Ciprian Ciucu, șef PNL București, despre Nicușor Dan, susținător al lui Orban: „Nu-și controlează Primăria. «Caracatița Firea» e tot acolo”

1
1150
Ciprian Ciucu și Nicușor Dan au fost alături în campania electorală din 2020. Ulterior, cei doi au păstrat măcar aparențele unei relații decente. Acum, Ciucu a răbufnit

Răfuiala „echipei câștigătoare“ din PNL cu tabăra Orban a ajuns și la momentul Nicușor Dan – primarul independent al Bucureștiului care și-a arătat susținerea față de fostul președinte al liberalilor. Noul șef al PNL București, Ciprian Ciucu (primarul Sectorului 6), l-a atacat deschis pe primarul general, acuzându-l într-un interviu acordat pentru Libertatea că nu are un dialog cu primarii de sectoare și nici cu grupurile PNL și USR din Consiliul General. Șeful PNL București l-a convocat pe primarul general la o discuție despre oraș în cursul zilei de marți.

Separarea opțiunilor lui Ciucu (trecut în tabăra Cîțu și câștigător al alegerilor pentru PNL București în dauna Violetei Alexandru, susținătoarea lui Orban) și Nicușor Dan de reacția actuală a primarului de la Sectorul 6 poate fi făcută cu mare greutate.

Astă-primăvară, când s-a votat bugetul Bucureștiului și USR-PLUS (devenit între timp USR) a reclamat lipsa de comunicare din partea lui Nicușor Dan, Ciprian Ciucu n-a avut nicio reacție. La momentul respectiv, nimeni din PNL n-a spus că acest lucru ar fi fost adevărat, deși existau încă de pe atunci nemulțumiri.

Între timp, însă, au avut loc alegerile pentru PNL București, iar la ședință Nicușor Dan l-a susținut pe Ludovic Orban. Votul l-a dat câștigător pe Ciprian Ciucu, din tabăra Florin Cîțu.

Apoi, la Congresul PNL, premierul a câștigat președinția partidului în fața lui Orban.

Acuzațiile: trenul metropolitan e inutil, relațiile primarului cu Vlad Voiculescu și Ciprian Ciucu sunt proaste, lipsește comunicarea, Nicușor Dan are dublu discurs

La o săptămână distanță, Ciucu acordă un interviu pentru cotidianul Libertatea în care îl face praf pe Nicușor Dan. Primarul Sectorului 6 afirmă că nu vede utilitatea trenului metropolitan propus de Nicușor Dan, că n-a fost consultat pe acest proiect și că planul n-are la bază un studiu care să confirme rentabilitatea sa. Trenul metropolitan București – Ilfov ar urma să lege comunele limitrofe de Capitală, folosindu-se vechile linii industriale ale CFR.

Ciprian Ciucu a explicat că un tronson al trenului metropolitan ar trebui să treacă pe Strada Liniei, din Sectorul 6, unde consilierii PNL și USR au votat deja, în Consiliul Local al acestui sector, amenajarea unui parc în valoare de 5,6 milioane euro fără TVA. Într-un alt loc pe unde Nicușor Dan spune că ar trebui să treacă trenul metropolitan – intersecția de la Lujerului –, Primăria Sectorului 6 vrea să amenajeze o salină.

Primarul Sectorului 6 afirmă că Nicușor Dan umblă cu vorba de colo-colo, purtând discuții separate cu USR și PNL, fiecărora spunându-le altceva, și că are relații foarte proaste atât cu el, cât și cu Vlad Voiculescu – adică tocmai cu șefii filialelor PNL și USR din București, care ar trebui să-l susțină.

Ce a spus Ciprian Ciucu despre Nicușor Dan, pe care l-a invitat „la o discuție politică“ marți

  • „În momentul de față, ca și în timpul PSD, avem un oraș cu șapte primării, care nu se coordonează. Eu cred că Nicușor Dan nu-și controlează primăria. Caracatița lui Firea este încă acolo. 
  • Discuțiile mele cu primarul general sunt foarte rare, foarte punctuale, pe teme specifice, precise. Lipsește în totalitate din discuția noastră dimensiunea strategică. Simt această lipsă de viziune strategică nu numai eu, ci toți primarii de sectoare. Nu există întâlniri de planificare strategică, cel puțin ale investițiilor. 
  • Nu am niciun fel de interes ascuns, nu-i vreau Primăria Capitalei. Oricum, mi-ar fi imposibil s-o câștig dacă el are un mandat prost, pentru că, inerent, aș fi asociat cu el. 
  • În acea zi, am câștigat PNL București împotriva Violetei Alexandru, a lui Nicușor Dan și a lui Ludovic Orban. Am trecut peste asta! Ce facem de acum înainte mă interesează. Dacă Nicușor Dan nu performează la Primărie, ne ducem cu toții în cap.
  •  Îi transmit lui Nicușor Dan că nu mai poate să continue așa! Sau poate, dar fără PNL. Păi, tu nu ai câștigat primăria asta singur! Iar PNL și USR-PLUS nu trebuie să fie învrăjbite și negociate separat pe proiecte cu ei. Trebuie să fie la masă, să avem toți aceeași viziune.
  • Nicușor Dan trebuie să se decidă: merge mai departe cu Ludovic Orban – singurul om de care ascultă – sau discută serios și onest cu mine și cu Vlad Voiculescu.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tragedie la Milano: cel mai bogat român a murit împreună cu soția sa și fiul lor, în avionul prăbușit peste o casă! Aeronava era pilotată de fiul miliardarului rezident la Monte Carlo

* În avionul prăbușit la Milano se afla și bebelușul de câteva luni pe care tocmai îl botezase miliardarul Dan Petrescu

* Furioasă că a pierdut președinția USR-PLUS, „tabăra Barna” a impus radierea „PLUS”: partidul se va numi USR!

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

* Cîțu l-a demis pe șeful USR-ist din Sănătate pentru că n-a făcut ceea ce însuși Cîțu i-a interzis prin OUG!

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* OPINIE. Țara prizelor defecte. România, locul unde se trăiește și se moare în flăcări, ritualic, sub blestemul lui „las-o, bă, că merge și așa!“

* Fostul președinte Saakașvili s-a întors în Georgia după 8 ani de exil și a fost arestat, cu o zi înainte de alegeri. Stătea ascuns într-un apartament și s-a dat de gol pe Facebook

* FOTO. Noua Arcă a lui Noe: yachtul nuclear al salvării planetei. Vor urca în el doar bogaţii lumii şi experţii în schimbări climatice

 

1 COMENTARIU

  1. Asta isi face deja planuri sa castige increderea bucurestenilor,sa ajunga primar general!!Dar doar dand din gura si criticand ,ca vezi dom’ne,Nicusor Dan „nu-i da” ce???ATENTIE,NENE,CA ciucu asta nu stie altceva decat sa-si faca selfie langa gropite,DAR SA FACA CEVA CU BANII CELOR DIN SECTORUL 6,NU STIE! Actiuni tipice pentru politruci de mana a 2a,gen firea!De parca bucurestenii nu sunt in stare sa compare singuri si sa faca diferenta intre un politruc guraliv si incompetent si un om serios si metodic ,care tace,dar face,atat cat se poate dupa jaful pesedist din ultimii 20 si ceva de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here