Carmen-Gaz loveşte din nou. Mai vrea un 10 august

5
105

Pentru masacrul din 10 august, există deja condamnaţi. Sentinţele sunt date deja. Noi nu le-am aflat încă. Pentru că filmul istoriei rulează cu încetinitorul. Dar lumea noastră, aşa imperfectă cum o privim mulţi dintre noi, are o justiţie infailibilă.

Ea nu se traduce musai în cât de repede şi de clar ajung la închisoare vinovaţii. Unii chiar nu ajung, pe lumea asta. Cred ei că astfel fentează viaţa şi rigorile ei pământene. Ion Iliescu e doar un exemplu care ar putea să nu-şi ispăşească pedeapsa la Jilava, Rahova sau Poarta Albă. Dar „dincolo” plăteşte şi mai dihai, dacă „aici” nu plăteşte. Nu-mi cereţi dovezi, că nu am. CRED însă în justiţie de orice fel. În 100% dreptate. Aici sau dincolo. Plăteşte preţul şi poţi merge mai departe! Asta e legea vieţii. Nu plăteşti aici? Vei plăti dincolo şi mai dihai. Nici nu ştii cum e mai bine; nimeni n-a adus „probe” de dincolo pentru a-i convinge pe oameni că mai bine plăteşti preţul aici.

Ştiţi deja cazul lui Ion Ficior, torţionarul de la Periprava, care a fugit toată viaţa de adevăr. Mai avea puţin până să moară, credea să pleacă dincolo cu secretul victimelor sale, dar n-a fost să fie. A plătit aici, la bătrâneţe, cu 20 de ani de închisoare – condamnare. A murit după gratii, în septembrie anul acesta, la 90 de ani. A plătit cumva un preţ pentru cei 103 morţi din închisoarea comunistă. Poate dincolo va suporta mai uşor ce-ar fi suportat dacă de-aici pleca nepedepsit. Şi Ion Iliescu a ales calea lui. Poate va plăti dincolo mai dureros pentru mia şi ceva de morţi din decembrie 89…

Dar Carmen Dan, zisă şi Carmen-Gaz? Dar cei care i s-au supus orbeşte, la vârful Ministerului de Interne şi al Jandarmeriei, plus cei care au executat ordinele criminale din Piaţa Victoriei, plus agitatorii media şi agenţii lor de influenţă, aceştia vor plăti tot ca Ficior? Sau timpul curge mai repede în aste vremuri?

Nu ştim. Ieri, Carmen-Gaz a demonstrat o dată în plus că merge până la moarte pe mâna lui Dadday al ei şi a agenţilor Ciumei Roşii, care au asigurat-o că soluţia e „dă-i înainte cu orice preţ”. A incitat din nou la violenţă şi ură socială, exact ca înainte de 10 august, folosind discursul „cu mantă” pentru proşti. Ceva de genul „hoţul strigă hoţii”. L-a ştampilat pe Iohannis incitator şi a zis că va aplica legea. Aşa cum a „aplicat-o” şi în Piaţa Victoriei. Violând-o. Gazând copii, femei, bătrâni. Punând în pericol vieţile celor ce-i plătesc leafa, care vroiau şi ei să strige „NU FURAŢI!”. La fel, toţi cei care, conştient sau nu, au produs UNICUL act de represiune faţă de populaţia civilă paşnică din Europa.

Mi se pare chiar funny că niciunii dintre ei nu au puterea să se elibereze de povara funcţiei, a salariului, a secretelor murdare. Trăiesc o mare dramă interioară, care îi va măcina şi îi va distruge. Dar cu toate astea, aleg viaţa în minciună. E alegerea lor. Există nenumărate cazuri care au arătat că greşeala recunoscută e pe jumătate iertată. Şi că oricât ai ascunde gunoi sub preş, la final nu mai încape şi dă pe-afară. Doar adevărul te salvează, chiar dacă uneori vine la pachet cu nişte costuri. Însă nu-i obligă nimeni să ia de bune poveţe biblice cu eficacitate 100% dovedită. Nu, ei preferă varianta Ficior. Sau Ion Iliescu. Iar eu le spun doar atât: citiţi atent ce scrie mai sus şi recitiţi peste nişte ani!

 

 

 

5 COMENTARII

  1. Asta ar fi in stare sa faca exact ce a facut pe 10 august tocmai pentru ca nu a platit nici macar unul dintre calaii care au nenorocit oameni pasnici in Piata Victoriei. Eu totusi sper ca n-o s-o palim toti pana cand nemernicii care distrug tara asta asa cum fac astia acum, vor plati, precum Ficior!!!

  2. Da, domnule, ce tupeu pe aceasta fiinta care a ajuns ministreasa! Ce crede ea, ca i se cuvine sa comande jandarmilor sa reprime protestele, ce-o fi in capul ei? De unde o fi descins? Din ce tenebre? Cine i-o fi bagat ei in cap ca ea a fost destinata sa readuca frica in masele largi fata de putere, ca pe vremea dinainte de ’89? O fi avand o scoala nedeclarata, de gardian de inchisoare sau de garzi de Securitate? Ce stim noi cu cine avem de-a face? O fi agent rus sau amanta de agent rus?
    Ne putem duce cu gandul oricat de departe, pentru ca acest personaj, ca si Dancila, prea s-a trezit peste noapte tartor mare! E aiuritor. Dar dupa ce-am avut pe Elena Ceausescu mare chimist, ce sa ne mai mire? Modelul bolsevic al prostului util care e sustinut in post important pentru a face treburile murdare urmarite de stapani, functioneaza perfect la noi, unde aproape nici nu se poate ca a uitat cineva cum era inainte de ’89 si suntem invatati cu promiscuitatea mafiota a retelei pcr-isto securistice…Ei stiu ca nu s-a dezvoltat in Romania simtul civic(au avut ei grija sa intretina prin manipulare o gandire ingusta). Un procent urias dintre oameni au inca aceeasi mentalitate a celor care ii ajutau pe mineri in ’90 sa prinda si sa bata figuri care nu le placeau, pentru ca aratau a intelectuali !!! PSD stie ca se bazeaza pe asta!

  3. Nu vreau sa va contrazic, poate ca unii platesc „dincolo”. Dar de ce sa fim lasi si sa lasam totul in „plata Domnului”? Dumnezeu are griji mult mai serioase decat sa-i pedepseasca pe ticalosii acestia.
    In schimb, El a conceput ca Lumea sa fie dreapta si cred ca e pacat ca ea sa ramana stramba, la voia unor ticalosi.

  4. O jigodie draknista absolut scarboasa, mi-aduc aminte cu ce ochi de capra inecata se uita la extremistul salvini, cand a venit ala prin Romania, probabil ca e modelul ei, bineinteles, dupa daddy. O scroafa suita-n copac de cea mai joasa speta, chiar mi-e rusine c-a putut fi la un moment dat secretara de scoala, eu am la scoala doua doamne secretare absolut extraordinare, de isprava si dedicate scolii si binelui ei. Javra asta draknista e dedicata numai binelui javrei flausate, si-al ei personal, evident!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here