duminică, mai 12, 2024
AcasăAlegeri 2024Cele 12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și...

Cele 12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României

-

Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) a lansat documentul „12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României”.

În documentul Alianței Dreapta Unită sunt trecute în revistă principalele direcții de acțiune ale Dreptei pentru scoaterea țării din „zona gri” în care au împins-o guvernările PSD-PNL. Pentru asta e nevoie de reforme hotărâte, serioase, pe mai multe direcții, nu păcăleli ca până acum.

Dreapta Unită insistă și asupra integrării totale a României în Uniunea Europeană, ca și pentru întărirea rolului ei în NATO.

Vă prezentăm documentul politic pe care Alianța Dreapta Unită îl propune electoratului.

- Advertisement -

1. România, cu adevărat în Schengen

Guvernarea PSD-PNL a obținut un eșec pe tema Schengen: nu vom fi cu adevărat parte a zonei Schengen decât atunci când vom intra și cu frontierele terestre. Exporturile și circulația românilor se întâmplă covârșitor prin frontierele terestre, acest lucru făcându-se cu costuri suplimentare imense și cu pierdere de competitivitate pentru firmele românești.

Numai transportatorii au estimat pierderile la aproximativ 2 miliarde de euro pe an, ceea ce reprezintă între 18-22% din cifra de afaceri a firmelor din domeniu.

2. Un trai european pentru români

Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare.

Inflație mică, dobânzi mai mici și credite mai ieftine, salarii mai stabile și mai apropiate de nivelul european, stabilitate monetară mai mare, toate acestea sunt beneficii concrete, pe care românii le pot simți prin aderarea la moneda unică Euro. Le este răpită această șansă pentru că guverne iresponsabile aruncă țara în haos economic.

- Advertisement -

Aderarea la Euro și integrarea în zona Euro reprezintă finalizarea integrării economice a României în UE. 53% dintre români cred că trecerea la Euro ar fi benefică pentru ei personal, iar 63% ar fi de acord cu adoptarea Euro, potrivit unui eurobarometru publicat de Comisia Europeană în 2020.

3. Lupta nu s-a încheiat

Reforma statului și anticorupția vor continua.

Corupția rămâne o uriașă problemă pentru România. De aceea nu avem autostrăzi, de aceea ne îmbolnăvim în spitale, de aceea nu avem școli, dar ei se îmbogățesc. Devine tot mai clar că după încetarea monitorizării prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), se manifestă fenomenul “ne-am văzut cu sacii în căruță”.

Nu numai că DNA, DIICOT, ANI nu mai funcționează la nivelul la care au funcționat atunci când au fost create pentru aderarea la UE, ci au început să fie contraproductive în efortul anticorupție pentru că ne lovim de aplicarea selectivă a legii.

4. Democrație, drepturi fundamentale și stat de drept

Apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă.

Asistăm la o încercare a monstruoasei Coaliții PSD-PNL de închidere a jocului politic, de sugrumare a statului de drept și a democrației în România. Aceasta trebuie să devină o temă importantă la Bruxelles! Dacă ignorăm aceste derapaje de radicalism politic, UE se va trezi cu un nou regim iliberal în Europa de Est, alături de cel al lui Viktor Orban într-un stat membru și al lui Alexander Vucic în unul dintre cele mai vechi state candidate și vecin direct al României, Serbia, după ce abia a scăpat de regimul iliberal din Polonia.

5. Sănătate și Educație pentru români la standarde europene

Mandatul următorului Parlament European este unul important pentru sănătatea fiecărui român. Actualul Parlament European a pregătit terenul pentru ce se va întâmpla, proiectele în curs se îndreaptă către o modificare a acquis-ului comunitar pentru a oferi Uniunii Europene mai multă responsabilitate în domeniul sănătății cetățenilor săi.

Mai multă Europă pentru sănătatea românilor este soluția sistemică pentru a urni reforme în domeniu și a asigura drepturi pentru noi.

6. Fonduri UE pentru modernizarea României

Cheltuite mai eficient și cu impact mai mare.

PNRR si bugetul de coeziune 2021/2027 reprezintă ultimele mari trenuri de finanțare a modernizării României prin fonduri UE. Mecanismul de Redresare și Reziliență, prin care este finanțat PNRR, este un program care nu se repetă, iar fondurile de coeziune nu vor mai arăta pentru România la fel ca până acum.

Pentru că România se dezvoltă din ce în ce mai mult și reduce decalajele față de statele din vest, net contributorii la bugetul UE, cumulat cu posibilitatea extinderii apropiate cu noi state membre, va face să devină ce în ce mai greu să obținem finanțări la același nivel cu cel actual.

7. Agricultură și clasa de mijloc din rural

Aducem finanțarea pentru fermele de familie la nivel european.

Deși agricultura din România este beneficiar net de fonduri europene și transferuri directe de la bugetul UE, modul în care guvernul român alege să implementeze aceste politici europene este contraproductiv și subminează coeziunea europeană.

Există o piață neagră în unele domenii (legumicultură, pomicultură etc.) care destabilizează piața, dezavantajează fermierii români și face ca orice măsură de sprijin să fie ineficientă.

8. Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană

Regăsirea tuturor românilor în interiorul acelorași granițe a devenit, odată cu deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană, un obiectiv realizabil. Românii din R. Moldova au primit, după ani de incertitudine, o perspectivă europeană clară, odată cu angajamentul ferm al aderării la valorile și principiile fundamentale europene. Chișinăul beneficiază de o fereastră de oportunitate extraordinară pentru a se desprinde definitiv de Moscova și a se alătura României în lumea liberă.

9. Ne asumăm rolul de țară mare

Contribuția României la reforma UE.

Contextul geopolitic, extinderea Uniunii, reașezarea economiei mondiale, toate acestea exercită o presiune tot mai mare pentru o reformă instituțională a UE. Uniunea Europeană pur și simplu trebuie să devină mai eficientă și mai coerentă în luarea deciziilor.

România, a șasea țară ca mărime din UE din punct de vedere al populației, trebuie să-și asume un rol mult mai important în această reformă și să renunțe la “sfiala” de care a dat dovadă în cei 17 ani de la aderare.

10. Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa

Venituri și pensii decente.

Europarlamentarii Dreapta Unită vor acorda o atenție prioritară inițiativelor UE privind munca, formarea profesională, reconversia profesională și pensia. Continentul nostru trece prin criza îmbătrânirii și Uniunea are nevoie de politici active de reconversie și o mai bună organizare a forței de muncă.

Uniunea Europeană trebuie să gestioneze cu maximă urgență problemele create de transformarea industrială (mai ales, în contextul creșterii Inteligenței Artificiale).

11. O Europă prosperă cu un mediu curat

Necesitatea renunțării treptate la sursele de energie puternic poluante și tranziția la surse de energie mai puțin sau deloc poluante sunt o necesitate care nu poate fi pusă la îndoială. Această tranziție nu mai poate fi amânată și ar trebui să se realizeze într-un ritm echilibrat, care să țină cont de specificul fiecărui stat. Investițiile în producția de energie regenerabilă sunt cheia pentru ca cetățenii români să beneficieze de energie la prețuri accesibile.

Concomitent, este necesar să facem tranziția energetică ținând cont de resursele energetice naționale, incluzând capacități de producție în bandă – nuclearul și gazul natural, combustibil verde de tranziție.

12. Armatele europene, mai bine integrate în NATO

Mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor. Susținem Ucraina, ne apărăm pe noi.

Apărarea este un domeniu în care suveranitatea națională rămâne definitorie pentru statele membre UE. Contextul geopolitic, sfârșitul perioadei de pace în Europa odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia, trebuie să primească un răspuns coordonat din partea statelor UE. Războiul este o realitate palpabilă la granițele UE, iar Rusia dorește să o aducă în casele noastre.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. E suficient sa se elimine coruptia. Restul vine de la sine.
    1-Eliminarea coruptiei aduce meritocratie prin ocuparea fara pile a posturilor, dupa valoarea concurentilor. Oamenii valorosi odata ajunsi pe post conduc la progres. Efect pozitiv pe toate planurile.
    2-Daca nu se mai fura masiv cresc banii la buget.
    3-Licitatii cistigate de firme adevarate nu de firme capuse. Se pot realiza cu adevarat marile proiecte.
    4-Guvernul lucreaza pentru tara nu pentru ei insisi deturnind resursele statului in favoarea lor.

    Ce sa o mai lungim. Eliminarea coruptiei ridica tara cu viteza.
    Restul sunt fie lucruri ce decurg din eliminarea coruptiei fie bazaconii ca sa iasa 12 puncte, numar cu rezonanta biblica. Auzi acolo, se ocupa ei de integrarea armatelor europene in NATO.
    Bina ca macar nu le-au iesit 11 sau 33 puncte.

    • Daca erau 11 sau 33 ii acuzau de masonerie (desi PSDNL, AUR si PUSL si care or mai fi sunt pline de „masoni” din astia facuti la apelul de seara, vorba lui Robert Negoita: „Daca e la moda!” – el se referea la doctoratul ala plagiat), dar daca extrapolam, asa si cu astia, s-a umplut Romania de generali, masoni si generali-masoni! Asa, 12 puncte precum cei 12 Apostoli sau cele 12 puncte de la Eurovision :D, da altfel!

  2. In contrapartida, programul AUR in 12 puncte suna cam asa:
    1. ROEXIT, izolare totala, vom trai numai noi cu voi si voi cu noi!
    2. Un trai romanesc cu varza, barza, viezure, manz, etc. precum stramosii nostri!
    3. Lupta nici nu va incepe, gargara va continua!
    4. Drepturi fundamentale si stat de drept pentru ortodocsi si dacii liberi (aici puteti consulta „manualul de lupta” DAROC in loc de constitutie).
    5. Sanatate si educatie pentru romani la standarde de ev mediu.
    6. Fonduri MUE pentru modernizarea Romaniei.
    7. Agricultura la sapa si sfarsitul inceputului = inceputul sfarsitului mediului rural.
    8. Unirea cu Rusia si „integrarea” Moldovei alaturi de fratii mai mari.
    9. Ne asumam rolul de „Buricul Pamantului”, „Gradina Maicii Domnului”, izvorul primordial de unde s-a raspandit civilizatia in Europa.
    10. Aparam drepturile romanilor „speciali” lucratori in Romania.
    11. O Romanie prospera pentru popi, daca exista „lumina sfanta” si miros de tamaie, ce mai conteaza mediul!
    12. Armata dacilor liberi mai bine integrata cu armata golanilor de galerie si a interlopilor, asistata, incurajata si „intarita” de armata ultraortodocsilor, sub directa obladuire a „Preafericitului Spagovean”.
    Acesta este un pamflet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -