miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsCandidatul Sistemului: rețeaua de site-uri care promovează AUR s-a încolonat acum lângă...

Candidatul Sistemului: rețeaua de site-uri care promovează AUR s-a încolonat acum lângă Antena 3, România TV, PSD și PNL, în spatele lui Piedone

-

Sistemul s-a grupat deja în spatele lui Cristian Popescu Piedone. Identitatea celor care-l susțin pe omul lui Dan Voiculescu în candidatura la Primăria București arată, de fapt, în ce tabără este fiecare. O analiză a Expert Forum relevă că mașinăria de propagandă pe Facebook a AUR îl promovează deja puternic pe Piedone. Gruparea extremistă care se pretinde antisistem se încolonează astfel cuminte, în momentele cheie, lângă PSD, PNL și televiziunile oligarhilor.

Mesajele populiste ale lui Piedone sunt rostogolite de paginile de pe rețelele de socializare afiliate AUR. Acestea fac astfel treaba murdară a PSD și PNL, care oficial îl susțin pe doctorul Cătălin Cârstoiu, dar neoficial merg cu Piedone la București.

Expert Forum a folosit Ad Library pentru a verifica situația și a descoperit că temele de campanie ale lui Piedone sunt promovate de mașinăria care de obicei viralizează mesajele de propagandă ale AUR.

Se poate pune întrebarea legitimă cine controlează, de fapt, aceste site-uri. Dacă sunt ale AUR, atunci e clar că liderii partidului au decis să-l susțină ocult pe Piedone. Dacă site-urile nu sunt însă ale AUR, atunci lucrurile se complică foarte tare.

- Advertisement -

În acest caz, ne-am întoarce la întrebarea inițială din toamna lui 2020: cine și de ce are interes să promoveze AUR într-un mod profesionist, pe rețelele de socializare? Persoanele sau instituțiile care fac acest lucru au interese și scopuri ascunse, dovadă că acum îl susțin pe Piedone, omul lui Dan Voiculescu. În mod evident, apare și o altă întrebare: a cui construcție e, de fapt, AUR și cine controlează din umbră partidul?

Vă prezentăm explicațiile date Expert Forum privind mecanismul prin care site-urile care promovează de obicei AUR în mediul online l-au preluat acum pe Cristian Popescu Piedone.

„Această rețea de website-uri care distribuie conținut pozitiv despre membrii partidului AUR a fost folosită și pentru a promova conținut despre Cristian Popescu Piedone și campania sa electorală online de tip meme-uri ilustrate“

„(…) Odată ce a devenit clară intenția lui de a candida la Primăria Generală, au apărut mai multe pagini de media alternativă, cu audienţă de la câteva sute de like-uri, la câteva sute de mii, care creează reclame pe Facebook promovându-l pe Piedone cu exact aceleaşi imagini și mesaje ca cele transmise de primar pe pagina sa oficială. Pentru a completa cercul coincidențelor, unele dintre aceste pagini promovează obsesiv și partidul AUR, deși legăturile dintre AUR și Piedone sunt negate de ambele părți, AUR având chiar propriul candidat la Primăria Generală, pe Mihai Enache.

- Advertisement -

Un astfel de exemplu îl reprezintă «Borcanele lui Piedone», campanie de discreditare a actualului primar Nicușor Dan pe baza problemei Termoenergetica (fost RADET) care are o infrastructură veche, motiv pentru care multe zone din București rămân frecvent fără căldură și apă caldă. Exploatarea acestei probleme într-un atac de tip pamflet la adresa primarului actual din partea lui Piedone a născut ideea de campanie în care Piedone oferă cetățenilor borcane metaforice cu apă caldă, încercând să acrediteze un narativ a incompetenței actualului primar drept ax central al campaniei electorale. «Un borcan de la Nicușor Dan expiră pe 9 iunie» – acesta e titlul videoclipului postat pe Youtube-ul Partidului Umanist Social Liberal.

Așa cum era de așteptat, Piedone se plimbă prin piețe și discută cu persoane vârstnice, dornind să construiască o narativă lacrimogenă pe care să o exploateze. De altfel, o strategie consistentă cu întreaga sa campanie drept primar la sectorul 5, folosește aceleași metode și pentru Primăria Capitalei.

Putem observa cum această campanie «Borcanele lui Piedone» a fost folosită de mai multe pagini satelit precum Iumor Sector 1 și Ești din Sector 1 care folosesc exact aceleași imagini și mesaje. Sumele investite sunt însă modice, în jur de 100 de ron per promovare.

Website-urile au fost identificate folosind instrumentul public Ad Library, mai exact căutând cuvinte cheie precum Piedone sau «Borcanele lui Piedone». Astfel putem vedea care sunt paginile care l-au promovat, ce mesaje au folosit şi care sunt adresele paginilor, în cazul în care ele există.

Modul de operare e deja unul clasic. Întâi se creează o rețetea de zeci de pagini; desigur, EFOR a identificat doar 16, dar cu siguranță există altele care pot fi adăugate. În pasul doi această rețea de pagini începe să creeze conținut diseminat copy-paste pe toate rețelele. Cel mai probabil, există o companie de marketing sau consultanță care fie administrează aceste website-uri de media alternativă, fie le oferă conținut constant, toate având aceleași template-uri de videoclipuri, folosind aceleași imagini și aceleași surse.

Ce putem observa? Există această rețea de website-uri care distribuie conținut pozitiv despre membri partidului AUR, inițiativele lor legislative, reacții în presă, proteste, promovare directă chiar, fiind în mod vizibil o porta-voce a partidului, singurul scop al acestor rețele fiind să popularizele conținutul AUR și să îi maximizeze impactul. Rețeaua a fost folosită și pentru a promova conținut despre Cristian Popescu Piedone și campania sa electorală online de tip meme-uri ilustrate. Ce se află sub acest teren comun de acţiune, nu știm. De ce website-urile ataşate AUR îl promovează pe Piedone, dacă AUR are un candidat anunțat la Primăria Generală, Mihai Enache?“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Se alege praful de „Polul Suveranist”! Alianța AUR se destramă înainte de alegeri. Trei partide „frățești” se consideră înșelate de George Simion, la șoșocari e „război civil”

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. AUR este vehicul creat special de PSD. Romanii au de ales intre raul cel mai mare, „extremismul” promovat de AUR, sau raul mai mic, PSDNL care da bani la bugetari si pensionari saracind mediul privat si ajungand la un deficit bugetar de 7%, record absolut. AUR este urcat artificial in sondaje de mafie tocmai pentru ca multi sa aleaga PSDNL. Actiunea tip sperietoare. Vin vremuri foarte, foarte grele, pentru ca oamenii au cazut in capcana acestor doua partide nenorocite pentru economie, prosperitate, bunastare.

  2. Ce mai, arătarea seamănă cu Piedone ca două picături de apă 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Acuma serios, bucureștenii au votat arătarea sau pe afișele electorale au avut poza lui Piedone ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -