sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăOpiniiCiocăzanuBăi, PSD, criză-i dacă nu facem anticipate!

Băi, PSD, criză-i dacă nu facem anticipate!

-

Din 2016 de când au preluat puterea în România, PSD şi ALDE au avut un singur plan: atacul la justiţie şi salvarea politicienilor cu risc de puşcărie, CU ORICE PREŢ!

Iar preţul au început să-l plătească toţi românii, rapid. Chiar din primele zile ale Guvernului Grindeanu, odată cu OUG 13, care a dat foc relaţiei cu UE şi a aprins beculeţele de alarmă din dreptul României pe toate hărţile lumii civilizate.

Ce a urmat de la lovitura plasată subtil împotriva justiţiei, prin pixurile lui Sorin Grindeanu şi Florin Iordache, a fost împingerea hotărâtă a ţării spre marginea prăpastiei.

- Advertisement -

Facturile, tot mai scumpe (firesc, pentru un stat care îşi loveşte singur sistemul democratic!), au fost plătite cu bani tot mai scumpi, împrumutaţi tot mai greu de acelaşi Guvern care a dat liber la criză.

În paralel însă, pentru a aburi opinia publică şi a arăta românilor că „PSD lucrează”, Dragnea şi cavalerii roşii au aruncat cu pomeni otrăvite în populaţie: măriri de salarii fără limită la primării şi în alte locuri publice, majorări astronomice de pensii (nu există un exemplu similar în lume!), ajutoare, PNDL-uri etc.

Cei care au girat acest sabotaj în toată regula la adresa securităţii naţionale (vezi şubrezirea relaţiilor cu partenerii strategici) au fost cei care azi se bat cu pumnul în piept că ei vor „stabilitate”.

- Advertisement -

Alde Marcel Ciolacu, Tăriceanu, Ponta şi toţi tovarăşii vechi şi noi care apar precum roboţii la TV, îmbrobodiţi cu măşti grave şi acuzând axa Iohannis-PNL-USR că bagă România în criză (prin provocarea alegerilor anticipate, într-un sistem constituţional ostil organizării unui scrutin înainte de termenul oficial).

Exact aceşti inşi au girat criza pe care azi o ascunde România, în an electoral, dar care va exploda fără doar şi poate anul ce vine.

Majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie este doar una dintre pietrele de moară puse de PSD la gâtul actualului Guvern, prin măsurile iresponsabile şi populiste luate de-a lungul şi de-a latul Guvernelor Grindeanu, Tudose şi Dăncilă.

Modelul bombelor plasate de PSD şi ALDE la temelia stabilităţii naţionale a fost cel aplicat de Tăriceanu, ca prim-ministru, în 2008:

„Măreşte cheltuielile statului cât poţi de mult, indiferent de consecinţe! Garantat, îl bagi în budă pe cel care vine după tine. Iar dacă poporenii proşti te votează tot pe tine, nu-i bai, te împrumuţi şi mai tare, măreşti preţuri masiv şi le iei banii la fraieri fără să-şi dea seama”.

Aşa a făcut Tăriceanu, mărind pensiile în 2008, în plină criză globală, asta au făcut aliaţii lui de la PSD din 2017 încoace, până la finele anului trecut când a venit Guvernul Orban.

România este deja sub supravegherea specială a Comisiei Europene pentru procedura de deficit excesiv. Pe limba omului de rând, pentru că are cheltuieli mult peste cât produce. Cu alte cuvinte, o situaţie gravă!

Cum poate ţara să iasă din acest coşmar ascuns sub preş? Simplu: prin repararea cât mai rapidă a măsurilor care au provocat criza actuală mocnită. Dar cum poţi repara ceva fără un Parlament care să susţină măsuri dure de reformă? Nu ai cum. Majoritatea din Casa Poporului e aceeaşi cu cea care a provocat criza. Ea nu poate dispărea decât prin alegeri.

Însă alegerile sunt abia spre iarnă, cel mai devreme în noiembrie. Până atunci, Guvernul indiferent cum se cheamă el e legat de mâini şi de picioare, nu poate face mai nimic, lungeşte doar boala care va lovi şi mai crunt cu cât amânarea tratamentului durează.

PSD ştie prea bine asta, dar nu vrea să-şi scurteze mandatul, dintr-un motiv simplu: salariile şi pensiile speciale, banii şi secretarele, maşinile şi onorurile, influenţa şi haina de parlamentar pe care le-ar pierde mulţi dintre ocupanţii fotoliilor de azi de la Palatul Parlamentului.

De aceea, doar pentru „binele” lor, din interes meschin personal şi de grup, cei de la PSD şi aliaţii lor blochează planul alegerilor anticipate, ştiind prea bine că fără ei nu se poate aplica.

Sigur, pe gură, respectivii zic altceva, o dau cu stabilitatea, cu fuga PNL de guvernare, cu atacul la Iohannis şi USR-PLUS, dar asta e gargară pentru proşti. I incredibil cât tupeu are PSD să parieze în continuare pe prostie, după 3 ani în care şi-au bătut efectiv joc de buzunarele celor care i-au votat în 2016!

Chiar votanţii lor ar trebui să fie cei mai revoltaţi, pentru că dacă actualul Parlament rămâne în funcţie până la termenul oficial, vai şi-amar de sărmanii alegători PSD! Sigur, nu doar de ei, de toţi românii.

Criza e aici, băi, PSD! Produsă de voi, în trei ani de haos bugetar şi măsuri antinaţionale, nu de cei veniţi după Dăncilă, în 3 luni şi ceva!

Cum să salvezi o ţară în 3 luni, după 3 ani de dezastru, şi fără suport parlamentar? Nu ai cum. De aceea, e nevoie de anticipate. Amânarea lor sporeşte criza, nu organizarea cât mai rapidă de alegeri!

Ştiu că ştiţi asta, şi mai ştiu că nu va pasă cât de rău va fi după. Voi aveţi mereu un „plan B” pentru îngropat şi mai dihai ţara. L-aţi avut şi în 2008, prin mâna lui Tăriceanu, un PSD-ist vopsit în liberal pe atunci, care şi-a sabotat propria naţiune cu un scop de o meschinătate rară: îngroparea următorului Guvern (Boc) şi obligarea acestuia să ia măsuri dure, pentru care nu avea vreo mare vină.

Exact asta faceţi şi acum: lungiţi boala, obligaţi actualul Guvern PNL să se împrumute şi mai scump pentru a plăti majorările de pensii şi salarii făcute nu de el, ci de voi, într-o ţară care nu avea bani nici pentru plata fluturaşilor vechi, nemajoraţi. Unde credeţi că ajunge o naţiune care aruncă beleaua într-un asemenea hal pe cei aflaţi azi în câmpul muncii?

Cum vor mai putea plăti ei taxe şi impozite tot mai mari într-o economie care scade nu din cauza lor? Pe ce pensii mai contează ei într-o societate fără viitor, îmbătrânită, deschisă doar spre orizonturi tip Sri Lanka?

PSD ştie toate aceste nenorociri. Le-a ştiut mereu, inclusiv atunci când Dragnea şi Vâlcov măreau pe hârtie tot ce puteau pentru a-i obliga pe următorii să scoată castanele din foc cu mâna pălmaşilor.

Le-au ştiut prea bine Marcel Ciolacu şi toţi vitejii care azi se bat cu pumnul în piept pentru România. Dar nu le-a păsat. Au tăcut. L-au lăsat pe „maestru” să-şi facă numărul.

Asta fac şi acum. Lasă criza să se adâncească, ştiind prea bine că niciun Guvern, fie el PNL, USR sau ce componenţă o avea, nu poate vorbi deschis, în an electoral, despre nenorocirile care se ascund sub fluturaşul de salariu sau de pensie.

Dar cum spunea un clasic în viaţă, lăsat puţin la vatră pentru binele de imagine al PSD, Ciolacu&co. fac asta pentru că… pot! Pot inclusiv să-şi îngroape ţara cu bună ştiinţă. Atât le-a mai rămas din demnitatea pierdută: vocea seacă, faţa gravă, propaganda bolşevică, salariul de la stat şi pensia specială.

Pentru acestea din urmă mai ales, orice preţ merită plătit de naţiune. Inclusiv acela al condamnării la mai răul mai mare de mâine, din cauza blocării alegerilor anticipate – răul mai mic de azi.

Din păcate, cu un astfel de peisaj politic iresponsabil, România e prizonieră sigură în aceeaşi închisoare. Cea a clanurilor politice de factură PSD-istă, care preferă să pună o ţară în genunchi decât să renunţe la privilegii mai devreme cu 6 luni.

Aşa că, dragi români, pregătiţi-vă de pe acum de aterizarea urgenţă! Va fi cu atât mai tragică cu cât România lungeşte viaţa acestui Parlament.

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Aveti dreptate intrutotul, este o nenorocire ce se intampla Romaniei cu psd in frunte de 30 de ani, trebuie odata rupta pisica in doua, personal cred ca singura masura justa imediat dupa alegeri este dizolvarea actualei ccr, care a devenit o oficina kgbista pe fata. Avem in continuare zile negre, negre ca taciunele, si totul din cauza acestui psd si acolitii! Singurul lucru pe care l-a reusit guvernul Orban a fost bugetul pe 2020, foarte fragil si deja impuscat in aripa de pomenile psdiste monstruoase, si numirile la parchete! Sper ca numirile la parchete sa reprezinte buturuga mica ce rastoarna carul mare de corupti si hoti ai psd&co!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -