marți, februarie 27, 2024
AcasăOpiniiCiocăzanuCioloş e deja pe PLUS! Viitorul preşedinte?

Cioloş e deja pe PLUS! Viitorul preşedinte?

-

Iată ce am scris acum câteva minute, pe Facebook, când revenit în casă după emisiunea Irinei Petraru de pe B1 TV am promovat articolul despre înfiinţarea Partidul Libertății, Unității și Solidarității  PLUS – noul partid al lui Dacian Cioloş:

„Tare! Mişcarea asta e genială. Dacă Dacian Cioloş a reuşit să pună în practică acest plan magistral cu PLUS, lăsându-i pe duşmani să se lupte pentru blocarea partidului ” România Împreună”, e strateg! Nu doar că vorbeşte normal, că are CV beton, că e onest şi că ţine la tăvăleală, dar arată că ştie să gestioneze situaţiii delicate precum un mare general de armată.”

Greşesc? Eu însumi am rămas mut. Probabil ca mine, foarte mulţi români. Cine ştia de PLUS? Nici măcar susţinătorii Mişcării România Împreună. Sau RO+. Sau cei ai Platformei România 100. Vedeţi câte nume? Deja prea multe. Adică, mesaj confuz. Este ce i-am reproşat eu însumi: că nu alege odată un brand clar. Iată că l-a ales! Dar nu înainte de a-şi trimite duşmanii după fentă.

- Advertisement -

Era clar că înfiinţarea unui partid cu Dacian Cioloş la timonă e sursă de sabotaj. L-au contestat la tribunal de nu ştiu câte ori, pe motive clar inventate. De ce? Pentru că se tem de el. Cu toate atacurile lor în presa de partid şi controlată de mafie, cu încercarea de a demoniza „guvernul tehnocrat”, Cioloş a rămas cu un mare capital de imagine după ce şi-a încheiat misiunea la Palatul Victoria.

Bine a făcut că nu s-a înscris în PNL! Sau în USR. Sigur, lumea ştie că îmi doresc o alianţă între cei trei jucători din opoziţie, pentru că e singura şansă de a scăpa de Ciuma PSD-ALDE-UDMR. Dar de ce să fie privit ca un intrus şi să nu-şi ridice propria casă politică? Are tot ce-i trebuie să nu se „combine” cu alţii: imagine de lider, experienţă politică, experienţă europeană, echipă de profesionişti, o mulţime de tineri voluntari, votanţi.

Iar azi, prin anunţul privind naşterea legală a noului său partid PLUS, Dacian Cioloş a demonstrat că ştie să facă politică. Să joace. La nivel mare. Pe drumul ăsta, are toate şansele de a fi viitorul preşedinte. Nu ştiu dacă de anul viitor, dar sigur din 2024.

- Advertisement -

CITEŞTE ŞI:

Cioloș are partid: PLUS. „Este partidul cu care vom schimba România”. L-a înființat pe ascuns, prin interpuși, ca să nu-l conteste PSD-iștii la infinit!

 

 

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. Cred ca exagerati mult, d-le Ciocazanu, si e de inteles, la atata lipsa de speranta care ne-a coplesit.
  Infiintarea PLUS este o miscare ingenioasa, dar n-as numi geniala o fenta, fie si ea data unui adversar foarte ticalos si viclean.
  Era genial daca ar fi reusit sa sa gaseasca solutia pentru a demasca si zdrobi mizerabilele manevre pe fatza, direct.
  Mai mult decat ingenioasa cale de a le ocoli, pe mine ma impresionaza (negativ) ticalosia acestor manevre, EXISTENTA lor! Ele arata cat de adanc este raul din societatea noastra.
  E bine ca Ciolos isi face un partid si ca intra in politica pe usa din fatza, ca a refuzat oferta PNL, care nu era deloc in regula, si nici insistenta cu care era impins sa preia USR Ar fi fost solutii artificiale, nesanatoase. Chiar suspecte. Nu asa asa ajungi in fruntea unui partid.
  Cat despre ideea d-stra de a vedea in el viitorul presedinte, din nou o gasesc entuziasm pripit. Ciolos este serios, cinstit, masurat si, daca ideea de a lucra in paralel la un alt partid i-a apartinut, foarte abil. Dar nu vad ce-am castga daca ii ia locul lui Iohannis, ei seamna prea de mult.
  Ambii sunt prea grijulii la imaginea si la pielea lor ca sa-si asume un risc pentru tara
  Niciunul nu s-a remarcat prin ceva, nu a impresionat, nu a dovedit prin activitatea anterioaraa ca merita aceasta mare onoare. Si, ce e mai important, chiar daca sunt niste mari patrioti, niciunul nu e capabil sa exprime asta, sa transmita si sa mobilizeze poporul.
  Asa ca, de ce i-am schimba intre ei?

 2. Eu nu am nici o treaba cu PSD sau ALDE, nu i-am votat niciodata, dar a afirma ca „o sa scăpam de Ciuma PSD-ALDE-UDMR” da dovada de amatorism politic. UDMR a fost mereu la guvernare de la infiintarea sa.

  Da’, pe tov. Ciolos ce il promoveaza pentru a fi un bun presedinte ? Ca de Johannis ne-am convins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -