Ofițerul rus care a dezertat la ucraineni împreună cu 11 camarazi: „La «țarul» nostru s-a dezvoltat nebunia”

0
1141
Lt. Daniil Alferov

Există și invadatori ruși, trimiși de Vladimir Putin în „operațiunea militară specială” din Ucraina, care se întorc împotriva tiranului de la Moscova și a regimului său terorist. Unul dintre ei este locotenentul Daniil Alferov. Împreună cu alți 11 camarazi, acesta a trecut în tabăra Forțelor Armate Ucrainene, în urma operațiunii „Barînia” („Doamna”), pusă la cale de Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev (GRU).

„Barînia” se trage dintr-un cuvânt utilizat în limba rusă veche: „Boiarînia” („Boieroaica”).

Informațiile despre transferul celor 12 luptători ruși au fost oficializate sâmbătă, într-o conferință de presă, de către Andrei Iusov, reprezentantul GRU Ucraina. Potrivit site-ului Obozrevatel.com, ofițerul evadat a făcut parte din Compania a 3-a de pușcă motorizată, Batalionul 3, Regimentul 26 al Kremlinului.

Obozrevatel.com: „Motivul care l-a determinat pe Alferov să treacă de partea Ucrainei a fost reticența sa de a participa la războiul agresiv declanșat de Federația Rusă. Potrivit lui Iusov, locotenentul a fost scos din Rusia după ce a apărut o amenințare reală la adresa vieții lui. Pentru prima dată, Alferov a decis să-și dezvăluie identitatea în mod voluntar, dorind să vorbească public despre acțiunea sa și despre motivele care au determinat-o”.

„Am fost forțat să semnez un contract cu Ministerul Apărării. Nu am vrut să lupt sau să ucid. Am fost împotriva războiului de la bun început, pentru că războiul declanșat de Putin este nedrept”

Lovitura dată de Alferov Rusiei teroriste este una deosebit de grea, mai ales că acesta și-a finalizat studiile militare chiar la Moscova, în anul 2018. Apoi, după repartiție, a primit un post în Daghestan – regiune caucaziană, în sudul Rusiei. De-acolo a pornit de fapt și opoziția lui tacită împotriva conducătorilor „celei de-a doua armate a lumii”: trăia în condiții mizere, ofițerii erau batjocoriți, în special cei tineri, și cu orele suplimentare neplătite.

Arestat de 20 de ori de poliția militară pentru nesupunere și diverse conflicte, Alferov a fost în cele din urmă dat afară din armată și i s-a deschis imediat un dosar penal. A vrut să se facă traducător, dar visurile i s-au năruit odată cu startul „operațiunii militare speciale” din Ucraina. A scăpat totuși ca prin minune de primul val de mobilizare, cel din septembrie 2022, dar s-a trezit cu o citație în iarnă, la începutul acestui an.

Lt. Daniil Alferov: „Am fost forțat să semnez un contract cu Ministerul Apărării. Nu am vrut să lupt sau să ucid. Am fost împotriva războiului de la bun început, pentru că războiul declanșat de Putin este nedrept. Eu îl consider pe Putin un criminal, a privat mii de ucraineni de casele lor. Îmi pare foarte rău pentru poporul ucrainean. Sunt atâția morți, este atâta durere… doar pentru că la «țarul» nostru s-a dezvoltat nebunia. Este imposibil de descris în cuvinte cât de nedrept este acest război”.

„Ucrainenii mi-au spus că cei care acceptă să se predea vor avea garanții în cadrul programului «Vreau să trăiesc»” 

Alferov furnizează acum serviciilor de informații ucrainene date prețioase din tabăra rusă, „care pot ajuta la colectarea de informații operaționale și tactice despre mișcarea trupelor”. Locotenentul povestește că, în august, unitatea din care făcea parte a fost dislocată în regiunea Herson, unde suferă pierderi uriașe. În plus, „denazificatorii” au mari probleme cu aprovizionarea cu muniție, dar și cu motivația de a mai lupta împotriva ucrainenilor.

Lt. Daniil Alferov: „Ucrainenii mi-au spus că cei care acceptă să trimită militari, luptători, adică să se predea, vor avea garanții în cadrul programului «Vreau să trăiesc». La început, m-am gândit foarte mult la asta. Înainte să mă lege pentru o noapte de un copac (rușii – n. red.), am reușit să scot trei grupuri, cu un total de 11 persoane. Nu voi numi anumite locuri, ore, date, pentru că asta este munca operațională. Dar, per total, am reușit să scot 11 oameni”.

Înainte de această misiune finalizată cu succes, armata ucraineană a izbutit să ducă la bun sfârșit și prima mare operațiune de transfer al unor ofițeri ruși: „Sinița”. E vorba de operațiunea în care un pilot al Kremlinului a trecut pe teritoriul Ucrainei un elicopter inamic Mi-8 care avea la bord piese de schimb pentru bombardierele putiniste.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dezvăluirile unei foste judecătoare, membră a CSM: „O mână de oameni ţine în mână un sistem întreg” în Justiția română. „Sistemul judiciar” este „într-o structură piramidală, care să permită controlul absolut”

* În loc să elimine pensiile speciale, coaliția PSD-PNL a încercat să fure pensiile private ale românilor!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Hemoragie din PNL: deputatul Ben Oni Ardelean – al treilea parlamentar plecat din partid în ultima lună, după senatorii Potecă și Bîca

* Mesajul USR la un eveniment al partidului lui Orban: „Facem polul de dreapta. Anul viitor vom guverna. Vom reforma și moderniza România”

* EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu. Definiția PSD-ismului: o geantă cu bani, o oală cu mâncare, câteva sticle de vin, un baron feudal, o nevastă în Senat, o beizadea în Guvern, o amantă leșinată, un Solomon obraznic, un afacerist de casă, un ginere deputat și unul ucigaș

* Șah-mat în 5 fotografii: ridicolul în care e aruncat Mircea Badea când susține că n-a existat flagrant în „cazul Buzatu”. Partida anti-justiție a sărit deja în apărarea mega-șpăgarului PSD

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* Cele 3 greșeli majore făcute de Monica Macovei, în cazul accidentului de la Mangalia. Trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă, ea riscă o pedeapsă la închisoare cu suspendare

* „Blasfemie!” Filmul despre Arsenie Boca bagă zâzanie între regizori. Scrisoare deschisă a lui Nicolae Mărgineanu către Alexandru Solomon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here