Cioloş: „PSD se pregătește să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL”

15
1463
Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dacian Cioloş, tocmai ales preşedinte al USR-PLUS, a declarat sâmbătă, la Congresul partidului, că „PSD se pregătește să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL”.

În proaspăta sa calitate de preşedinte ales, Dacian Cioloş (52 de ani) i-a îndemnat pe membrii USR-PLUS să lucreze unii cu alţii, să fie fie uniţi, „chiar dacă aparent suntem diferiţi: cei la un click distanţă şi cei pentru care clickul este încă la distanţă”.

Mesajele transmise de Dacian Cioloș

* „Ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale și a celor parlamentare în 2024, pentru a putea guverna fără compromisuri majore.”

* „Discuțiile de acum încolo cu PNL vor trebuie să fie pragmatice și factuale. Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR. E singura soluție pe care o văd. Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câștigăm prezidențialele și parlamentarele.”

* „Vedeți cum PSD se pregătește să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL.”

* „Extrema dreaptă se pregătește să arunce totul în aer.”

* „Azi decidem dacă începem construcția unui partid mare, capabil să bată toate celelalte forțe politice. Trebuie să deschidem filiale cât mai multe. Am lăsat în urmă, sper, procesul de fuziune. El îl consider încheiat. Poate vor mai exista fricțiuni și neînțelegeri, vor mai exista tendițe de tabere, dar să se gândească bine înainte de a construi ziduri. Sunt convins că vom învăța împreună dialogul.”

* „Suntem mai puternici prin această fuziune, dar trebuie să ştim că suntem în acelaşi timp şi mai singuri. Trebuie însă să răzbim şi să învăţăm să lucrăm unii cu alţii, chiar dacă aparent suntem diferiţi. Avem în partid, în mare, două profile de membri: cei la un click distanţă şi cei pentru care clickul este încă la distanţă, deşi primii se spune că nu există, că sunt virtuali, că nu sunt reali – dar au fost mereu acolo, au susţinut moral, politic şi financiar acest proiect, chiar dacă nu au ieşit în stradă la campanii, totdeauna şi cu toţii.”

* „Ceilalţi, din diferite motive, nu sunt încă familiarizaţi sau obişnuiţi să trăiască online. Sunt la fel de reali şi parte a lumii şi motivaţiei noastre. Ne aduc aproape de realităţile cotidiene ale societăţii noastre, iar perspectiva şi aşteptările lor sunt o bună busolă pentru lucrurile pe care trebuie să le facem.”

* „E timpul deci să aducem aceşti doi membri împreună în partidul nostru, să încetăm negarea sau dezbinarea lor, pentru că – extrapolând la realitatea externă a partidului – asta e datoria noastră faţă de toţi românii: să-i unim şi să-i aducem împreună.”

* „În afara USR-PLUS, nu mai există niciun partid care să creadă atât de mult în modernizarea ţării, cu la fel de multă putere şi convingere.”

* „Acest congres are în el potenţialul de a schimba istoria acestei ţări. De astăzi putem spune fără nicio urmă de îndoială că România are un partid reformist, pro-european, profund marcat de liberalismul democratic. Faptul că astăzi se duce la bun sfârşit un proces de fuziune necesar ne arată că toţi cei care cred în reformă şi în democraţie şi-au găsit în cele din urmă un loc din care să poată munci şi lupta pentru o Românie mai bună.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

* Cîțu l-a demis pe șeful USR-ist din Sănătate pentru că n-a făcut ceea ce însuși Cîțu i-a interzis prin OUG!

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Dacian Cioloș e noul președinte al USR-PLUS. Victorie strânsă în fața lui Dan Barna: 50,9% – 49,1%

* „Spitalul morții” de la Constanța e condus de 13 ani de directoarea lui Radu Mazăre. Contract de căpușare a spitalului

* OPINIE. Țara prizelor defecte. România, locul unde se trăiește și se moare în flăcări, ritualic, sub blestemul lui „las-o, bă, că merge și așa!“

* Demisie la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci: „Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea «Succes!» în propria emisiune”

* FOTO. Noua Arcă a lui Noe: yachtul nuclear al salvării planetei. Vor urca în el doar bogaţii lumii şi experţii în schimbări climatice

* Simona Halep despre „ciocnirea” cu Emma Răducanu la Cluj: „Probabil vrea să joace «la mamaie», cum spune ea”

15 COMENTARII

 1. Așa este, și bine face dacă partidul dvs. în frunte cu barna n-a înțeles că o guvernare în coaliție este supus unor compromisuri, miniștrii usr au orimit tot ce au cerut dar când pnl a cerut o susținere barna ,,noi nu abdic[m de la principiile noastre” dar care sunt aceste principii nu se știe dar o lălăim, dacă principiile lui barna au fost distrugerea pnl în parte a reușit dar și usr e pe cale de distrugere, dar asta a vrut asta a obținut, și domnule Cioloș nu pnl v-a dat afară de la guvernare ci bara a plecat ca să-și arate mușchii, iar ministrul justiției nu s-a achitat de sarcinile de serviciu, trebuia să dea aviz favorabil sau nefavorabil dar el n-a dat nimic, așa că ciocul mai mic și prin șantaj nu se poate guverna !!!!

 2. Acum că în Germania au câștigat social democrații, Klaun se va pune în fruntea social democraților din Romania. Dacă va reuși … 😂
  In orice caz, USR+ a ieșit complet din calculele lui Klaun.

  • Nenea Vlaicu, chiar nu te-ai prins ca astia fug de guvernare ca dracul de tamaie?
   Pot sa-l aduca liberalii si pe Papa Francisc prim ministru ca ei tot or sa aiba ceva impotriva.
   Pe margine la fluierat, la gargara, si cam atat.
   Un fel de AUR dar cu ceva mai multa scoala (la S.Haret dar macar au ceva scoala)

   • Si zici ca 30 de miliarde de euroi nu prezintă nici un interes pentru PSD ? Basca 50 de miliare de lei în PNDL ? Maaaare guguștiuc … 😂😂😂
    Si zici că dacă Klaun numește PM din PSD, va fi refuzat ? 😂😂😂😂😂

     • D-le am si eu o dilema. Poate ma ajutati.
      Am de ales intre doi indivizi.
      Unul este un zombilic finantist care indiferent de pierderi electorale a luat decizii grele cum ar fi inghetarea pensiilor si salariilor. Strict necesare tinerii economiei pe linia de plutire.
      Celalat este un Super Star European care a iesit de la Guvernare ca el se erodeaza electoral.
      Ce ma sfatuiti? Eu cu cine votez?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here