Bătăliile active din Ucraina se vor încheia în 7-9 săptămâni, apoi războiul va intra într-o fază statică, anunță serviciile de informații militare din Estonia

0
3206
Margo Grosberg

Luptele intense de pe frontul ucrainean ar urma să se finalizeze în maximum o lună și jumătate, undeva pe la mijlocul toamnei. Apoi, din cea de-a doua parte a lui octombrie, e de așteptat o trecere la un război static, explică specialiștii militari din Estonia. Va fi imposibil ca apărătorii lui Zelenski să elibereze, într-un interval atât de scurt, întregul teritoriu cotropit de ruși.

Acest scenariu a fost prezentat oficial de șeful Centrului de informații al Forțelor de Apărare Estoniene, Margo Grosberg, citat de site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

El a mai spus că finalizarea fazei active a conflictului militar, declanșat de dictatorul criminal Vladimir Putin pe 24 februarie, va depinde mult de condițiile meteorologice, „de când vremea va începe să se deterioreze”.

Războiul de uzură ar urma să țină până în primăvară și să fie similar cu cel „pe care îl vedem acum în regiunile Donețk și Lugansk”.

Estonienii s-au referit și la contraofensiva ucrainenilor din Herson, pe care n-au numit-o „una masivă”. Au remarcat în schimb faptul că militarii statului invadat au izbutit să obțină succese în acea regiune încă de la începutul lunii aprilie.

Pentru o contraofensivă adevărată, care să-i gonească pe teroriștii Kremlinului din zonele capturate, Ucraina ar avea nevoie de un triplu avantaj de forțe. Până la acel moment, militarii coordonați de generalul Oleksei Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev, ar putea lansa mai multe atacuri în sud, pentru a reduce posibilitatea organizării de false referendumuri de către autoritățile de ocupație.

Generalul Reznikov vede un sfârșit al războiului la finalul acestui an numai dacă țara sa va continua să fie sprijinită intens de partenerii occidentali.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Promovat de B1 TV, „nuntașul” Turcescu lovește din start: doar invitați AUR-isto-PSD-iști, cu „nuntașul” Palada în frunte! Publicul e oripilat: „Locul tău e la RTV. «AUR» scrie pe fruntea ta!”

* PSD-istul Adrian Țuțuianu este noul secretar general adjunct al Guvernului! În 2017 acuza multinaționalele că au scos oamenii la protestele anticorupție, acum este promovat de regimul Iohannis-PSD

În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Putin va fi judecat ca Miloșevici sau executat ca Ceaușescu”. O spune un rus, nu un ucrainean

* Ce înseamnă „lumea rusă”, noua doctrină de politică externă a Rusiei? Armand Goșu: „Conform definiției lor, și o țară din Africa sau un cartier din New York pot fi lumea rusă”

Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

„A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here