În ajunul ridicării stării de urgență și în plină ofensivă a conspiraționiștilor care susțin că pandemia de coronavirus nu există, un tânăr abia ieșit din Spitalul de Boli Infecțioase Cluj și-a pus într-un grafic propria experiență terifiantă a îmbolnăvirii cu Sars-CoV-2.
Andrei Balint spune că a fost nevoie de 4 săptămâni de spitalizare, din care 18 zile – conectat la oxigen și 5 zile petrecute la terapie intensivă, pentru ca să se poată întoarce acasă miercuri, 13 mai, acolo unde îl aștepta și băiețelul născut cu nici o săptămână în urmă.
Pe 10 aprilie a debutat boala. În cinci zile era deja internat, în 13 conectat la oxigen, cu pneumonie 75%
Andrei Balint, un clujean de 32 de ani pasionat de drone, însurat, plin de viață, acum manager de marketing și de vânzări la o firmă, povestește că s-a infectat cu noul coronavirus la începutul lunii aprilie.
Simptomele au apărut relativ brusc, pe 10 aprilie, cu febră mare și frisoane. A încercat să se trateze acasă cu paracetamol și algocalmin, dar starea nu i s-a ameliorat. Pe 14 a fost testat pentru Covid-19, a doua zi a fost internat pentru că tușea și avea probleme respiratorii.
La 10 zile după debutul bolii, prima radiografie pulmonară a relevat o pneumonie de 25%. A doua radiografie, alte trei zile mai târziu, a arătat că pneumonia ajunsese la 75%. În aceeași zi a fost transportat la Terapie Intensivă și conectat la tubul de oxigen.
Febra a cedat după două săptămâni, dar problemele majore au continuat. Testele pe care le-a efectuat pentru Covid-19 (10 la număr în 28 de zile) au fost neconcludente – ba ieșeau negative, ba pozitive.
Pe 27 aprilie, după patru zile la secția de Terapie Intensivă, a fost mutat înapoi, în salon. Pe 29 aprilie, la 19 zile după primele simptome, a încetat tratamentul pentru Covid-19.
Înapoi, la Terapie Intensivă
Imediat după aceea au apărut complicațiile. O durere foarte puternic în spate, apărută pe 1 mai, l-a retrimis la Terapie Intensivă, unde i s-a descoperit o pleurită. A început un tratament cu cortizon și anticoagulante.
Din acel moment, lucrurile au evoluat, treptat, spre bine. Radiografia din 7 mai a arătat o îmbunătățire a stării plămânilor, iar pe 11 mai a scăpat de tubul de oxigen.
Miercuri, 13 mai, omul afirmă că a fost externat și s-a întors acasă, unde-l așteptau soția și băiețelul Ian, născut pe 8 mai, când tăticul său încă se mai afla în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, cu masca de oxigen pe față.
“Am ajuns să simt pe pielea mea cât de parșiv e virusul ăsta”
Morala poveștii îi aparține lui Andrei Balint, care a făcut infografia propriilor suferințe și a postat-o pe Facebook, ca învățătură de minte și avertisment pentru cei care au ochi de văzut și minte să înțeleagă.
Textul atașat de Andrei Balint la poza cu suferințele sale:
„În două zile este 15 mai.
Chiar dacă e tentant, vă sfătuiesc să rămâneți în continuare foarte precauți.
Vă spun asta pentru că am ajuns să simt pe pielea mea cât de parşiv e virusul ăsta.
Experiența mea cu #covid19 o puteți găsi în infograficul alăturat.
Pentru o rezoluție mai bună puteți accesa link-ul acesta:
http://andreibalint.ro/…/upl…/2020/05/experianta_covid19.jpg
Mulțumesc personalului medical care m-a tratat şi care a dat dovadă de foarte multă empatie pe perioada spitalizării.
Aveți grijă de voi şi de cei dragi!“.