Concerte, spectacole, nunți și botezuri fără restricții pentru cei vaccinați, de la 1 iunie. Masca în birou nu mai e obligatorie la persoanele imunizate

2
503

Guvernul a anunțat joi noile relaxări ale măsurilor anti-pandemie începând cu 1 iunie. Principala schimbare este aceea că, pentru cei vaccinați, dispar restricțiile. Nu va exista limită de participanți la concerte, spectacole, nunți, botezuri, cazarea în hoteluri și clienți în restaurante dacă toată lumea prezentă face dovada că s-a vaccinat, are test PCR negativ sau a trecut prin boală.

Premierul Florin Cîțu a informat că s-a emis joi o Hotărâre de Guvern în această privință.

Gradul de ocupare al restaurantelor și al cafenelelor în spații închise crește la 70%, iar dacă toți cei din incintă sunt vaccinați cu ambele doze de minimum 10 zile, localurile se pot ocupa 100%.

Hotelurile, motelurile, pensiunile de pe litoral pot primi clienți în limita a 85% din capacitate, iar dacă toți clienții sunt vaccinați, se pot caza în proporție de 100%.

Spectacolele în aer liber se pot face cu maximum 1.000 de persoane, dacă se asigură o suprafață minimă de 2 metri pătrați de om, dar numai pentru cei vaccinați, au rezultat PCR negativ vechi de cel mult 72 de ore sau fac dovada că au fost bolnavi.

În cazul în care la spectacole participă numai persoane vaccinate, se elimină plafonul maximal de 1.000 de oameni.

La nunți, botezuri, zile de naștere și alte evenimente private sunt acceptate 70 de persoane în spațiile deschise și 50 de persoane în cele închise. Excepție fac persoanele vaccinate. Dacă toată lumea este imunizată și există minimum 4 metri pătrați de persoană, nu există limită de participanți.

În birourile cu cel mult 5 persoane în încăpere, nu mai e obligatorie purtarea măștii dacă toată lumea este vaccinată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cadou la „aniversarea” a doi ani de pușcărie: Liviu Dragnea mai rămâne după gratii cel puțin trei luni! Până la 27 august nu mai are voie să depună cerere de eliberare

* Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

* VIDEO. Șoșoacă, vulgară în Parlament. Orban i-a tăiat microfonul, anarhista a strigat: „Dvs. nici măcar un minut nu rezistați!”

* VIDEO. „Patriotul” George Simion l-a confundat pe Eminescu cu Bamboi! Și din Bamboi a recitat, grav, în fața națiunii!

* Tolontan e anchetat de tabăra denunțătorului său, primarul Băluță! De dosar se ocupă soțul avocatei care a luat bani de la clanul Goleac, despre care au scris ziariștii. În tablou apar și două deputate PSD, dar și nașul fugar Daniel Dragomir

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* VIDEO. Mama jurnalistului răpit de Lukașenko: „L-au lovit la nas, i-au acoperit vânătăile cu pudră. L-au strâns de gât ca să scoată dovezi de la el”

* Finală fabuloasă în Europa League: Villarreal – Manchester United 11-10 la penalty-uri! Al patrulea trofeu pentru antrenorul Unai Emery

2 COMENTARII

  1. POATEEE… DOAR AȘA SĂ-I CONVINGI ȘI PEEE… „ROMÂNII-de-GROTĂ” (sincer să fim…, până acu’…, când ne-a izbit Covidu’…, chiar… NU credeam că ăștia sunt atât de mulți!), cuuu… ZĂHĂRELU’ ăsta al libertăților/”relaxărilor” de-tip… „PENTRU-PREMIANȚI-,-Bulă-,-PENTRU-PREMIANȚI-!”, nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.