MISTERELE JUSTIȚIEI. Șefa Înaltei Curți: „Discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric, încât am luat haina domnului Dorneanu pe mine”

3
3582
Cristina Tarcea, şefa Înaltei Curţi, va fi cea mai afectată dacă Valer Dornean (dreapta) şi colegii lui din CCR vor decide pro-Dragnea

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Cristina Tarcea, a făcut o declarație misterioasă la ieșirea de la audierile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Doamna Tarcea spune că a avut o discuție „pe întuneric” cu președintele Curții Constituționale (CCR), Valer Dorneanu, despre decizia CCR privind completurile de cinci judecători. Mai mult, a fost pusă să-și lase telefonul în anticameră!

Cristina Tarcea: „Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticameră, iar discuția s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric, încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”.

Întrebată ce voia Valer Dorneanu la acea întâlnire, Cristina Tarcea a precizat: „o justificare a deciziei CCR pronunțată pe completurile de 5 judecători”.

Șefa ICCJ se referă la decizia din 7 noiembrie 2018, când CCR a admis, cu 7 voturi pentru și 2 voturi împotrivă, sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte. Decizia statua că există conflict între Parlament și Curtea Supremă. De acolo a pornit avalanșa care riscă să demoleze tot ce a construit Justiția română în ultimii 15 ani.

Tot astăzi, înaintea audierii sale la CSM, Cristina Tarcea a spus că acțiunea disciplinară deschisă împotriva sa este „un abuz”, în strânsă legătură cu șeful PSD, Liviu Dragnea, al cărui dosar – „Angajări fictive în Teleorman” – se judecă la Înalta Curte. Tot ICCJ i-a dat și condamnarea la doi ani cu suspendare în dosarul „Fraudă la referendum”.

Șefa Înaltei Curți a invocat și o întâlnire cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. „Discuția cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă și a vizat completurile de 3 judecători. Amănunte o să vă dau cu altă ocazie”, a declarat Cristina Tarcea, păstrând misterul.

CITIȚI ȘI:

Trei metode prin care Dragnea a anihilat SRI, lăsând România pradă agresiunilor străine și corupției interne

Bugetele insuficiente ale DNA și DIICOT pun în pericol anchete importante, precum cea privind represiunea din 10 august

Împărțire scandaloasă a banilor: DNA – 168 de milioane, PSD – 219 milioane! Hoții primesc mai mult decât cei care trebuie să-i prindă pe hoți

3 COMENTARII

  1. Tovarasul Dorneanu n-a uitat metodele folosite pentru intimidarea elementelor dusmanoase de pe vremea cind era procuror in epoca de societatii multilateral dezvoltate. Cristina Tarcea este evident un element dusmanos.
    Probabil tovarasul Dorneanu a fost contactat de tovarasul general Abraham care i-ar fi spus: Valerica bag-o tu la camera obscura iar daca nu intelege, o conving eu prin metode specifice.

  2. Justitie cu fosti comunisti.Nu am incredere ca nu ne intoarcem la ce-am avut, adica la dictatura! Dintre cei mai vinovati de toate mizeriile de dupa revolutie, sunt magistratii care nu fac acte de vitejie. SE ASCUND PE DUPA DEGETE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here