luni, martie 4, 2024
AcasăMainCioloș are partid: PLUS. "Este partidul cu care vom schimba România". L-a...

Cioloș are partid: PLUS. „Este partidul cu care vom schimba România”. L-a înființat pe ascuns, prin interpuși, ca să nu-l conteste PSD-iștii la infinit!

-

Anunț-surpriză la Cluj-Napoca, în inima Ardealului. De pe scena Teatrului „Florin Piersic”, Dacian Cioloș a anunțat înființarea unui nou partid, Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS). Acesta a fost înregistrat deja la Tribunal, discret, fără tam-tam, ca să nu fie ținta unor contestații în cascadă. Dosarul de înregistrare a partidului Mișcarea România Împreună (MRÎ) va fi retras de la Tribunal, din cauza tergiversărilor în instanță.

„Prin PLUS mergem înainte împreună”

Dacian Cioloș: „Astăzi vreau să vă anunț, dragi prieteni, că avem partidul nostru politic. Este vorba de Partidul Libertății, Unității și Solidarității, pe scurt PLUS. Vrem, deci, să construim o Românie care să fie pe plus. Este un partid, veți vedea, care împărtășește exact aceleași valori și principii și același concept despre România pe care noi l-am construit în ceea ce am fi vrut să fie Mișcarea România Împreună. Astăzi însă avem acest partid care este partidul nostru, care este partidul vostru, și vă invit pe toți începând de astăzi să veniți alături de noi și să vă înscrieți în acest partid. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine. Ca să fie toate lucrurile bine făcute, zilele următoare, împreună cu ceilalți opt fondatori ai Mișcării România Împreună, vom cere Tribunalului din București retragerea dosarului de înregistrare a Mișcării România Împreună. De marți încolo vom fi și noi înscriși în acest partid, în Partidul PLUS. Acesta va fi partidul cu care vom merge înainte împreună”.

„Riscam să nu putem candida la europarlamentare”

”Suntem gata să trecem la treabă, însă avem nevoie de acest vehicul poltic. Pentru noi, un partid politic, o mișcare politică nu e un scop în sine, nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid și de a face politică. Pentru noi, partidul este un instrument, un vehicul prin care să atingem niște obiective pentru România. Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren și acest dosar trenează în Justiție, oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Și, dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie că riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai și să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri, care vor avea loc la sfârșitul lunii mai. Și atunci, în septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Și colegi de-ai noștri, care împărtășesc aceleași valori, aceleași principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Oameni dintre noi. Astăzi, vreau să vă anunț că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România”.

- Advertisement -

8 COMENTARII

    • Si eu m-am nascut si am copilarit in Campulung Moldovenesc care este orasul meu de suflet; sunt membra USR Diaspora si il felicit pe Dacian Ciolos pentru crearea acestul partid; sper intr-o colaborare benefica USR-PLUS care sa aduca numai bunastare Romaniei!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -