Constanța: consilierii locali USR-PLUS le propun partenerilor liberali schimbarea Regulamentului de Parcare, mult contestat de locuitori și de turiști

2
625

Reacțiile constănțenilor au arătat faptul că Regulamentul de Parcare, valabil actualmente  în municipiul reședință de județ, trebuie neapărat modificat, cât mai urgent posibil. Consilierii locali ai USRPLUS vin cu un set de astfel de propuneri către consilierii PNL, partenerii de majoritate absolută în Consiliul Local Municipal Constanța (CLMC). 

Consilierii municipali de la USR-PLUS Constanța au declarat, în repetate rânduri, că se simt datori să țină cont de părerile locuitorilor orașului, dar și ale celor aflați în tranzit sau în vizită, cum ar fi numeroșii turiști estivali, referitoare la sistemul de repartiție, rezervare și taxare a locurilor de parcare auto.

În consecință, ei s-au hotărât să propună modificarea inadvertențelor, neclarităților și prevederilor care s-au dovedit ca fiind inechitabile în aceste reglementări administrative.

Astfel, aceștia propun  următoarele amendamente la Regulamentul Parcărilor și la cel privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru construcțiile de pe raza municipiului Constanța:

* Plata parcării – numai pentru intervalul orar 08.00-20.00.

* Abonamente pentru Zonele 0 și 1.

* Cartierul-stațiune Mamaia trebuie să devină Zona 2 (cu excepția parcărilor din zonele PerlaCazino și Summerland, care vor rămâne în Zona 0).

* Posibilitatea închirierii unui loc de parcare-de-reședință și pentru cei care dețin un autovehicul în folosință.

* Pentru imobilele noi (locuințe unifamiliale, semicolective sau colective), este necesară asigurarea a două locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă, indiferent de suprafața acesteia.

Amendamentele vor fi discutate în cadrul coaliției PNL – USR-PLUS. Între aceste partide există, încă din noiembrie 2020, un protocol de colaborare-coordonare la nivelul Consiliului Local Municipal Constanța.

Ele dețin împreună majoritatea absolută în CLMC: 20 de consilieri (11 PNL, 9 USR-PLUS) din totalul de 27 (ceilalți 7 sunt de la PSD).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* DOSARUL LUI CÎȚU. Faptele. Procesul. Sentința. „Șoferul era băut, avea ochii injectați și umezi”

* VIDEO. A vorbit Florin Cîțu! A „uitat” câteva detalii greu de uitat. „V-au pus cătușele la mâini?” / „Nu mai știu” / „Cât ați stat în custodia poliției?” / „Cât a fost nevoie”

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* A murit generalul Kemenici, comandantul unității militare în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Kemenici era „pe mână” cu spionul sovietic Militaru. A făcut diversiuni mortale și a încercat să șteargă urmele lor cu bidineaua

* După ce a umblat prin oraș cu icoane și cruci „să alunge duhurile necurate”, Gigi Becali a fost învins de Rapid printr-un autogol. Și era și operat la mână…

* „Am vrut să evit vărsarea de sânge. Talibanii au câștigat prin sabie și gloanțe”. Primul mesaj al președintelui Afganistanului după ce a fugit în Uzbekistan sau Tadjikistan

* A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie: Gerd Müller. Suferea de Alzheimer și demență senilă

2 COMENTARII

  1. Actualul Regulament-al-PARCĂRILOR din Constanța este, pur-și-simplu,… REVOLTĂTOR: ooo… (ADEVĂRATĂ!) RUȘINE, ooo… HOȚIE-administrativă!!!

    NICI CHIAR LUIii… MAZĂRE (printre altele: ăla cuuu… INFAMELE bariere-cu-PLATĂ din-și-dinspre Mamaia!!!) NU I-A DAT PRIN BOSTAN SĂĂĂ… JECMĂNEASCĂ (!!!) ÎN ASEMENEA HAL CONSTĂNȚENII și VIZITATORII (TURIȘTII, în special!!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

    Părerea majorității localnicilor (în primul rând!!!) este căăă… TREBUIE REGÂNDIT și RECLĂDIT „DIN-TEMELII”, adică de la nivel deee… PRINCIPII!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here