Ciolacu și Ciucă turbează: Comisia Europeană nu se lasă păcălită și cere reformă reală a pensiilor speciale și reducerea acestora în cazul magistraților și militarilor

4
1986
Ciolacu și Ciucă, liderii PSD și PNL, n-au deocamdată soluții pentru a-l scoate pe Nicușor Dan de la Primăria Capitalei

Bătălia pentru pensiile speciale continuă cu ferocitate în România, unde societatea civilă și oamenii obișnuiți primesc ajutorul important al Comisiei Europene împotriva politicienilor și a structurilor de putere care controlează toate instituțiile statului. Bruxelles-ul nu s-a lăsat păcălit de „fentele“ făcute în ultimul timp de liderii PSD și ai PNL, cerând autorităților, în mod explicit, să facă o reformă reală a sistemului de pensii, scrie G4Media.ro. În ultimele luni, PSD și PNL au încercat s-o scalde și să „facă din vorbe“ atât opinia publică internă, cât și oficialii de la Bruxelles. Puterea de la București a mers până acolo încât a proclamat că nu mai e nevoie să se facă reforma pensiilor speciale încasate de magistrați și militari, deoarece a crescut PIB-ul și, astfel, a scăzut ponderea acestora în ansamblul cheltuielilor publice!

Aceste acrobații verbale și scamatorii cu cifre n-au impresionat însă nici publicul din România, nici Comisia Europeană.

Conform scrisorii văzute de jurnaliștii dela G4Media.ro, autoritățile de la București sunt somate să modifice radical actualul proiect de lege privind pensiile speciale. Actuala versiune face doar economii „foarte limitate“ și nu ține cont de principiul echității, subliniază Comisia Europeană.

Lovitură teribilă pentru „speciali“: Comisia Europeană presează ca să nu mai fie posibile abuzuri ale sistemului precum cel al procurorului Olaru, ieșit din activitate la 49 de ani, cu pensie de 10.000 de euro/lună!

Practic, oficialii europeni le spun lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Vasile Dîncu, Adrian Cîciu, Marius Budăi și tuturor celorlalți apărători ai sistemului de privilegii ceea ce le spun și românii de rând de atâția ani: că pensiile speciale nu respectă principiul echității. Că nu e cinstit și corect ca un om care lucrează 20 sau 25 de ani să iasă la pensie la vârsta de 45-50 de ani, cu o pensie de 10 ori mai mare decât altul care a muncit 40 de ani.

Ciolacu, Ciucă și toți ceilalți de sub ei, apărătorii actualului sistem din România, s-au prefăcut că nu înțeleg ce li se cere și au instrumentat, prin televiziunile oligarhilor, o amplă campanie anti-UE, dezinformând publicul. Oamenilor li se spune că, dimpotrivă, UE vrea să mărească până la 70 de ani vârsta de pensionare și că ei – PSD și PNL – se opun acestui abuz.

În realitate, scrisoarea trimisă de Comisia Europeană atrage atenția puterii de la București că pensiile militare ar trebui diminuate prin scăderea „ratei de înlocuire“ (adică proporția pe care pensia o reprezintă din valoarea salariului), iar în privința magistraților se impune creșterea perioadei de activitate și o valoare a pensiei mai mică decât cea în vigoare azi.

Cel mai recent și mai clar exemplu al abuzului la care s-a ajuns azi în România este cel al procurorului Codruț Olaru, pensionat la 49 de ani cu pensie de 50.000 de lei pe lună (10.000 de euro)!

Opoziție furibundă la reformarea sistemului de privilegii. În spatele PSD și PNL stau încolonați toți judecătorii, procurorii, militarii, polițiștii și serviciile secrete

De-a lungul timpului, aceste clase de privilegiați aflate la vârful puterii în România au modificat pe furiș, succesiv, legislația astfel încât veniturile să le crească aberant.
Una din chichițe privește „rata de înlocuire“ la pensiile militarilor. În acest moment, rata este de 65% din veniturile pe ultimele 6 luni. A devenit o practică în sistem ca ofițerii aflați aproape de pensionare (care vine oricum până la vârsta de 50 de ani) să intre pe un sistem de sporuri și prime care le urcă foarte mult veniturile. Astfel, se ajunge ca ei să iasă din câmpul muncii cu o pensie mai mare decât salariul!

Comisia Europeană cere ca în privința pensiilor militare rata de înlocuire să scadă la 45% (de la 65%) și să fie raportată la veniturile din întreaga carieră, nu doar la cele din ultimele 6 luni de activitate. În plus, se cere ca sporurile nepermanente (primele și alte beneficii) să nu mai fie luate în calcul.

Opoziția la aceste reforme este furibundă. În spatele liderilor PSD și PNL (ei înșiși interesați direct să blocheze reforma pensiilor) stau judecătorii, procurorii, militarii, polițiștii, serviciile secrete etc. Nimeni din aceste instituții de forță nu e dispus să renunțe la privilegii.

Comisia Europeană are la îndemână pârghia fondurilor din PNRR. Miliardele din acest program pot fi blocate (cum s-a și întâmplat, dealtfel, cu tranșa a doua în valoare de 3,1 miliarde de euro) dacă nu se face reforma. Însă opoziția sistemului e atât de violentă, încât PSD și PNL s-au arătat dispuse să renunțe la banii din PNRR mai degrabă, decât să anuleze privilegiile castei „pensionarilor speciali“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* Donald Trump zice că va fi arestat marţi! El invocă „scugeri ilegale de la biroul procurorului districtual din Manhattan, corupt şi extrem de politizat”

* Minciunile putiniste aduc amenzi grele RTV-ului lui Ghiță & Ciutacu: 75.000 de lei pentru „Zelenski nazist, tâmpit, diavol, nenorocit” / Mircea Toma (CNA): „Este un discurs al urii, extrem de periculos. Vorbim deja despre o chestiune de siguranță națională”

* Propaganda rusă anunță mincinos pentru a 7-a oară, prin Cozmin Gușă, că România „a început mobilizarea rezerviștilor” pentru a intra „în războiul lui Biden – Nuland – Zelenski”

* România lui Iohannis: a scăpat de pușcărie și Darius Vâlcov, „creierul“ lui Dragnea. A luat șpagă 4 milioane de lei, dar „fapta s-a prescris“!

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Culisele războiului din PNL: Iohannis, ținta reală a atacului lansat chiar de omul său, Rareș Bogdan, la adresa lui Aurescu. În tabăra liberală e panică din cauza prăbușirii în sondaje

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

4 COMENTARII

  1. Va dati seama ca daca UE n-ar insista banditii astia n-ar face niciodata reforma?
    Dupa pensiile speciale UE ar trebui sa insiste si pentru reforma administrativa. Prea multe primarii care nu se pot sustine.

  2. Nimic nou sub soare, „Reiese cu toată claritatea că această campanie împotriva României face parte dintr-un plan mai general împotriva independenței și suveranității popoarelor — a acelor popoare care nu vor dominația străină și sînt gata să-și apere cu orice preț, inclusiv cu arma în mînă, independența, dreptul la o viață liberă.”😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.