Chestorul Liviu Vasilescu, fostul șef al Poliției Române, e noul șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA)

2
567
Imagini suprinse de o cameră de supraveghere în noaptea de 8 spre 9 august, după miezul nopții, cu șeful Poliției Române și un membru al clanului Duduienilor plimbându-se pe stradă, în fața unei biserici, și negociind

Chestorul Liviu Vasilescu, fostul șef al Poliției Române pus să demisioneze anul trecut, după ce a fost filmat negociind noaptea, în curtea bisericii, cu liderii clanului Duduianu, a fost pus acum, de Lucian Bode, ministrul de Interne, șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA).

În ciuda acestui episod extrem de controversat, în care ditamai șeful Poliției a mers în crucea nopții să parlamenteze cu interlopii, despre Liviu Vasilescu sunt referințe bune. Acesta a fost, între altele, șeful Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției, adică se ocupa de personalul care lucra împreună cu DNA la interceptări și filaje în dosarele grele de corupție ale politicienilor și oligarhilor.

Procurorii DNA apreciau faptul că, sub comanda chestorului Vasilescu, mafia n-a avut acces la detaliile din dosare și la operațiunile inițiate, în ciuda presiunilor făcute de politicieni.

În aprilie 2018, în cadrul operațiunii mai largi a PSD de capturare și lichidare a instituțiilor care luptau cu corupția, a fost vizată și Poliția Judiciară, cea care colaborează direct cu DNA. IGPR a anunțat atunci că Liviu Vasilescu a fost mutat “cu acordul său” la Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (o divizie secundară a Poliției).

Sursele de la vremea respectivă spuneau că înlăturarea chestorului Vasilescu a fost făcută de Guvernul Dăncilă la ordinul lui Liviu Dragnea, care urmărea să preia controlul asupra polițiștilor care colaborau cu procurorii DNA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cadou la „aniversarea” a doi ani de pușcărie: Liviu Dragnea mai rămâne după gratii cel puțin trei luni! Până la 27 august nu mai are voie să depună cerere de eliberare

* Adrian Năstase recunoaște că doi securiști grei l-au sfătuit să-l aducă pe Cozmin Gușă în PSD: generalul Iulian Vlad și turnătorul Dan Voiculescu

* VIDEO. Șoșoacă, vulgară în Parlament. Orban i-a tăiat microfonul, anarhista a strigat: „Dvs. nici măcar un minut nu rezistați!”

* VIDEO. „Patriotul” George Simion l-a confundat pe Eminescu cu Bamboi! Și din Bamboi a recitat, grav, în fața națiunii!

* Tolontan e anchetat de tabăra denunțătorului său, primarul Băluță! De dosar se ocupă soțul avocatei care a luat bani de la clanul Goleac, despre care au scris ziariștii. În tablou apar și două deputate PSD, dar și nașul fugar Daniel Dragomir

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* VIDEO. Mama jurnalistului răpit de Lukașenko: „L-au lovit la nas, i-au acoperit vânătăile cu pudră. L-au strâns de gât ca să scoată dovezi de la el”

* Finală fabuloasă în Europa League: Villarreal – Manchester United 11-10 la penalty-uri! Al patrulea trofeu pentru antrenorul Unai Emery

2 COMENTARII

  1. In tarile democratice cand personaje cu functii importante in stat calca pe bec in asemenea hal cum a calcat vasilescu sunt retrase din viata publica si bagate intr-o vagauna in care isi pot continua viata confortabila daca au comis doar ceva imoral ori sunt deferiti justitiei daca au comis si ceva ilegal. In acest mod societatea nu se simte insultata si umilita, iar puterea politica isi minimalizeaza pierderea de imagine. Recompensarea acestui personaj cu un post de conducere important a mai ras cateva procente din putinele pe care le mai are PNL. Citu decat sa isi bea cafeaua in videoclipuri ar face bine sa il schimbe pe bode care alaturi de turcan sunt cei mai catostrofali ministri din guvern ori in 2024 toti liberalii isi vor bea cafelele prin vagaunile unde ii vor trimite cetatenii.

  2. Pare a fi ooo… MIȘCARE/MUTARE BUNĂ!

    Cel puțin faptul că televiziunile P.S.D.-ului (deci ale… HOȚILOR-și-CORUPȚILOR!) îl… „SPURCĂ” vârtos-vituperant, și-ncă de ani de zile, pe chestorul Vasilescu, este o… BILĂ-ALBĂ, pentru acesta!!!

    Se știe că Liviu Vasilescu a fost mereu și este în continuare sprijinit de către… U.S.R.-P.L.U.S., personal de ministrul-Justiției, Stelian Ion, care-și dorește revenirea la o colaborare DEPLINĂ-și-EFICIENTĂ între D.N.A. și M.A.I. (dacă cea cu… Serviciile-Secrete, mai ales cu S.T.S. și S.R.I., a fost… interzisă, în timpul Regimului-Dragnea, de către C.C.R.!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here