Cel mai bun student al unei universități de prestigiu din Anglia a fost declarat un român

0
880
Andrei Mărgeloiu și diplomele sale. Foto: Mediafax

Andrei Mărgeloiu are 22 de ani și s-a născut la Târgu-Jiu, județul Gorj. Anul acesta a terminat Facultatea de Informatică a University College London și a fost admis la master, la Universitatea Cambridge. În primul an de facultate a fost declarat cel mai bun student.

Andrei Mărgeloiu se specializează acum pe inteligență artificială, alături de cei mai buni studenți din lume. Asta după ce, în timpul liceului, pe care l-a făcut la Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, a câștigat trei medalii de aur la Olimpiada națională de informatică.

În 2016 a început cursurile University College London, unde, după primul an, a fost declarat cel mai bun student. A terminat facultatea cu distincția First Class Honours și a avut a doua medie generală din promoția sa.

Și în Anglia, Andrei a continuat să participe la concursuri de specialitate, fiind desemnat să conducă echipa facultății sale. „Am continuat și cu concursurile de programare și am condus echipa facultății, care s-a calificat la Google HashCode, cel mai mare concurs de programare organizat de Google la nivel mondial. Primele 2% din echipe s-au calificat, noi am fost printre acestea”, povestește Andrei Mărgeloiu.

După terminarea masterului început la Universitatea Cambridge, Andrei își dorește să facă și un doctorat, tot în inteligență artificială. Despre planurile sale de viitor a vorbit pe larg pentru Mediafax.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here