China introduce în manualele școlare o versiune pozitivă despre rolul țării în pandemia de Covid. Elevii învață cum “Partidul pune viața oamenilor pe primul plan”

1
1081

Regimul comunist de la Beijing rescrie istoria și introduce în manualele școlare versiunea oficială care susține rolul pozitiv jucat de China în lupta cu pandemia de coronavirus, dezvăluie publicația britanică The Guardian. În manuale sunt scoase în evidență “spiritul de luptă” și răspunsul țării la apariția epidemiei, cu scopul de a consolida narativul oficial al guvernului. Conform acestuia, China a fost eroul pozitiv al luptei împotriva coronavirusului și nu vinovatul principal pentru răspândirea fulgerătoare a pandemiei în întreaga lume.

Capitolele vor fi introduse în curriculumul școlar din clasele elementare și învățământul gimnazial și se vor regăsi la materiile Biologie, Sănătate, Educație Fizică, Istorie și Literatură, pentru a “ajuta elevii să înțeleagă adevărul de bază că Partidul și Statul întotdeauna pun viața și siguranța oamenilor pe primul plan”, a anunțat ministrul Educației de la Beijing.

„Elevii vor afla despre figurile-cheie și faptele din timpul eforturilor de prevenire și controlare a epidemiei. Vor învăța să interiorizeze precauția și devotamentul, să-și îmbogățească cunoștințele despre avantajele sistemului socialist cu caracteristici chinezești“, a mai spus ministrul.

Acesta este încă un episod care amintește de distopia “1984”, a lui George Orwell, o descriere fidelă a regimului totalitar comunist sovietic și, ulterior, chinez. În cartea lui Orwell, angajați ai Ministerului Adevărului rescriau istoria oficială de câte ori era nevoie, în funcție de necesitățile de moment ale Guvernului.

În realitate, China a jucat un rol decisiv în pandemia care zguduie acum întreaga lume și face zilnic zeci de mii de morți. Regimul comunist a mușamalizat, în decembrie, izbucnirea epidemiei de coronavirus într-o piață din Wuhan. Doctorii care au încercat să avertizeze asupra pericolului au fost anchetați, arestați și reduși la tăcere. Prin intermediul agenților de influență pe care-i are la Organizația Mondială a Sănătății, dictatorul Xi Jinping a determinat această instituție să amâne declararea pandemiei și avertizarea oficială a statelor lumii vreme de aproximativ o lună, interval în care China a lăsat granițele deschise, iar peste 5 milioane de chinezi au plecat spre toate colțurile lumii. Unii dintre ei, infectați, au împrăștiat virusul în alte țări. Deloc întâmplător, primele state lovite violent de pandemie au fost Iran și Italia, care au legături comerciale strânse cu China.

Regimul de la Beijing pretinde că a stăpânit răspândirea virusului în țara cu 1,4 miliarde de locuitori și că până acum au fost doar 86.070 de cazuri, din care 4.634 de decese. În realitate, nimeni nu știe cât de reale sunt aceste cifre. Inspectorii OMS au fost refuzați în mod constant de China când au cerut să desfășoare o anchetă epidemiologică în Wuhan, pentru a descoperi sursa primară a infectării.

Oficial, se consideră că totul a plecat dintr-o piață de animale sălbatice din capitala regiunii Hubei, iar virusul a „sărit” de la liliac, prin intermediul unui alt animal – pangolinul -, la om. Un raport al unor servicii de informații occidentale, creditat printre alții de Trump și Boris Johnson, ridică suspiciuni privind posibilitatea ca virusul să fi scăpat, de fapt, dintr-un laborator guvernamental din Wuhan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.