sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Containerul cu cocaină i-a adus lui Putin 7-10 milioane de dolari. Nu...

„Containerul cu cocaină i-a adus lui Putin 7-10 milioane de dolari. Nu mai poate fi acuzat, el este președinte!”

-

În urmă cu aproape 30 de ani, pe când era șeful Comisiei de relații externe în Primăria din Sankt Petersburg, Vladimir Putin a fost implicat într-un scandal uriaș de trafic cu substanțe interzise.

Dezvăluirile făcute de unul dintre membrii grupului infracțional de la acea vreme sunt de-a dreptul șocante: „Putin a fost un copil sărac ca mine. Am visat amândoi să fim bogați. Diferența este că el a câștigat și eu am pierdut. Este singura persoană care a ieșit nevătămată din anii ’90”.

Interviul realizat în 2021 de postul de radio Svoboda cu israelianul Shemtov Mihtavi, om de bază al rețelei de crimă organizată, este cât se poate de sugestiv și în privința rolului jucat atunci de fostul KGB-ist în comerțul internațional de droguri. Dialogul a fost republicat la data de 19 mai 2022, pe fondul invaziei comandate de tiranul de la Kremlin în Ucraina.

„În ciuda lipsei sale de dovezi directe, Mihtavi este încrezător că Vladimir Putin a fost cel care și-a însuşit de fapt cocaina”

Scurt istoric: la 16 februarie 1993, la punctul de control Torfianovka, de la granița cu Finlanda, oamenii legii au găsit peste o tonă de cocaină (1092 de kilograme), provenită din Columbia. Pe containerul cu pricina scria Blony, având numărul 8965927. Drogurile erau ascunse printre cele 18 tone de cutii de tocană columbiană.

- Advertisement -

Shemtov Muhtavi fusese prezent personal în Columbia când s-a împachetat și trimis cocaina în Rusia. În loc de carne și cartofi, un palet cu acele cutii conținea droguri, fiind pitit în centrul containerului. Doar israelianul știa „coordonatele” sale exacte. Deci, era om de bază al cartelului. Stătuse 32 de ani prin închisori în Israel și SUA.

Cocaina era produsă pentru Europa de cartelul columbian Cali. Distribuirea ei prin Suedia, Finlanda și Rusia ar fi trebuit să-i umfle conturile cu câteva milioane de dolari. Nu s-a întâmplat. Deși Interpolul a luat urma contrabandiștilor, operațiunea penală s-a împotmolit.

Radio Svoboda: „Containerul a fost reținut în mod neașteptat de toată lumea și, după ce a căzut în mâinile cekiștilor (lucrători CEKA / KGB – n. red.), cocaina a dispărut pentru totdeauna din câmpul de vedere al organizației internaționale de poliție, precum și oportunitatea de a dovedi vinovăția intermediarilor și a destinatarilor mărfurilor în Europa. În ciuda lipsei sale de dovezi directe, Mihtavi este încrezător că Vladimir Putin a fost cel care și-a însuşit de fapt cocaina. Israelianul nu ține ranchiună față de președintele rus, deși crede că este timpul să părăsească scena politică”.

- Advertisement -

VIDEO: Cocaina capturată în 1993

„Fiecare din grupul nostru a investit și a primit cota sa de cocaină din container pentru a obține profit după ce a ajuns în Olanda”

Radio Svoboda: Credeți că Sobciak (primarul orașului Leningrad în acei ani, actualmente Sankt Petersburg – n. red.) știa că în recipient se află cocaină sau credea că într-adevăr există mâncare acolo?

Shemtov Mihtavi: Știa. Știa exact. Desigur, nu a vorbit despre asta cu nimeni, în afară de Bahșiev și al doilea mediator. Știm că Sobciak a fost implicat în corupție, a fugit în Franța, iar când Putin a devenit președinte, s-a întors și nu a avut probleme.

Radio Svoboda: Deci, credeți că Sobciak știa totul despre cocaină, dar nu i-a spus lui Putin?

Shemtov Mihtavi: Sunt absolut sigur de asta. Și atunci containerul a fost reținut, cei care l-au reținut au văzut adresa unde trebuia să fie livrat, iar după aceea cocaina s-a evaporat.

Radio Svoboda: Câți bani v-ați fi așteptat să primiți dacă operațiunea ar fi avut succes?

Shemtov Mihtavi: 4-5 milioane de dolari. Fiecare din grupul nostru a investit și a primit cota sa de cocaină din container pentru a obține profit după ce a ajuns în Olanda.

„A trebuit să trimitem containerul în Rusia, la adresa Primăriei Sankt Petersburg. Aveam pe mâini toate hârtiile cu adrese, iar acolo era indicată adresa Primăriei”

Radio Svoboda: Dacă planul ar fi funcționat, ați fi plănuit să trimiteți mai multă cocaină în Europa în acest fel?

Shemtov Mihtavi: Desigur, acesta era planul. Acest container a fost testat. Dacă totul ar fi funcționat, am fi trimis un container după altul. Și dacă totul ar fi funcționat, am fi trimis nu doar cocaina cartelului de la Cali, ci și cocaina cartelului de la Medellin – cel cu Pablo Escobar.

Radio Svoboda: A cui a fost ideea de a folosi Rusia ca punct de tranzit?

Shemtov Mihtavi: A fost ideea lui Amos Sulami. Avea legăturile necesare în Rusia. A trebuit să trimitem containerul în Rusia, la adresa Primăriei Sankt Petersburg. Aveam pe mâini toate hârtiile cu adrese, iar acolo era indicată adresa Primăriei. Am luat aceste acte cu mine în Olanda și le-am predat unui bărbat al cărui nume era Vladimir Bahșiev. Bahșiev avea legături cu Anatoi Sobciak, dar între ei mai exista un intermediar. Numele lui era Roman Izikov, dar nu acesta era numele lui adevărat. Nu a fost niciodată prins. Când containerul a fost reținut și livrat la Viborg, a doua zi a sosit acolo un bărbat care a încercat să dea mită pentru ca marfa să fie eliberată. Și, în același timp, avea în mâini aceleași hârtii pe care le-am predat lui Bahșiev în Olanda. Doar Bahșiev avea aceste hârtii, le-a dat unor oameni din Primărie, iar ei – acestui om care a venit să salveze containerul. Mai târziu, din ziare, am aflat numele lui – Seliuk. A fost arestat pentru 5 sau 6 luni și apoi eliberat.

„Putin a fost un copil sărac ca mine. Am visat amândoi să fim bogați. Diferența este că el a câștigat și eu am pierdut. Este singura persoană care a ieșit nevătămată din anii ’90”

Radio Svoboda: Primăria Sankt Petersburg știa că achizițonează un recipient cu cocaină și nu conserve de carne?

Shemtov Mihtavi: Cred că Sobciak ar fi trebuit să primească niște bani din asta. Destinatarul era indicat în acte – serviciul sanitar al primăriei Sankt Petersburg. Iată ce vreau să spun: Putin a fost un copil sărac ca mine. Am visat amândoi să fim bogați. Diferența este că el a câștigat și eu am pierdut. Este singura persoană care a ieșit nevătămată din anii ’90. Îl respect foarte mult, este un om inteligent. Mai întâi a câștigat putere devenind viceprimar, iar apoi bani. Cred că acel container i-a adus 7-10 milioane de dolari. Îi doresc numai bine lui Putin, nu mai poate fi acuzat, el este președinte!

Radio Svoboda: Faptul că Putin a devenit în cele din urmă președinte a fost o binefacere pentru Rusia?

Shemtov Mihtavi: Cred că cel puțin în primii 10 ani a fost o binecuvântare. Economia a crescut. Putin a făcut multe lucruri bune pentru Rusia. În 1992, oamenii stăteau la coadă pentru a cumpăra pâine.

Radio Svoboda: E bine că rămâne președinte acum?

Shemtov Mihtavi: Cred că a fost la putere de prea mult timp. Cred că mai stă câțiva ani și ar trebui să plece. A făcut tot ce a putut pentru Rusia. Sunt departe de politică, dar mi se pare că este prea crud cu opoziția. Politicianul vostru de opoziție, Navalnîi, este în închisoare. Cred că e timpul să i se dea drumul și să nu mai fie chinuit. Rusia are nevoie de mai multă democrație. Dar numai Putin însuși poate face asta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* Cum a fost prins Sorin Oprescu în Atena. Își închiriase o vilă de lux într-un cartier de fițe, dar s-a dat de gol când și-a deschis cont și a mers la bancă să scoată banii

* Secretele denunțătorului lui Oprescu. Bogdan Popa și-a zugravit restaurantul cu banii din mită, iar soția lui lucra la ”combaterea spălării banilor”

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Cornel Nistorescu, condamnat să le plătească 9.000 de euro fostei sale angajate Brândușa Armanca și soțului acesteia, pe care i-a calomniat

* Fost șef al Armatei SUA în Europa: „Forțele rusești vor colapsa până la sfârșitul verii. Ucraina va trece la ofensivă, iar în septembrie va ajunge pe linia din 23 februarie sau dincolo de ea”

* Propaganda abjectă a lui Putin: “Zelenski s-a sinucis într-un buncăr” / „Polonezii fac trafic de organe de la refugiații ucraineni”

* După ce i-au furat centrala atomică de la Zaporoje, rușii somează Ucraina să plătească energia electrică, altfel o lasă în beznă!

* Cum arată un violator în serie din armata rusă. Bulat Fassakov (20 de ani) – acasă era „băiatul mamei”, în Ucraina a devenit o bestie care viola fete sub amenințarea armei

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Putin are exact stilul lui Hitler: ia decizii în locul coloneilor și comandă de la Kremlin ce să facă brigăzile din Ucraina – spun serviciile secrete occidentale

* 7 caricaturi devastatoare ale unui artist rus la adresa lui Putin. Moartea l-a luat deja de mână pe tiranul de la Kremlin

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* VIDEO. „Păpușa de fier a lui Putin”, șocată în direct la Rossia 1: un colonel veteran a spus că „mitul ucrainenilor demoralizați e fals, ei pregătesc un milion de soldați; toată planeta e împotriva noastră!”

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -