Brexit, ultima nebunie: „Bo-Jo” ameninţă că Marea Britanie va lăsa Europa descoperită în faţa teroriştilor!

2
7474

Premierul britanic în funcţie nu are de gând să renunţe ieşirea Regatului Unit din UE chiar şi în absenţa unei înţelegeri parafate cu Bruxelles-ul. Deşi Parlamentul din UK şi o bună parte a opiniei publice sunt ostile planului său de Brexit fără acord, „Bo-Jo”, cum este poreclit Boris Johnson, joacă dur pe cartea lui.

Ultima găselniţă frizează nebunia: e vorba de apariţia unui şantaj la adresa UE emis de o „sursă” din preajma lui Bo-Jo. Aceasta spune nici mai mult nici mai puţin că Europa nu va mai beneficia de parteneriatul cu Regatul Unit în materie de securitate transfrontalieră!

Cu alte cuvinte, Bo-Jo transmite Europei că va fi şi mai expusă în faţa terorismului, dacă blocul comunitar nu îi face jocul pentru un Brexit dur.

Marea Britanie va adopta o poziţie agresivă faţă de Uniunea Europeană dacă negocierile privind Brexit-ul vor eşua, ameninţând să suspende cooperarea în domeniul securităţii pentru a convinge blocul comunitar să nu permită nicio altă amânare, a declarat o sursă britanică pentru revista Spectator, preluată de Reuters.

Şanse tot mai mici pentru un acord rapid

Cu doar 23 de zile până la data programată pentru ieşirea Regatului Unit din UE, viitorul Brexit-ului este marcat de o incertitudine profundă, iar atât Londra, cât şi Bruxelles-ul se poziţionează astfel încât să evite să fie arătate cu degetul în cazul unei amânări sau al unui Brexit fără acord.

Liderii UE au reacţionat cu reticenţă la ultimele propuneri ale premierului britanic Boris Johnson de a depăşi impasul şi, chiar dacă negocierile sunt încă în desfăşurare, mulţi diplomaţi spun că şansele unui acord rapid până la 31 octombrie sunt mici.

„Negocierile se vor încheia probabil în această săptămână”, a spus sursa anonimă din Downing Street citată de revista Spectator.

„Guvernul nu va negocia mai departe, aşa că orice întârziere ar fi fără rost. Fie ieşim fără un acord la 31 octombrie, fie vor exista alegeri şi apoi vom ieşi fără un acord”, a adăugat sursa citată.

Şantajul lui „Bo-Jo”: amânaţi Brexit, pa cooperare pe securitate!

Sursa citată a mai transmis clar că întreaga cooperare în domeniul apărării şi securităţii va fi afectată dacă UE va încerca să menţină Marea Britanie în blocul comunitar. Potrivit sursei, statele din UE care se vor opune unei amânări vor avea parte de o cooperare bună cu Londra.

Amber Rudd, fost ministru al muncii şi pensiilor care şi-a părăsit postul şi Partidul Conservator luna trecută din cauza strategiei lui Boris Johnson privind Brexit-ul, a declarat la radio BBC că sursa pare să fie principalul consilier al premierului, Dominic Cummings.

„Sună furios şi disperat. Din moment ce afirmaţiile nu au fost negate de Downing Street 10, nu putem decât să presupunem că vin de la centru, de la consilierul premierului. Arată că nu pare să existe de fapt niciun plan„, a spus ea.

Planul cu Irlanda de Nord nu convinge UE

Jean-Claude Juncker şi Michel Barnier

Premierul britanic Boris Johnson i-a scris săptămâna trecută preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, oferindu-i ceea ce el a numit un „compromis rezonabil” pentru modificarea acordului privind Brexitul în legătură cu cel mai controversat aspect, acela referitor la frontiera dintre provincia britanică a Irlandei de Nord şi statul membru UE Irlanda.

Noul plan propus de Marea Britanie prevede ca Irlanda de Nord să aparţină aceleiaşi zone vamale ca Marea Britanie, dar ca provincia britanică să păstreze regulile UE pe o perioadă de tranziţie, pentru toate bunurile, nu doar pentru produsele agricole.

Această ofertă a fost prezentată de Boris Johnson ca fiind alternativa la un Brexit fără acord la 31 octombrie, relatează Agerpres.

Uniunea Europeană şi Irlanda au declarat însă joia trecută că este puţin probabil ca aceste propuneri să conducă la un nou acord, Dublinul avertizând deschis că Marea Britanie se îndreaptă spre o ieşire fără acord dacă nu va face concesii suplimentare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* BREXIT: Europenii, STOP la graniţa Marii Britanii! Octombrie, luna de foc a rupturii de Uniunea Europeană

* Cazul care amorsează bomba Brexit: Thomas Cook, cel mai mare faliment din istoria turismului. Londra pregăteşte cel mai mare „plan de salvare aeriană” de la al Doilea Război Mondial!

* Boris Johnson, ţine minte, UE merge înainte! Noul Parlament European anunţă că Londra va fi singura responsabilă în cazul unui Brexit fără acord

* Savonea, ca o Ciumă: calcă totul în picioare pentru a proteja SS-Gestapo. Vrea modificarea legii pe „model Ciordache”, ca să scape de opoziţia din CSM

* VIDEO. Travestitul ziarist ajuns şef PSD-ist la Cluj, atac ordinar la jurnaliştii oneşti: „Vagin jurnalistic, muci uscaţi, limba-n cur”. Liviu Alexa, cel mai infect excrement politic din echipa Dăncilă

* Tăriceanu, şulfă şi-n opoziţie. Pune condiţii pentru susţinerea unui premier după Dăncilă, de parcă n-a fost aliatul lui Dragnea doi ani şi jumătate

* Tomac (PMP): „Votăm la vedere căderea Guvernului Dăncilă”. Opoziţia ţine socoteala voturilor „pentru” la moţiunea de cenzură. Ludovic Orban, mesaj despre ce riscă Dăncilă

Am pus mâna pe sondajul secret al PSD! În județul Constanța: PNL 31%, USR-PLUS 27%, PSD 17%. Finală Iohannis – Barna la prezidențiale

2 COMENTARII

  1. „Bo(U)-Jo” ASTAAA… a reusit sa puna o Europa-(UNITA-)Intreaga… „PE-JAR”!!!!!

    RESPECTAM VOINTA/votul britanicilor, asa cum s-a exprimat-COLECTIV, la referendumul-pentru-„BREXIT”, dar… parca acest Boris Johnson MERGE, totusi…, (MULT !) PREA DEPARTE, cu… PROVOCAREA (!) RESTULUI EUROPEI !

    ATATA INVERSUNARE (OSTENTATIV-SUVERANISTA !)… NU FACE BINE NIMANUI: Marii Britanii, in… PRIMUL (!) RÂND !!!

  2. Bine a zis cine a declarat ca politicienii de varf au nevoie de un act care sa certifice ca este in deplinătatea exercitării acestei demnități cazul lui Boris Johnson care este un nebun de dus la psihiatrie!!! Indolenta cetățenilor naște monștri care sunt in stare sa des foc la Planeta.!!! Este un clovn dar care trebuie luat in seama !!!
    Atenție și la politicienii noștri care ne joaca ca la taraba.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here