Primarul Ciucu a mai descoperit o căpușare: Administrația Școlilor Sector 6 a cumpărat la preț dublu mașini de tuns iarba pentru 46 de școli. Paguba: cel puțin 100.000 de lei

1
6506
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6

O achiziție a Administrației Școlilor din Sectorul 6 ce pare un caz tipic de „ciuguleală“ din bani publici a trezit interesul presei și pe cel al primarului Ciprian Ciucu (PNL). Buletin.de relatează că s-au cumpărat mașini de tuns iarba pentru 46 de școli din sector. Până aici, nimic anormal, numai că funcționarii de la Administrația Școlilor au plătit pe acestea un preț dublu față de cel valabil pe orice site de specialitate!

Modelul Makita PLM4628N, cumpărat de Administrația Școlilor S6, costă cel mult 1.800 de lei, cu tot cu TVA (1.450 de lei fără TVA – pentru firme), dacă un om oarecare, atent la banii personali, intră să-l achiziționeze de pe site-urile de profil.

Numai că funcționarii administrației locale de la Sectorul 6 l-au luat cu 3.400 de lei fără TVA, adică aproape 4.050 de lei prețul întreg!

S-au plătit, astfel, aproape 170.000 de lei de la buget (fără TVA), când s-ar fi putut plăti cel mult 70.000 de lei (aproape 85.000 cu TVA).

Asta, deși toți administratorii de firme știu că, atunci când o companie face o comandă masivă, prețurile se pot negocia cu vânzătorul, pentru a se obține o reducere comparativ cu cele de la vânzarea cu amănuntul. Așadar, probabil că dacă șefii Administrației Străzilor Sectorul 6 ar fi manifestat fie și un minim interes, prețul acestor mașini de tuns iarba ar fi fost chiar mai mic de 1.450 de lei fără TVA.

Privită la scara globală a “tunurilor” de miliarde de euro care se dau în România la bugetul public, suma pare infimă. Însă arată un stil de lucru generalizat în administrația de stat. Și ilustrarea proverbului “unde nu curge, pică”.

Nicio surpriză: firmele cu care face afaceri păguboase Administrația Școlilor Sectorul 6 sunt bine conectate la contractele cu bani publici și par dedicate acestui tip de comerț

Firma de la care Administrația Școlilor Sectorul 6 a cumpărat mașinile de tuns iarba la preț dublu se numește Mob Gia International. Nimic neașteptat: și această firmă pare una înființată special pentru contractele cu statul. A apărut în aprilie 2019, scrie Buletin.de, și după doar 3 luni câștiga deja primul contract pe bani publici. De atunci, contractele din partea Administrației Școlilor Sectorul 6 au curs către această firmă. În ultimii doi ani, doar contractele pentru mobilier au însumat 1.000.000 de lei (peste 200.000 de euro).

Firma e deținută de soții Iulia și Ionel Mitrache. Aceștia mai au o firmă, Mobi Trust Prod, de asemenea înfiptă în contractele cu administrația Sectorului 6. Buletin.de spune că Mobi Trust Prod a câștigat până acum angajamente de 5.000.000 de lei (peste 1.000.000 de euro) din vânzarea de mobilier către aceeași Administrație a Școlilor Sectorul 6.

Primarul Ciprian Ciucu a reacționat pe Facebook: “Acum am aflat și eu de la voi. Trimit Corpul de control AZI acolo! Până acum am avut moștenite niște contracte-cadru (sifon) de întreținere foarte scumpe, am dispus soluții, ca angajații proprii să se ocupe. Administrația Școlilor mi-a făcut o surpriza foarte neplăcută. Voi publica raportul Corpului de control. Credeam ca am fost clar cu aceste lucruri, dar unii pricep mai greu. Lucrurile nu vor rămâne așa“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Suceveanca Ermina, care refuză să plece din Afganistan, face propagandă pro-talibani, critică Occidentul și jignește presa internațională: „jurnalism înfometat”! Și părinții ei din România și-au pierdut încrederea în judecata ei

* VIDEO. Ultimele clipe din viața comediantului afgan mitraliat și decapitat de talibani pentru că a făcut glume pe seama lor. A continuat să râdă de ei până în ultima clipă

* Scrisoarea a treia de la talibani: „I-ai ajutat pe americani, ești condamnat la moarte!”. Jihadiștii au mințit în privința „iertării generale”

* 5 fotografii care au frânt inima planetei. „Ne dăm fiul peste gard, să aibă un viitor fără noi, chiar dacă murim de durere”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

Firea va coordona campania PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand. Antena 3 și România TV vor susține mediatic operațiunea

Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.