Compania germană Rheinmetall face o fabrică la Satu Mare, unde vor fi reparate tancurile date Ucrainei pentru războiul cu Rusia

0
1088
Tancurile Leopard 2 care luptă în Ucraina vor fi reparate de Rheinmetall în România, la Satu Mare

Blindatele occidentale livrate Ucrainei pentru a se apăra de Rusia vor fi reparate în România, într-o uzină pe care compania germană Rheimetall o construiește deja la Satu Mare, scrie Reuters. Construcția e aproape gata și centrul de mentenanță va fi dat în folosință în aprilie.

Din cauza atacurilor rusești cu rachete, construirea în Ucraina a unor uzine unde să fie întreținute și reparate blindatele avariate nu este posibilă. Așa că a fost ales un centru în afara graniței ucrainene, dar unde este ușor de ajuns.

Conform unui punct de vedere oficial al companiei Rheinmetall, „service-ul ar trebui să joace un rol central în menținerea operațională a sistemelor de luptă occidentale utilizate în Ucraina și în asigurarea disponibilității suportului logistic“.

La Satu Mare, oraș aflat chiar lângă granița cu Ucraina, vor fi aduse tancurile Leopard 2 și Challenger, obuziere autopropulsate, blindatele de luptă pentru infanterie Marder, tractoarele Fuchs și camioanele. Se are în vedere atât obișnuita revizie, cât și reparația în cazul vehiculelor avariate. Armin Papperger, șeful companiei Rheinmetall, a precizat într-un comunicat că „este o preocupare cheie pentru noi, cei de la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil“.

Tancurile Leopard 2 sunt printre cele mai avansate din lume și pot fi reparate, în general, chiar pe câmpul de luptă. Echipajul conectează computerul de bord la un laptop care scandează vehiculul și identifică defecțiunile. Construit modular, tancul poate fi ușor reparat de mecanici prin înlocuirea pieselor pe loc. Totuși, unele defecțiuni mai grave necesită reparații ample în ateliere speciale, pentru aceasta construindu-se centrul de la Satu Mare.

Rheinmetall colaborează foarte bine cu România pe zona industriei de apărare, unde se înregistrează o modernizare îndelung așteptată a tehnologiei. Compania germană va dezvolta în România, împreună cu fabricile de armament ale statului român, un nou vehicul de luptă blindat amfibiu 8X8, care va înlocui bătrânele TAB-uri sovietice vechi de cel puțin 50-60 de ani.

Folosite pe larg de armata rusă în războiul din Ucraina, aceste transportoare bilndate s-au dovedit total depășite, nemaifiind capabile să ofere protecție echipajelor și oamenilor pe care-i duc.

Cancelarul german Olaf Scholz vine în România chiar luni, urmând să aibă convorbiri trilaterale cu președintele român Klaus Iohannis și președinta moldoveană Maia Sandu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Desființați pensiile speciale! Nu puneți în pericol dezvoltarea României pentru a conserva privilegiile unor caste!”

* Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

* Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

* Kovesi va sesiza Comisia Europeană asupra reintroducerii OUG 13 de către coaliția PSD-PNL: „Este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”

* George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

* Cum au blocat PSD și Grindeanu autostrada spre Moldova chiar și când aveau la cheie banii și proiectul. „O ignoră pur și simplu. Nu se lucrează pe niciun metru din cei 300 de kilometri“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here