marți, mai 28, 2024
AcasăNewsClotilde controlează terasele șmecherilor din Herăstrău și închide Nuba. Răspunsul vine la...

Clotilde controlează terasele șmecherilor din Herăstrău și închide Nuba. Răspunsul vine la Antena 3: „Le-a dat cartele de acces la WC în Primărie doar consilierilor USR!”

-

Intensificarea controalelor lansate de Primăria Sectorului 1 la terasele de fițe din Herăstrău, soldată cu suspendarea activității pentru 8 dintre acestea, coincide cu recrudescența atacurilor mediatice lansate la Antena 3 împotriva primăriței Clotilde Armand. În timp ce inspectorii au mărit ritmul și rigurozitatea verificărilor la solicitarea expresă a primăriței, postul mogulului Dan Voiculescu a „descoperit” că aceasta nu vrea să-i lase la baie pe consilierii PSD și PNL. Antena 3 prezintă introducerea cardului de acces în primărie ca pe ceva incredibil, inacceptabil și un abuz fără margini.

În urmă cu câteva zile, Clotilde Armand a relatat că, pentru a doua oară în acest an, inspectorii primăriei au fost nevoiți să ridice autorizația de funcționare pentru Nuba, club de fițe din Herăstrău care, potrivit edilului, conduce în topul sancțiunilor date, în 2021, pentru restaurantele, cluburile și terasele ridicate pe malul lacului. Nuba e deținut de un apropiat al oligarhului fugar Sebastian Ghiță, proprietarul postului România TV. De amenzi sau suspendarea activității n-au scăpat nici alte 6 cluburi și restaurante – toate deținute de personaje influente.

Clotilde spune că lista neregulilor este foarte mare și că unii dintre acești patroni n-au catadicsit nici măcar să-și ia autorizație de funcționare ca unități de alimentație publică, într-atât de siguri pe ei erau că nimeni nu va îndrăzni să-i deranjeze. În cazul Nuba, acest club n-avea autorizație de la Sectorul 1 și încălca normele de conviețuire, ordine și liniște publică, dar și pentru că nu respecta normele de protecție sanitară.

În Nuba și numeroase alte cluburi se fuma înăuntru, muzica era dată asurzitor, deranjând trecătorii și riveranii.

- Advertisement -

Cum a descris Clotilde Armand situația din Parcul Herăstrău

„O parte dintre patronii barurilor și restaurantelor din parcul Herăstrău nu au înțeles că trebuie să respecte legea și că a trecut vremea în care ignorau prevederile legale, normele sanitare și cele ale bunului-simț. Știți care este culmea? Sunt cluburi care nu au nici măcar autorizații de funcționare pentru activități de alimentație publică. În Herăstrău, topul contravențiilor date de Poliția Locală este condus de Nuba (ISN Entertainment), firmă în care unul dintre patroni este fiul primarului din Cornu, apropiat de fostul deputat Sebastian Ghiță. În acest an, am suspendat de două ori activitatea comercială a acestui club, în aprilie și în noiembrie, pentru funcționare fără a deține autorizație emisă de Sectorul 1 și pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Clubul a fost amendat repetat pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară, pentru fumat în spații închise și pentru difuzarea muzicii la intensitate ridicată.

Din păcate, cazul Nuba nu este unul singular. Anul acesta, am decis suspendarea activității, până la obținerea autorizației de funcționare, pentru un număr total de opt baruri și restaurante din parcul Herăstrău. Societățile care dețin aceste cluburi au depus dosare la Primăria Sectorului 1, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare, însă nu au îndeplinit condițiile emiterii acestora așa cum sunt prevăzute în regulamentul aprobat de Consiliul Local.

Trebuie să vă mai spun că în timpul controalelor în Herăstrău, polițiștii locali au constatat că majoritatea unităților de alimentație publică respectau măsurile de siguranță sanitară dispuse de autorități, dar la unele dintre acestea, s-au descoperit și nereguli: gradul maxim de ocupare, stabilit de normele de combatere a COVID-19, era cu mult depășit, iar fumatul în corturile acoperite, de tip igloo, devenise o practică. Am dat dispoziții Poliției Locale să intensifice controalele în această perioadă, pentru a ne asigura că toți patronii cluburilor din acest parc au înțeles că în Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege.“

- Advertisement -

Subiectul cartelelor de acces în Primăria Sectorului 1, dezbătut zilnic în studiourile televiziunii lui Dan Voiculescu

În acest timp, la Antena 3 a pornit o nouă campanie împotriva Clotildei Armand. Primărița este acuzată că a instituit accesul în clădirea instituției pe bază de cartelă și că reprezentanții PSD și PNL n-au primit aceste badge-uri. Se intră cu cartelă peste tot, au reclamat cei de la Antena 3, chiar și la toaletă.

Clotilde Armand a explicat că introducerea cartelelor magnetice s-a făcut din rațiuni de securitate și pentru a se putea ponta activitatea angajaților, după ce s-a constatat că o parte dintre aceștia nu dădeau cu zilele pe la serviciu sau, când veneau, plecau după câteva ore.

Sistemul de intrare pe bază de cartelă este aplicat în aproape toate firmele private mari, la multinaționale, dar și în unele instituții de stat. Cu toate acestea, Antena 3 a prezentat această măsură ca pe una incredibilă și inacceptabilă. Clotilde, acuză angajații lui Dan Voiculescu, „le-a dat cartele de acces la WC în Primărie doar consilierilor USR!„. Concluzia trasă în studiourile Antenei 3: primărița se comportă ca pe propria moșie, a lăsat sectorul în paragină, își vede doar de propriile interese, face abuzuri și-i împiedică pe consilieri să intre în clădire și chiar să meargă la baie.

Între Clotilde Armand și consilierii PSD-PNL se duce un război aprig de mai multe luni. Reprezentanții celor două partide o acuză că nu ține cont de ei și că e de vină pentru criza gunoiului din Sectorul 1. Clotilde îi arată cu degetul, în replică, spunând că aceștia au refăcut USL pe plan local și nu apără interesele cetățenilor, ci pe ale diverselor companii pe care ea le-a scos de la contractele cu Primăria.

Despre situația teraselor din Herăstrău deținute de șmecheri care încalcă legea, postul lui Dan Voiculescu n-a considerat că trebuie să-și informeze publicul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Buzăianu în fața judecătorilor: „Radu Budeanu mi-a zis că «se duce să ducă mortul», adică pachetul cu bani, la sediul PDL”. Budeanu are Cancan, Gândul și ProSport

A fost prins hoțul care i-a furat portofelul reporterei RTV la Alba Iulia: activist AUR din Bacău, adus de partid să participe la „marșul Unirii”

Pensiile speciale pentru primari au fost amânate încă un an, după ce PSD și PNL au explicat cât sunt de necesare. Crize la Antena 3: „Terminați cu populismele, primarii au pensii mici!”

Bomba cu ceas pusă de Firea sub București: de la 1 martie, PUZ-urile criminale emise de fosta primăriță vor permite blocuri de 30 de etaje pe spațiile verzi

Influent ziar elvețian despre Kovesi: „Această femeie hotărâtă a condus DNA până a fost alungată de post-comuniștii aflați la putere”

Dragnea s-a despărțit de „nepoțica” Irina, dar a rămas cu feciorelnicul Codrin. Lacheul ar fi lucrat pe partea de gelozie

* Alertă: tulpina Omicron a ajuns și în România! Au adus-o din Africa de Sud o brașoveancă și un vasluian

* Încă un caz de factură aberantă la energie electrică. Furnizorul dă vina pe o „eroare de sistem”

* Planul invaziei ruse: capturarea a două treimi din Ucraina, inclusiv capitala Kiev! Trupele lui Putin ar veni până la granița cu România

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -