joi, aprilie 18, 2024
AcasăDiasporaDupă Primăvara Arabă vine Primăvara Europeană? Băsescu: "Soluţia UE la criză este...

După Primăvara Arabă vine Primăvara Europeană? Băsescu: „Soluţia UE la criză este integrarea rapidă”

-

Fostul preşedinte Traian Băsescu face o analiză personală de politică internaţională plecând de la situaţia din Franţa. După ce face un bilanţ al problemelor actuale ale UE – împovărarea clasei medii şi a păturilor paupere cu supraimpozitare, deciziile greoaie, şomaj mare la tineri, ascensiunea extremiştilor, reprimarea în forţă a manifestaţiilor (vezi şi 10 august), birocraţia excesivă – Băsescu are şi o soluţie:

„Riscul unei Primăveri Europene există şi este responsabilitate Consiliului European, a Consiliului Uniunii Europene şi a Comisiei Europene să dea soluţii la problemele care îi frământă pe cetăţenii Uniunii , cetăţeni care încep să-şi piardă răbdarea, pentru că problemele trenează de multă vreme şi au tot fost amânate din lipsă de decizii politice.
Oricum, nu eu voi da soluţiile de redresare a Uniunii Europene, dar mi-aş permite să sintetizez propria-mi părere într-un singur cuvânt: INTEGRARE, cât mai multă şi mai rapidă INTEGRARE a statelor membre.
Cu siguranţă, o accelerare a proceselor de integrare implică o creştere consistentă a costurilor iar plătitorii vor trebui să fie Germania, Franţa, Italia, Olanda. Dar dacă îşi doresc ca Uniunea să progreseze pentru a putea să rezolve problemele care trenează de multă vreme aceste ţări trebuie să plătească acum pentru a câştiga alături de celelalte state mai târziu.
Politicienii europeni trebuie să înceapă guvernarea pentru cetăţenii europeni având grijă să împartă corect costurile între cetăţenii europeni pe de o parte şi multinaţionale plus bănci pe de altă parte.
Asta dacă după o Primăvară Arabă vrem să nu ne surprindă o Primăvară Europeană şi să ne întrebăm pe urmă de ce s-a întâmplat…”, a scris Băsescu pe Facebook.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. nu suntem tratati ca cetateni europeni, integrarea este pentru cetatenii non europeni ! Nici acum nu a ti aflat ? nu se poate sa fiti asa incuiati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -