Angajații unei primării își trăgeau câte două salarii pe lună – unul pe card, celălalt cash. Pagubă: 450.000 de lei. Primarul a reclamat peste tot, dar degeaba

0
14612
Spiru Șerban Crăciun, noul primar al comunei Sânpetru de Câmpie, a descoperit frauda după un audit și a reclamat peste tot. Acum așteaptă să reacționeze și anchetatorii

Caz incredibil la primăria comunei Sânpetru de Câmpia, din județul Mureș, unde un audit extern cerut de noul edil a descoperit că 4 angajați încasau lunar câte două salarii – unul pe card, celălalt cash, de la casierie. Prejudiciul este de 447.636 lei.

Primarul Spiru Șerban Crăciun spune că a făcut plângere peste tot, la ANAF și la Poliție, dar “deocamdată nu s-a întâmplat nimic”, relatează Agerpres.

Noul edil, venit la conducerea comunei pe 27 septembrie anul trecut, a vrut să vadă ce probleme preia și a solicitat un audit extern din partea ANAF. Inspectorii au găsit mai multe nereguli, dar dintre toate cea privind frauda angajaților este cea mai neobișnuită.

Procesul-verbal a fost încheiat acum aproape două luni, pe 4 mai 2021, iar specialiștii care l-au întocmit au menționat că sunt întrunite „elementele constitutive ale infracțiunii de delapidare”. Acest lucru fusese posibil pentru că statele de plată nu primeau viza controlului financiar preventiv, așa cum ar fi fost normal.

Primarul Crăciun încă așteaptă, de atunci, ca vreuna din instituțiile sesizate să se pună în mișcare: Erau salarii luate pe statul de plată, cash, cu semnătură, şi erau salarii, pentru aceeaşi angajaţi, şi prin virament bancar. Patru angajaţi au luat în formă repetată sume, ajungând la aproape 500.000 de lei. Am făcut sesizări la Poliţia Economică şi la ANAF, deocamdată nu s-a întâmplat nimic“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A murit Florin Condurățeanu, „vraciul” gazetăriei române. A fost un om bun. Nu mai are cine să „ne pupe pe suflet”

* Primarul PSD condamnat pentru pornografie infantilă a fost reales de locuitorii din Șotrile (Prahova)

* Un milionar român a fost găsit mort în Costa Rica, la 43 de ani. „Mister Bitcoin” s-a înecat în Oceanul Pacific, iar valurile i-au aruncat cadavrul pe plajă

Euro-coruptul Adrian Severin cere expulzarea ambasadorului interimar al SUA la București! Rușii de la Sputnik îi livrează „muniție”

După Cozmin Gușă, încă un politician militează pe față pentru ieșirea României din UE! A fost parlamentar, e săgeată a propagandei ruse

Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

Jaf marca Firea: un teren din Parcul Verdi, răscumpărat de Primărie cu 1.080 euro/mp, a fost concesionat unor „băieți deștepți”, la preț derizoriu, pe 25 de ani!

Monstrul din Onești: „Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul la 2-3 grenăzi lângă el. Îi arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. Pe comandantul ăsta îl omor, şi pe copiii lui, şi pe nevastă-sa”

VIDEO. O idioată a provocat un carambol îngrozitor în Turul Franței. Zeci de cicliști au căzut, patru au abandonat din cauza rănilor grave

* Zi magnifică la Euro 2020: Spania – Croația 5-3, Franța – Elveția 3-3 (4-5 la penalty-uri)! Ambele au trecut prin 0-1, 3-1, 3-3. Un autogol antologic, un penalty ratat și o bară în minutul 90+4!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here