Război total la Constanța: candidatul PMP îl somează pe cel al PNL să se retragă din cursă! „Să renunţe la candidatură, pentru a nu lăsa iar Constanţa fără primar peste câteva luni, cum s-a întâmplat cu Mazăre!”

1
824
Claudiu-Iorga Palaz- Vergil Chițac

Organizația Constanța a Partidului Mișcarea Populară (PMP), prin vocea președintelui Claudiu-Iorga Palaz, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, anunță că i s-a făcut plângere penală contracandidatului din partea PNL, contraamiralul în rezervă și senatorul Vergil Chițac.

În denunțul depus de Palaz, pe 22 septembrie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Chițac este acuzat că ar fi depus declarații de avere pline de inexactități, falsuri grosolane care ar trebui să aibă consecințe penale, conform Codului Penal în vigoare, art. 326 – “Falsul în declarații”.

Redăm integral comunicatele PMP Constanța pe această temă, care conțin și obiectul plângerii penale, încadrate de declarațiile-rechizitoriu ale lui Claudiu Palaz.

Senatorul Vergil Chițac a ales să nu răspundă acuzațiilor care i se aduc în campania electorală, considerându-le neserioase.

„Chițac e un lup în piele de oaie, un adevărat pensionar pervers!” 

Înainte de a depune plângerea penală la adresa lui Vergil Chițac, Claudiu Palaz a denunțat în mod public ceea ce spune el că ar fi „falsuri flagrante” în declarațiile de avere ale senatorului.

“În urma articolelor apărute în presă, cu privire la tranzacțiile imobiliare înfăptuite de  candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac, din care reiese faptul că a fost divorțat în perioada ianuarie 1996 – ianuarie 2017, Partidul Mișcarea Populară Constanța a constatat că, în declarațiile de avere depuse în aceeași perioadă, acesta a declarat venituri fictive pentru o presupusă soție.

Astfel, în perioada 2009-2016, când Vergil Chițac era necăsătorit, în toate declarațiile de avere, depuse la mai multe instituții ale statului, atât la rubrica «BUNURI IMOBILE», cât și la rubrica «VENITURI ALE DECLARANTULUI ȘI ALE MEMBRILOR SĂI DE FAMILIE», regăsim bunuri deținute împreună cu «SOȚIA», precum și venituri ale acesteia.

În opinia noastră, adăugarea în declarația de avere a veniturilor unei  persoane fără legătură de rudenie a avut ca scop ascunderea unor venituri pentru care nu există o proveniență legală. În acest sens, juriștii noștri analizează formularea unei plângeri penale privind falsul în declarații.

De asemenea, îi solicităm candidatului PNL să precizeze public sursa acestor venituri enorme, de exemplu vânzarea unui apartament către mama soției, o bătrână, la un preț dublu decât cel la care a fost cumpărat.”

***

 “Nu este corect și moral să-ți treci în declarația de avere persoane cu care nu ai niciun fel de legătură de rudenie, dar care au venituri proprii, doar în scopul de a justifica niște sume de bani care îți intră în buzunar, dar pentru care nu ai nicio justificare legală.

Este cea mai perfidă jonglerie administrativă, Vergil Chițac depășind la acest capitol chiar și gruparea Mazăre-Strutinsky-Constantinescu.

Acum înțelegem de ce «amiralul» Chițac refuză să trimită documentele pentru justificarea averii către Agenția Națională de Integritate, unde există un dosar pentru verificarea averii, la sesizarea Partidului Mișcarea Populară.

Dacă imoralul Chițac a avut tupeul să mintă și să facă un astfel de fals în declarațiile de avere într-o unitate militară (Academia Navală «Mircea cel Bătrân»), unde a ocupat funcția de prorector, și chiar în declarația de avere depusă la Parlamentul României, unde are calitatea de senator, îmi imaginez jongleriile financiar-administrative pe care le-ar putea realiza dacă ar ocupa funcția pentru care candidează.

Într-o emisiune a lui Rareș Bogdan, în fața acestuia, l-ați acuzat pe Ludovic Orban, liderul național al partidului care vă propulsase în Parlament, PNL – formațiune în care v-ați reîntors între timp și care vă susține și acum pentru Primăria Constanța -, că, citez, «are scheleți în dulap», când de fapt cel cu scheleții sunteți chiar dumneavoastră.

Dumneavoastră, domnule Chițac, aveți în spatele casei un întreg cimitir, în care autoritățile competente ale statului se vor apuca să caute.

Acest pensionar care pozează în bunic inocent, cu pisicul lui Caramel cu tot, este de fapt un lup în piele de oaie, un lup care se vrea paznic la oi, un adevărat pensionar pervers.” 

Obiectul plângerii penale: “Prin declarații de avere false, Vergil Chiţac a dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate”

Denunțul penal depus marți, 22 septembrie, de Claudiu-Iorga Palaz împotriva lui Vergil Chițac 

“După cum se poate constata din cuprinsul declarațiilor de avere depuse de Vergil Chițac în perioada 2009-2016, când acesta era necăsătorit, disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), la rubrica «VENITURI ALE DECLARANTULUI ȘI ALE MEMBRILOR SĂI DE FAMILIE» sunt menționate venituri la secţiunea SOȚ/SOȚIE, iar în unele cazuri chiar este menționat numele fostei soții, CHIŢAC SIMONA.

Adăugarea acestor venituri, ale unei persoane care nu mai făcea parte dintre membrii săi de familie, este în măsura să ridice suspiciunea rezonabilă că Vergil Chiţac a dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate.”

Aceasta ar constitui o infracțiune, conform Codului Penal, art. 326,  privind Falsul în declarații.

“Falsul este unul evident şi se regăseşte în toate declaraţiile de avere depuse în aceşti ani, la diferite instituţii ale statului. Sunt convins de faptul că organele de cercetare penală vor ajunge la aceeaşi concluzie. Deşi în cazul lui Vergil Chiţac nu putem vorbi de onoare, consider că ar trebui să renunţe la această candidatură, măcar pentru a nu lăsa iar oraşul Constanţa fără primar, peste câteva luni, așa cum s-a întâmplat cu Radu Mazăre”, a declarat Claudiu Palaz imediat după depunerea plângerii penale la Parchetul competent.

  • Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația județeană Constanța
  • CMF: 21200020

1 COMENTARIU

  1. Domnilor de la pmp dacă vă luați după șeful vostru petrov nu mai prindeți parlamentul, lăsați-o mai moale cu acuzațiile că nici voi nu sunteți mai breji ca psd doar șeful de acolo vine și nu se vede ce face în București, e a treia curvă a lui firea distruge viitorul numai pentru interesele lui personale, drum bun pmp și psd la uitare, n-ați fi primul partid distrus de petrov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here