştiga cine trebuie, pică toți.

Boloş insistă la TV cu o mizerie: că aş fi vrut să câştige altcineva, adus de mine în minister. Nu există o asemenea persoană. E o fabulație. Asta e tactică de sconcs, să pară aşa că ne batem fiecare pentru cineva.

Chestiunea aici e ce caută un colonel SRI în MIPE.

Şi asta rămâne: doamna colonel a fost numită de Boloș adjunct la banii UE pe Sănătate.

Boloş tocmai a zis la B1 că …. e o discuție nepotrivită pentru spațiul public.

Cum e asta? Nu vorbim în spațiul public de servicii secrete în ministere? Ha.

Eu înțeleg că Hellvig ar vrea asta. Dar nu suntem toți din politică chelneri la servicii.

Hai că mă ocup mai mult de subiect pe viitor, caracatița Hellvig – Boloş de la Fonduri e spectaculoasă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* Donald Trump zice că va fi arestat marţi! El invocă „scugeri ilegale de la biroul procurorului districtual din Manhattan, corupt şi extrem de politizat”

* Minciunile putiniste aduc amenzi grele RTV-ului lui Ghiță & Ciutacu: 75.000 de lei pentru „Zelenski nazist, tâmpit, diavol, nenorocit” / Mircea Toma (CNA): „Este un discurs al urii, extrem de periculos. Vorbim deja despre o chestiune de siguranță națională”

* Propaganda rusă anunță mincinos pentru a 7-a oară, prin Cozmin Gușă, că România „a început mobilizarea rezerviștilor” pentru a intra „în războiul lui Biden – Nuland – Zelenski”

* România lui Iohannis: a scăpat de pușcărie și Darius Vâlcov, „creierul“ lui Dragnea. A luat șpagă 4 milioane de lei, dar „fapta s-a prescris“!

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Culisele războiului din PNL: Iohannis, ținta reală a atacului lansat chiar de omul său, Rareș Bogdan, la adresa lui Aurescu. În tabăra liberală e panică din cauza prăbușirii în sondaje

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

15 COMENTARII

  • Este o tactica nu numai prea utilizata sa dati in spatele USR toate prostiile sau ticalosiile facute de acest guvern, sau sa puneti USR in aceeasi barca cu USL.
   De la Ciolacu pana la ultimul papagal care apare la o televiziune, numai asta faceti.
   Schimbati minciuna, de asta ne-am plictisit!

 1. Pentru dvs nu exista decat un partid de opozitie democrat,USR 2(dupa plecarea lui Ciolos).Am inteles demult ca sunteti un site userist.asta chiar si dupa despartirea urata de tot a lui Ciolos de ei,desi s-a folosit de Barna sa ajunga europarlamentar.E clar ca asta i-a fost scopul,singurul scop.Lucrurile astea domnul Ghinea trebuia sa le spuna inca de cand a ajuns in guvernul Catu1,dar atunci domnii pluseristi aveau 100% incredere in Catul lui Iohannis,nu in Ludovic Orban…

  • USR-istii aveau incredere 101% (vorba lui Barna) in ei insisi! Eu ramin la parerea mea, USR nu a fost niciodata pregatita sa gestioneze Romania, nu are oameni. Au incercat dar n-au reusit. Au culminat cu lipsa totala de maturitate cind au aplaudat in grup iesirea de la guvernare intr-un moment cum nu se poate mai nepotrivit.

   • Noroc cu babacii de la secu, Doctorii Docenți Savanți de Renume Mondial 😂😂😂😂😂 ar oare cum se face că peste tot unde ați condus voi, prafu’ și c’atu s-a ales de toate ? 😂😂😂😂😂😂😂

   • Usr-ul nu,ci doar beizadeaua colonelului Vulpe,ala adus in politica de Petrov-marinarul! Iar despre nea’ Ghinea,sa intrebi femeile din USR ce comportament de frustrat libidinos are…Ha,ha,ha,Hai ca n-ai nimerit-o! Oricum nu cred ca intelegi mare lucru ,cum critica cineva usereul tau drag,este automat taxat de dta pcrist-psdist-pnlist…

    • Litruțo, tu ești fa ?
     Nu știu ce părere au femeile din USR despre Ghinea dar sunt sigur că bărbații au o părere foarte bună despre tine 😂😂😂😂😂😂
     Apropo, Ghinea nu-i ăla care v-a făcut rost de bani de la UE, ca să aveți acum ce fura ? 😂😂😂😂😂😂

 2. Ha…Ha…Hapciu! (scuze): faci confuzie între pamflet și atacul la persoana. Știi bine ca nu la mine ma refer, pe mine nu ma impresionezi, dar modul tau de exprimare este atacul la persoana.
  Oricum o întorci USR tot în degringolada este, o spun sondajele. Asta contează, nu faptul ca d-na Lia este femeie.

 3. Da, clasa politica este infiltrata de securiștii îmbătrâniți în rele, profitori nerusinati care au tot interesul sa nu se schimbe nimic pentru ca
  si-ar pierde avantajele. Cu riscul sa fiu bătut de milițieni as participa la un protest pentru eliminarea pensiilor nesimțite care creează atâtea inechitati.

 4. Cand in Romania ieseau la iveala nelegiuiri si ticalosii care o afecteaza grav, ma intrebam: unde a fost SRI in acest timp? Dormea?
  Dar se pare ca nu. In ultima vreme, ies la iveala tot mai multe de dovezi care arata ca SRI nu este ce credem, adica un serviciu de veghe in apararea tarii, ci o institutie cu propriile interese, cu propriile obiective, care utilizeaza instrumentele specifice in interesul ei.
  Mai mult, ca nu este un serviciu la dispozitia sefilor tarii, ci ca ii dirijeaza din umbra si ca de fapt conduce tara.
  Si atunci, ma intreb:
  Avand atatea mijloace, atata influenta, detinand stiinta depistarii si utilizarii secretelor si a aranjamentelor subterane si fiind la butoane, DE CE MERGE TARA ATAT DE PROST?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here