miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsCoaliția PSD-PNL a blocat drumul expres Oradea - A3 cu scopul "să...

Coaliția PSD-PNL a blocat drumul expres Oradea – A3 cu scopul „să avantajeze anumiți proprietari din zonă”, acuză fostul secretar de stat la Transporturi!

-

Corupția a dus la blocarea drumului expres Oradea – Autostrada A3, care nu va mai fi gata anul viitor pentru că Guvernul PSD-PNL a decis modificarea proiectului, în plin șantier, pentru a favoriza “anumiți proprietari din zonă”, acuză Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor din partea USR. Șantierul este foarte avansat și drumul expres dintre oraș și autostradă ar fi trebuit deschis în 2023. Coaliția PSD-PNL a modificat însă din mers traseul, lansează altă licitație și totul se amână.

Horațiu Cosma, care a fost secretar de stat la Transporturi în mandatul ministrului Cătălin Drulă, relatează că anul trecut ministerul a semnat contractul pentru execuția drumului, constructorul s-a apucat imediat de treabă și cei 20 de kilometri se preconiza că urmau să fie gata rapid, în 2023, înainte de termen.

Dar coaliția PSD-PNL a modificat radical proiectul în punctul unde ar urma să se întâlnească actualul drum expres cu posibilul viitor drum expres Arad-Oradea. Schimbarea are loc când șantierul actualului proiect este foarte avansat și totul mergea bine. În locul unui sens giratoriu, Ministerul Transporturilor condus acum de Grindeanu (PSD) a decis să se facă un pasaj, care este mult mai scump și mai dificil de realizat. În mod evident, apare o nouă licitație, cu alt constructor, cu alți termeni de finalizare.

Singurii beneficiari ai acestei complicații inutile sunt niște proprietari de terenuri din zonă apropiați de coaliția PSD-PNP-UDMR, acuză Horațiu Cosma. Păgubiți sunt toți ceilalți: bugetul României și șoferii care nu vor beneficia de acest drum de mare viteză tocmai când era pe cale să fie terminat.

- Advertisement -

Horațiu Cosma: „Au pus gând rău drumului expres de 20km ce leagă municipiul Oradea de Autostrada A3 Transilvania și vor cu tot dinadinsul să nu circulăm pe această nouă rută rapidă în 2023“

„Guvernarea incompetentă PSD – PNL pune piedică până și șantierelor care merg din plin. De data asta, Oradea este victima.

Au pus gând rău drumului expres de 20km ce leagă municipiul Oradea de Autostrada A3 Transilvania și vor cu tot dinadinsul să nu circulăm pe această nouă rută rapidă în 2023.
Anul trecut la Ministerul Transporturilor am semnat contractul pentru execuția acestui drum expres. Constructorul s-a mobilizat exemplar pe întreg șantierul și avansează în ritm alert pe tot ce înseamnă terasamente, asfalt, poduri sau noduri rutiere.

- Advertisement -

Erau toate premisele pentru a termina lucrarea în 2023 înainte de termen.

Însă coaliția PSD – PNL s-a trezit în ceasul al 13-lea să modifice masiv proiectul la intersecția cu viitorul drum expres Arad – Oradea. Unicul lor scop e să avantajeze anumiți proprietari din zonă.

Sensul giratoriu din proiect ar urma să fie înlocuit cu un pasaj superior mult mai scump. Nu va încăpea în proiectul existent și va trebui construit pe un alt contract, cu o licitație nouă.
Iar drumul expres va rămâne în 2023 muzeu pe cel mai important sector între centura Oradea și DN1 Calea Borșului.

Solicit coaliției PSD – PNL revenirea la soluția aprobată în contract, astfel încât șoferii să se bucure de cei 20km de drum rapid în 2023.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia, a fost rupt în două! Un camion-capcană a dărâmat calea rutieră, 7 vagoane-cisternă au aruncat în aer calea ferată

* „Lui Putin nu-i pasă de 500.000 de cadavre. Pentru el, reprezintă 2% dintre cei pe care i-ar putea recruta. Are o rezervă de 25 de milioane de oameni, în caz de mobilizare totală”

* Regimul Iohannis-PSD vrea să adopte legile justiției înainte să vină observațiile și recomandările Comisiei de la Veneția! Europa e sfidată pe față

* VIDEO. Bravura izmenelor cu batistuță: Rareș Bogdan amenință Europa cu o blocadă și o criză alimentară! Iohannis: „L-a luat puțin valul”

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

* De ce cad MiG-urile: mai multe s-au stricat după ce Armata a cumpărat kerosen de proastă calitate de la un fost partener de afaceri cu Sebastian Ghiță și cu generali SRI

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -