Creşte panica în Italia: al cincilea mort! Ce efecte are ameninţarea coronavirus în România

0
1352

Italia a devenit a treia ţară, la nivel global, cu cel mai mare număr de cazuri, după China şi Coreea de Sud. Autorităţile italiene au confirmat luni al cincilea deces din cauza coronavirusului Covid-19, iar numărul cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 a ajuns la 219.

Puţin mai devreme de la momentul apariţiei acestei ştiri, autorităţile italiene abia ce anunţaseră înregistrarea celui de-al patrulea mort provocat de infectarea cu coronavirus. În ritmul acesta, aproape că ai ora şi victima!

Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile, a informat că cea mai afectată regiunea este Lombardia (în nordul Italiei), cu 167 de cazuri de infectare.

În regiunea Veneto au fost detectate 27 de cazuri, în Emilia-Romagna, 18, în Piemonte, 4, iar în Lazio, 3 (dintre care doi pacienţi au fost trataţi). Cei care au decedat aveau vârste cuprinse între 77 şi 84 de ani.

Gorj: tânără întoarsă din Lombardia, internată de urgenţă

O studentă care s-a întors sâmbătă din regiunea Lombardia, Italia, la Târgu-Jiu, a ajuns la spital, după ce i s-a făcut rău la şcoală.

Medicii spun că ar putea fi infectată cu coronavirus.
Autorităţile din Târgu-Jiu sunt în alertă, luni, după ce unei studente de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, care s-a întors sâmbătă din Italia, i s-a făcut rău în timp ce se afla la cursuri.

Fata a fost în vizită în regiunea italiană Lombardia.

Alba: femeie suspectă de infectare cu virusul asiatic

La Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia, s-a prezentat astăzi o femeie, de naționalitate italiană, împreună cu copilul ei de doar 7 luni, acuzând stări specifice gripei.

Aflând că s-au întors recent din Italia, regiunea Veneto, medicii din Alba Iulia au aplicat protocolul specific și i-au izolat pe mamă şi fiu, cei doi fiind acum internați la secția de infecțioase din oraș, unde vor rămâne până la aflarea rezultatului analizelor.

Pentru a confirma sau infirma prezența temutului virus, le-au fost recoltate probe ce au fost transmise la Institutul „Matei Balş”, din Bucureşti, dar şi la Timişoara.

Dolj: campus pentru carantină, la Bechet

Un avion cu peste 130 de persoane, din Italia, a aterizat, în noaptea de duminică spre luni, la Craiova, pasagerii fiind examinaţi de medici şi primind un chestionar.  Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat că nu există nicio persoană contaminată cu temutul coronavirus.

„Am avut o echipa de medici de la Spitalul de Boli Infecţioase împreună cu echipa de la situaţii de urgenţă. Am avut la dispoziţie două salvări. După cum bine ştiţi, erau programaţi 179 de pasageri şi au venit doar 136, restul au renunţat la vizită în România. Nu au fost probleme, nu avem cazuri de persoane contaminate, nu avem cazuri de persoane care să necesite carantină”, a spus Narcis Purcărescu.

Autorităţile au pregătit, la circa 100 de kilometri de Craiova, un centru de carantină, în campusul şcolar de la Bechet.

Avertizare MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că Guvernul de la Roma a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia mai multor infectări cu COVID-19 (coronavirus), cazuri înregistrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto.

Măsurile suplimentare luate de autorităţile italiene în vederea restrângerii focarelor şi prevenirii răspândirii virusului includ interdicţia de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităţilor sportive sau recreative, suspendarea cursurilor şcolare şi emiterea de alerte pentru urgenţă sanitară care sfătuiesc cetăţenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri.

Buzău: centru de tratament fără autorizaţie

Tabăra de la Arbănaşi, unde a fost dusă o femeie suspectă de coronavirus, nu are autorizaţie de alimentare cu apă, poluanţii ajung direct în cursul de apă Slănic şi condiţiile nu sunt normale pentru o asemenea destinaţie, a atras, luni, atenţia în Colegiul Prefectural, şefa Comisariatului Buzău al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, transmite Agerpres.

Carmen Ichim a mai precizat că în autorizaţia de mediu din 2015 se arată că apele fecaloid-menajere, după ce trec prin cele opt decantoare, ajung într-o viroagă fără a avea o epurare corespunzătoare, deci nu există decât epurare mecanică, dintr-un decantor în altul, şi, fără o tratare fizico-chimică, iar poluanţii ajung direct de pe viroage în cursul de apă Slănic.

Potrivit sursei citate, fără un bazin betonat vidanjabil, locaţia este improprie primirii persoanelor cu suspiciune de coronavirus.

Satu Mare: centru de cazare pentru carantină

Radu Bud, prefectul județului Satu Mare, a precizat că autoritățile au pregătit un centru de cazare pentru persoanele care ar putea fi puse în carantină odată cu revenirea din Italia zona taberelor școlare. Unitatea de primire se află pe strada „24 Ianuarie”.

Șeful județului a precizat că locul a fost ales pentru a corespunde mai multor criterii. Zona este una relativ izolată, dar aflată totodată aproape de punctele de trecere a frontierei: terestre, feroviare și aeriene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here