sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsClaudiu Năsui: "Am desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii...

Claudiu Năsui: „Am desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială. Erau sinecuri create de PSD”

-

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a relatat miercuri, pe contul său de Facebook, că a desființat 40 de posturi din schema instituției, funcții unde salariile erau de mii de euro pe lună, iar angajații căpătau dreptul la pensie specială, fără ca respectivele persoane să și aibă un obiect de activitate concret.

Posturile au fost create în guvernarea PSD din perioada 2017-2019, cu singurul scop de a oferi sinecuri din bugetul public pentru clientela de partid. Totul se desfășura sub acoperirea unei așa-zise activități de promovare a turismului.

Aceste pomeni au dospit ca aluatul pentru cozonac: inițial au fost 15, dar numărul fripturiștilor era prea mare, așa că schema de personal a fost suplimentată până la 40 de posturi, scrie Năsui. Acești pierde-vară fără obiectul muncii plătiți regește aveau chiar și statut diplomatic.

Concluzia lui Năsui: “Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale”.

- Advertisement -

Nu e prima astfel de acțiune prin care Năsui și-a pus în cap unii funcționari, PSD-ul și televiziunile oligarhilor. În ianuarie, după venirea la minister, relata despre un așa-zis centru turistic găsit în subordinea instituției, unde salariile ajunseseră la 20.000 de lei pe lună și unde nimeni nu făcea nimic.

Anunțul lui Claudiu Năsui privind desființarea a 40 de posturi din schema Ministerului Economiei

În ședința de guvern de ieri, am desființat 40 de posturi din ministerul economiei cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială.

În teorie, funcțiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică știm cu toții ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale.

- Advertisement -

Banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Statul trebuie nu doar să nu mai înființeze sinecuri, ci și să le desființeze pe cele existente.

Decât să plătească salarii de mii de euro și pensii speciale, statul mai bine lăsă banii contribuabililor care îi muncesc reducând impozitele pe muncă #ZeroTaxe.

E momentul să reformăm modul în care se promovează turismul. Soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizații locale, la OMD-uri regionale și apoi de unul național, care poate avea o strategie de promovare a țării coerentă și continuă independent de schimbările guvernamentale.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

* A murit Florin Condurățeanu, „vraciul” gazetăriei române. A fost un om bun. Nu mai are cine să „ne pupe pe suflet”

* Angajații unei primării își trăgeau câte două salarii pe lună – unul pe card, celălalt cash. Pagubă: 450.000 de lei. Primarul a reclamat peste tot, dar degeaba

* Un milionar român a fost găsit mort în Costa Rica, la 43 de ani. „Mister Bitcoin” s-a înecat în Oceanul Pacific, iar valurile i-au aruncat cadavrul pe plajă

* VIDEO. Senator PSD către șeful Poliției Călărași: „Ești șmecher! Te-ai pus cu mine și ai greșit!”. Politicianul, furios că poliția s-a mobilizat pentru a preveni fraudele electorale

* În România s-au descoperit șpăgi de un miliard de euro în ultimii 6 ani. Unii infractorii prinși au luat mită mai mare decât tot bugetul DNA

Monstrul din Onești: „Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul la 2-3 grenăzi lângă el. Îi arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. Pe comandantul ăsta îl omor, şi pe copiii lui, şi pe nevastă-sa”

* Șoferiţa care a plonjat cu maşina în lac, încercând să se sinucidă, este pictoriță, soție de medic și are 27 de ani. Se afla în divorț și era însărcinată

* Zi magnifică la Euro 2020: Spania – Croația 5-3, Franța – Elveția 3-3 (4-5 la penalty-uri)! Ambele au trecut prin 0-1, 3-1, 3-3. Un autogol antologic, un penalty ratat și o bară în minutul 90+4!

* Programul „sferturilor” la Euro 2020. Patru Mari Puteri eliminate în „optimi”: Franța, Germania, Portugalia, Olanda

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -