Acasă News Cioloş îi demască pe "securiştii cu şorici" care atacă PLUS şi recunoaşte:...

Cioloş îi demască pe „securiştii cu şorici” care atacă PLUS şi recunoaşte: „Da, m-am întâlnit cu preşedintele Iohannis”. Candidează?

Fostul premier Dacian Cioloş, actual lider al PLUS, a reacţionat azi ferm faţă de acuzaţiile lansate de grupări securiste din politică interesate să destabilizeze partidul său.

El a spus că avocatul Adrian Iordache a înregistrat PLUS împreună cu soţia sa şi cu o angajată de la cabinetul său, iar cei trei fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic, dar nu au intenţia de a face politică şi nu se vor regăsi în structurile de conducere ale PLUS.

Cioloş a mai spus că nu l-a interesat cine a fost tatăl avocatulului Adrian Iordache.

„Evident că noi nu am făcut analiza situaţiei familiei dânsului. Nu ştiam cine este tatăl dânsului şi nici nu m-a interesat, nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noştri, ne bazăm strict pe ce înseamnă ei, persoanele respective, competenţa lor şi nu rudeniile, familia părinţii ş.a.m.d. Eu cred că e important să înţelegem că în societatea pe care o dorim fiecare trebuie să fie responsabil pentru actele sale, pentru faptele sale. Dacă cineva din familia dânsului sau din altă parte a încălcat legea sau sunt alte probleme, cred că sunt instituţii care trebuie să îşi facă treaba şi să ia decizii în această direcţie”, a explicat Cioloş.

FĂRĂ „SECU”, FĂRĂ SOROS

Fostul premier a mai declarat că nu a colaborat cu Securitatea sau cu serviciile secrete şi că nu are nimic de-a face cu Soros.

Nu am colaborat niciodată nici cu Securitatea, nici cu servicii secrete. Nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut şi nu am nimic de-a face nici cu Soros şi nici cu altcineva care ar avea nu ştiu ce interese în România. Tot ce am obţinut din punct de vedere profesional am făcut-o pe forţele proprii, nu am avut nevoie de pile, de susţinere, nu am avut pe nimeni în spate, am făcut tot timpul totul transparent”, a afirmat Cioloş, citat de News.ro.

El a precizat că tatăl său a fost funcţionar cu responsabilităţi administrative în Miliţie înainte de 1989, a ieşit la pensie, de altfel, în 1987 pe motiv de boală şi este decedat de 20 de ani, iar sora şi fratele lui şi-au ales ce carieră au vrut, fără nicio influenţă sau vreun ajutor din partea sa.

Cioloş a amintit că soţia sa, care este de origine franceză, locuieşte de 20 de ani în România, că nu are rude care au lucrat în vreun serviciu de informaţii francez sau din altă ţară sau care sunt politicieni în Franţa, iar tatăl soţiei este maistru militar, se află la pensie de 15 ani şi nu are de-a face cu vreun serviciu secret.

SECURIŞTII CU „ŞORICI” ATACĂ PLUS

Fostul premier crede că este nevoie de oameni cinstiţi în politică, nu de persoane care ajung la putere să îşi corecteze cazierele sau să îşi umple buzunarele de bani.

„Avem nevoie de această evoluţie în politica românească, avem nevoie de oameni cinstiţi, de oameni care să nu aibă nevoie să ajungă la putere ca să-şi corecteze cazierele sau să nu aibă nevoie să ajungă la putere ca să îşi umple buzunarele cu bani şi curios că exact acei oameni care au foşti membrii ai Securităţii în partidele lor şi care – mulţi dintre ei – au o influenţă mare încă în partid, acei oameni care în ultimii ani au fost la tăiat de porc şi au mâncat şorici împreună cu anumiţi oameni din serviciile de informaţii şi lucrurile acestea sunt de notorietate publică, exact acei oameni iată că încearcă să promoveze mai pe faţă sau mai pe dos aceste idei şi aceste manipulări atunci când văd că dominaţia pe care o au în politica românească” .

Un istoric aflat în solda lui Dan Voiculescu a aruncat pe piaţă o informaţie fără nicio relevanţă despre Dacian Cioloş, dar care şi-a atins scopul: i-a bulversat pe unii dintre simpatizanţii PLUS manipulându-i în direcţia dorită de mogulii penali. Acuzaţia era ca tătăl avocatului care a ajutat şa înfiinţarea PLUS ar fi fost maior de Securitate. Informaţia nu a fost probată, dar chiar dacă ar fi reală are zero importanţă.

RELAŢIA CU IOHANNIS

Cioloş a recunoscut azi că s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, cu care a discutat despre situaţia politică din ţară, situaţia economică, preşedinţia României la Consiliul UE”. Întrebat dacă va candida la preşedinţia României, în alegerile din decembrie, împotriva lui Iohannis, Cioloş a spus:

”Nu pun problema de adversitate cu nimeni. Dacă o să candidez la preşedinţia României, nu o să o fac să fiu în adversitate cu cineva, ci ca să propun un proiect politic. O să propun un proiect politic şi cetăţenii români vor alege cel mai bun proiect politic. Nu văd de ce ar putea fi vorba de adversitate sau de neînţelegeri cu cineva. Trăim într-o ţară democratică. Am un respect faţă de domnul preşedinte, cu care am colaborat şi care m-a susţinut. M-a nominalizat şi m-a susţinut şi sunt convins că şi domnul preşedinte Iohannis împărtăşeşte aceleaşi idealuri şi obiective pentru mai bine în România. Nu văd de ce asta ar fi o problemă. Cred că acest gen de idee că eu sunt în conflict cu domnul Iohannis foloseşte probabil unora, dar nu celor care vor să vadă că lucrurile merg mai bine în România”.

CITIŢI ŞI:

Cioloş şi Securitatea. Ţara arde şi baba Voiculescu se piaptănă

Apel DISPERAT al lui Mihai Şora: „Ieşiţi în stradă! Proteste masive, anticipate, USR&PLUS – împreună la alegeri”

Pieleanu anunță cu tristețe: „din păcate”, Cioloş creşte în sondaje!

De ce candidează Dacian Cioloş. Strategie împotriva celor care „au capturat ţara” şi a „analiştilor cu simbrie” ai PSD

Gâdea lu’ Varan: „A fost şi un hoitar, Dacian Cioloș. Un iresponsabil!”

Cioloş demontează manipularea de la Guşă TV: „N-am fost la Viena de patru ani, nu m-am întâlnit cu Coldea acolo”

 

loading...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările