Acasă Justiție MISTERELE JUSTIȚIEI. Șefa Înaltei Curți: "Discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de...

MISTERELE JUSTIȚIEI. Șefa Înaltei Curți: „Discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric, încât am luat haina domnului Dorneanu pe mine”

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Cristina Tarcea, a făcut o declarație misterioasă la ieșirea de la audierile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Doamna Tarcea spune că a avut o discuție „pe întuneric” cu președintele Curții Constituționale (CCR), Valer Dorneanu, despre decizia CCR privind completurile de cinci judecători. Mai mult, a fost pusă să-și lase telefonul în anticameră!

Cristina Tarcea: „Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric, încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”.

Întrebată ce voia Valer Dorneanu la acea întâlnire, Cristina Tarcea a precizat: „o justificare a deciziei CCR pronunțată pe completurile de 5 judecători”.

Șefa ICCJ se referă la decizia din 7 noiembrie 2018, când CCR a admis, cu 7 voturi pentru și 2 voturi împotrivă, sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte. Decizia statua că există conflict între Parlament și Curtea Supremă. De acolo a pornit avalanșa care riscă să demoleze tot ce a construit Justiția română în ultimii 15 ani.

Tot astăzi, înaintea audierii sale la CSM, Cristina Tarcea a spus că acțiunea disciplinară deschisă împotriva sa este „un abuz”, în strânsă legătură cu șeful PSD, Liviu Dragnea, al cărui dosar – „Angajări fictive în Teleorman” – se judecă la Înalta Curte. Tot ICCJ i-a dat și condamnarea la doi ani cu suspendare în dosarul „Fraudă la referendum”.

Șefa Înaltei Curți a invocat și o întâlnire cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. „Discuția cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă și a vizat completurile de 3 judecători. Amănunte o să vă dau cu altă ocazie”, a declarat Cristina Tarcea, păstrând misterul.

CITIȚI ȘI:

Trei metode prin care Dragnea a anihilat SRI, lăsând România pradă agresiunilor străine și corupției interne

Bugetele insuficiente ale DNA și DIICOT pun în pericol anchete importante, precum cea privind represiunea din 10 august

Împărțire scandaloasă a banilor: DNA – 168 de milioane, PSD – 219 milioane! Hoții primesc mai mult decât cei care trebuie să-i prindă pe hoți

loading...

3 COMENTARII

  1. Justitie cu fosti comunisti.Nu am incredere ca nu ne intoarcem la ce-am avut, adica la dictatura! Dintre cei mai vinovati de toate mizeriile de dupa revolutie, sunt magistratii care nu fac acte de vitejie. SE ASCUND PE DUPA DEGETE!

  2. Tovarasul Dorneanu n-a uitat metodele folosite pentru intimidarea elementelor dusmanoase de pe vremea cind era procuror in epoca de societatii multilateral dezvoltate. Cristina Tarcea este evident un element dusmanos.
    Probabil tovarasul Dorneanu a fost contactat de tovarasul general Abraham care i-ar fi spus: Valerica bag-o tu la camera obscura iar daca nu intelege, o conving eu prin metode specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările